Jag hade det ju värre i går än idag men tog då till slut två 33cl öl för att minska skakningarna så egentligen är det dag 1 helt utan alkohol idag. Jag är betydligt bättre idag. Förra gången jag höll upp blev det inte sämre dag 2 men det dröjde till dag 3-4 innan det blev tydligt bättre. Tror det är individuellt för alla. Vi får stötta varandra dessa första jobbiga dagar!

@Mamma35 jag tror du klarar dig utan om du mår bättre nu. Skippar du i kväll kommer du må mycket bättre i morgon.
Det blir tuffa dagar men du klarar det😊.

Jag hejar på dig men vet ju själv hur svårt det är. Försök tänk på vad som får dig att inte vilja dricka, vilka är nackdelarna för dig med att dricka? Hänger din man fortfarande på och är alkoholfri? Kan ni stötta varandra när motivationen tryter?

Hej @Mamma35! Jag försöker fokusera på fördelarna med att vara nykter, framför allt att vara en stabil och värdig person som jag kan vara stolt över. För mig är stolthet nyckelordet. Jag hejar på dig!

21.50
Har fortfarande inte tagit något och kommer inte att göra. Mannen tar heller ingenting.
Jag har en lite olustig känsla i kroppen men tänker att nu är första dygnet över. Jag klarade det..

Bra kämpat! Och välkommen.
Läs här så mycket du orkar, här finns mycket stöd för såna som oss. Som kämpar ordentligt men får känna lättnaden när det släpper. Och ett annat och bättre liv börjar. Helt säkert.
Idag har jag varit nykter 531 dagar. 🌱

@Mamma35 Välkommen hit🌺
Såg att du har skrivit i min tråd brukar alltid svara men jag hade ingen bra dag igår. Men jättebra att du började på en egen tråd. Jag är ingen medicinsk expert men tror inte att du ska få fysisk abstinens. När du skriver känns det som om du har mycket ångest inom dig och mycket stress.
Du har ju fått många bra råd tidigare och ta till dig det som kan passa dig. Om du kan försöka att distrahera tankarna.

Klarade du hela dagen igår? Har du sovit inatt?

Jag har druckit drygt tio år den sista tiden mer än vad du har druckit. Har nu varit nykter 59 dagar. Fick först antabus och det var min räddning som gjorde att jag fick uppehåll fr alkoholen. Fast för två veckor sedan fick jag sluta m antabusen pga förhöjda levervärden ( hade redan lite förhöjda levervärden innan jag började m antabus). Kuratorn trodde att jag ev skulle få svår abstinens och sa att jag då skulle söka vård. Har som tur är inte haft det men har dock haft/har psykisk abstinens. Men jag kämpar på.

Så heja heja dig! Vi hjälps åt!

Kram🤗