@Soffi skrev:"Men, en ganska stor del av min hjärna trodde ju inte bara att jag skulle få tråkigt utan alkohol, jag trodde ju att jag inte kunde leva utan alkohol, jag skulle inte kunna sova, magen skulle lägga av, osv.."

Exakt så kände jag också! Där vill vi aldrig hamna igen.😫 Tänk på det innan du ev tar en GT nästa gång...🥰

Vaknade vrålpigg efter exakt 7 timmars sömn.😍De andra sover vidare, barnen har jag förståelse för, de är ju tonåringar och växer. Resten sover nog pga ganska mycket bubbel, öl och vin i går. Min svåger gick nyss på toa, men gick och lade sig igen. Han såg långt ifrån pigg ut.😂 Ändå gick vi alla och lade oss samtidigt.

Vad sjutton höll man på med förr! Drack en massa gift, så kroppen var tvungen att sova bort halva söndagen för att försöka reparera skadorna av alkoholen.😩

Nä, nu går jag ner till havet och tar ett dopp.😍 Kram

Fy fasen vad sköna 😎😎 dagar man kan ha om man ”Spolar kröken”, som en slogan hette förr i tiden..För att vara lite jäklig, smsade jag min kille igår, och skrev allt jag gjort på fm..Gått skogspromenad i solen, grejat med tvätt och trädgård..😁..Visste att han varit uppe och druckit,(lagom säger han) men ändock låg och drog sig till kl 10..🙄..Skrev också att jag är så nöjd att jag slutat förgifta mig själv..Ha det fint i Solen, Torn..😎

@Torn skrev:"Där vill vi aldrig hamna igen.😫 Tänk på det innan du ev tar en GT nästa gång...🥰"
Nej, där vill vi inte hamna igen!😱 Så, ja, jag tar lärdom och försöker att till varje pris inte köra så slut på mig igen så att jag förlorar tankeförmågan. För så länge jag kan tänka klart så blir det ingen mer GT. Tack!

Ta minst två dopp i havet idag (om du är kvar där), ett för mig och ett för dig själv 🥰.

Kram! 💖

Tackar! Jag har haft några riktigt goa dagar, och flera dopp i havet har det blivit. ( ett för dig @Soffi)Tog faktiskt t.o.m. en liten simtur i går, då tempen låg på exakt 20 grader.😍 Sent i lördags kväll ville min dotter, min son och deras kusin i väg och bada på ett ställe med hopptorn. ( bilskjuts krävdes) Jag börjar bli riktigt populär bland barnen.😂 Dom vet ju att jag alltid kan köra. Det gjorde mig absolut ingenting att komma ifrån ” vuxenbordet” en timme och titta och heja på ungarnas glädjehopp i havet.

Ha en bra dag!

@Torn Snarare en ynnest att få vara med på det 😍 Jag har en kollega som under många år var så kallad handbollsmorsa. Varje helg under handbollssäsongen körde hon sin dotter med lagkompisar över halva södra Sverige. Och hon njöt av varje minut - att få sitta med där och lyssna på tonårstjejernas tjatter och delta lite i samtalet. Dela deras förväntan, glädje och sorg.

Kram 🐘

Jo det är ju faktiskt en ynnest som du säger Ah! Nu till midsommar ska vi tillbringa 3 dagar tillsammans med mina svärföräldrar och frugans syster med familj. Vi ska bo på ett hotell nära havet. Om de andra blir pinsamt tröttsamt berusade på kvällen så drar jag på upptäcksfärd med alla barnen.😍 Det är mycket mer givande än att lyssna på fyllesvammel timme in, timme ut. Samma historier om och om igen!😫 Historier jag dessutom har hört massvis av gånger tidigare!😖

@Charlie, att barnen har det bra är väldigt viktigt för mig. Så otroligt skönt att jag slutade dricka! 🤗

Kram

Nyss hemkommen efter att ha varit och shoppat massor av kläder. Jag har ju blivit av med en del kilon det senaste året och mina gamla ” finkläder” kunde jag omöjligen ha nu på midsommar enligt frugan. 😅 Frugan älskar att handla kläder medans jag är måttligt road, så hon följde med som smakråd. Jag har en tendens att välja sköna och bekväma kläder framför elegans och snygghet. Nu blev det en kompromiss. Snyggt och skönt.

Det blev bra till slut och nu gäller det att jag inte går upp för mycket i vikt igen.😂 Förr fick jag nästan panik av att prova en massa kläder i jobbiga omklädeshytter, längtade bara hem för att kunna dricka alkohol. En otrolig skillnad numera, ingen irritation eller rastlöshet. Ingen frustration för att det går ”onödiga” pengar som kunde användas till alkohol i stället. Tänk att bland det värsta jag visste förr har blivit riktigt kul.😍

Ha det bra!

@Torn Jag har också blivit av med en del kilon. Alkohol var ju den enda last jag hade kostmässigt så nu måste jag göra ett hål till i bältet och jag har inga byxor eller shorts som inte kräver bälte. Men det får dröja innan jag köper nytt för jag är lika måttligt road som du av att handla kläder :)

Tänk om man fick ha det angenäma "problemet" av att ha tappat några kilo :D Jag jobbar på med mitt men inte händer det med någon fart inte. Konstaterade i dag att jag lagar alldeles för god mat för mitt eget bästa...

Kram!

@TappadIgen Så du är inte heller så förtjust i att handla kläder! Skönt, Då är jag inte ensam.😅 Jag vet inte, men det är något med att ränna in och ut i provhytter och ta av och på kläder som jag tycker är jobbigt. Likadana storlekar passar likt förbannat inte på olika klädmärken mm.😂

Midsommarafton i morgon och jag känner mig helt tillfreds. Det är ett fint hotell vi ska till som ligger alldeles nere vid havet. Hoppas det är bra mat! Något jag tänkt på är hur det ständigt ska planeras om vad som ska drickas, vilka märken det ska vara på bubblet. Vad ska drickas till minglet? Vad ska vi dricka på midsommardagen?
Vad ska vi dricka efter att restaurangen har stängt? Jag var ju såklart ännu värre själv förr när det gällde att planera så att alkoholen inte tog slut. Gömma tillräckligt många kvartingar i reservhjulsbaljan osv.😫 Men jag har inte riktigt tänkt på detta ständiga planerande för folk som inte är beroende.

Numera är just drycken högst oviktig för mig. Jag dricker när jag är törstig liksom, vatten finns alltid att tillgå. Frugan frågade vad jag ville dricka som fördrink i morgon. Och jag svarade, vi får se, det spelar ingen roll.

Fan vad skönt det är att slippa det förbannade planerandet av dryck och dryckestillfällen!😍

Ha en underbar midsommar! 🤗☀️

@Andrahalvlek Tackar!🤗 Nu är vi framme och det ser riktigt nice ut. Soligt och fint också. Chillar lite på balkongen och kollar in femrättersmenyn som stundar i kväll. Ser verkligen gott ut. 😋 Så härligt att jag uppskattar god mat så mycket mer numera, när smaksinnet och tankarna inte förstörs av ett gift som heter alkohol.

Glad nykter midsommar på er! 🥰

God morgon!☀️ Jag hade personligen en helt underbar midsommarafton.😍 Jättegod mat och trevligt på alla sätt och vis. När restaurangen stängde vid halvelva drog jag och min son i väg och fiskade en sväng från en närliggande brygga. Det nappade helt galet bra, och min son var helt lyrisk när vi drog urstarka makrillar på löpande band.😂 Även jag var lyrisk, nog det bästa fisket efter makrill från land jag någonsin upplevt!

Min dotter med kusinkompisar hade också jättekul och sprang runt bland bryggor sjöbodar och filmade Tiktok filmer och tog tokiga kort. 😍

De andra drog in till hotellet och skulle ” bara” ta något glas vin. Tyvärr gick det tydligen åt helvete då en överförfriskad svärmor kom i luven med sin ena dotter. ( inte min fru) Det slutade med att frugans syster blev riktigt förbannad och bara stack i väg till sitt hotellrum. Ska bli intressant att se hur stämningen är dem emellan nu på frukosten.😧 Så kul avslutades den 50- åriga bröllopsdagen för svärmor. Och allt var frid och fröjd tills det blev för mycket alkohol för dem. Är jag förvånad? Svar nej, alkohol är en drog som gör människor totalt dumma i huvudet. Så otroligt onödigt. Jag är stolt och glad i dag, jag behöver aldrig mer skämmas eller ha ångest. Jag är fri! 😍

Ha en härlig dag!

Fri till slut!! Heter en av Håkan Hellströms låtar..Den tog honom 15 år att skriva.😬..Så känner jag också med alkohol, att det är bojor man egentligen har satt på sig själv, och man fattar varken hur dom sattes fast, eller hur man kommer loss..😳..Men det går..😅..Underbar midsommar du hade Torn.🍃🍓🍃Men det är mer ofta än sällan, folk ryker ihop på fyllan..Svårt sen att bli sams, när minnena och fakta går isär..🤨...Jag åt lite midsommarmat på jobbet (betalt för att äta är bra..😉). Sen var jag hemma och luktade på blommorna.🌺🌸🌼.. Nu tillbaka på jobbet igen. 🍃💫🍃..

Oj! Vilken tur att vi inte bytte!
Jag satt här och väntade men du dök ju aldrig upp för att ta hand om och rida min häst 😒😉😉😉.
Alltså slapp jag din överförfriskade svärmor 😅😂.
Skämt åsido - det är verkligen tråkigt vad alkohol kan ställa till med.

@Torn skrev:" Jag är stolt och glad i dag, jag behöver aldrig mer skämmas eller ha ångest. Jag är fri! 😍"
Så skönt! Så rätt!

En härlig dag blir det!

Kram!🧡

@Torn Låter som du har haft en riktigt mysig Midsommarafton med barn/ungdomar👌🏼Men jag undrar hur det blir för dig när dina nära dricker alkohol? Då tänker jag inte som det är tex för mig att jag utsätts för trigger utan att något som du känner stark avsmak och har tankar kring. Men dricks det mycket som du beskriver då skulle jag nog också gå och fiska. Jag skulle störa mig extremt mycket på övrigas beteende. Det räckte med min mans andedräkt, man blir väldigt medveten om alkohollukten när man inte dricker.
Men jag går ju fortfarande inte säker så jag ska inte säga något..

Stannar ni på hotellet tills imorgon?

Ha en fortsatt fin Midsommarhelgen🤗

Anonym26613

Jag blir så avundsjuk 😍 Där står du i gryningen och fiskar. Så idylliskt 🥰👍 Tusen gånger bättre än champagnefrukost!!

Jag delar dina tankar om att "slippa planera". Det var så jobbigt att räkna, hur mycket man behövde under en helg. Nästan så att man inte ville dela med sig för att man skulle riskera en dag utan. Lite ledsamt att tänka sig hur illa det var. Men så härligt att man kan göra sig fri 💚👌🤸

Jag hoppas att det lägger sig med svärmor och andra. De brukar bara skylla på A och lotsas att de glömt allihopa. 😅

Ha en fortsatt trevlig midsommar 🥳💚🌸