Tack för inlägg hos mig, läser och begrundar🙏🏻

Ligger i soffan och skriver. Är trött. Igår vaknade jag vid åtta gick upp och läste dagens ord i min ena bok och en krönika i min andra bok. Hamnade för länge på sociala medier och forumet. Åt frukost samt löste Melodikrysset. Blev sådär jättetrött. La mig i soffan. Tillät mig göra det. Tillät mig att sova en stund. Ofta gör jag inte det. Det låter så härligt när flera av er skriver att ni vaknar tidigt. Vaknar dessutom pigga. Jag vaknar aldrig pigg. Vaknar jag tidigt försöker jag somna om fast inte igår. När jag la mig på soffan för att slumra till lite grann så kom tårarna. Tänker att tårarna är trötthetstårar. Behöver vila mer..ofta.

Tror att jag ska försöka undvika kolsyrat ett tag. Även fet mat. Blir uppblåst och spänd.
Vill vara ärlig när jag skriver. Åt fish’n & chips igår. Hade köpt öl 3,5% t min man tidigare i veckan. Drack själv en sådan t maten. Varför? Tänker att tröttheten bidrog t suget. Onödigt. Nu finns det ingen öl hemma. Inget med alkohol alls och så får det bli. Finns alkoholfria drycker. Tänker att jag inte heller ska ha det hemma. Men att exempelvis must är ok. Det är ju i alla fall vad kuratorn på rådgivningscentrum förespråkar.

Igår hade jag mailkontakt m en vän. Vi lärde känna varandra när jag var elev på Komvux och han studievägledare. Har kontakt ganska sporadiskt. Vi sjöng även i samma kör under en tid. Har berättat för honom om mitt beroende. Han skrev att jag skulle öva sångyoga, bra för själen. Det slog mig då… att jag sjunger nästan aldrig, lyssnar aldrig så där aktivt på musik som jag gjorde förr samt spelar hög musik och dansar hemma väldigt sällan. Jag mår ju så bra av det. Måste få in det på något vis i mitt liv igen.

Vår dotter har kommit hem efter långa arbetspass. Har boxat ute i vårt garage. Frågar mig om jag inte ska boxas idag. Hade jag väl inte tänkt … men det är klart att jag ska boxas!

Ha en fin söndag🍀

Hej@Varafrisk!😊
Musik är något jag blir glad av också, jag sjunger hellre än bra 😉. Igår var vi på en restaurang där det var trubadur och jag sjöng gladeligen med. Det gick hur bra som helst att sjunga med utan alkohol i kroppen och barnen tyckte jag var jätte pinsam 😁.
Har för mig att du skrev att du har varit med i kör. Är inte det något du hade kunnat ta upp igen nu när restrektionerna börjar lättas upp?

Klart du ska boxas!💖
Kram

@Ase Jo jag har sjungit i kör, i flera olika. Det roligaste med att sjunga i kör, tycker jag, är när man får uppträda. Har sjungit i några körer då man sjunger i projektform eller under en termin därefter haft några konserter/ eller endast en konser. Har sjungit gospel och pop/gospel inom kyrkan då finns det möjligt att uppträda flera gånger eftersom man sjunger på gudstjänst. Få se om jag hittar något som passar mig…

Eftersom jag fick ett återfall och min kurator tyckte att jag skulle börja räkna fr dag ett igen var det som om jag tappade bort alla dagarna jag hade lyckats. Jag vill därför försöka räkna ihop alla dagar då landar jag på 64 dagar. Så 64 dagar och ett återfall på två dagar och även om det endast var en 33 cl burk på 3,5% så får jag väl räkna det som det och då landar jag på 61 dagar. Kanske lurar jag mig själv men om det kan bidra t att jag känner mig starkare så testar jag detta. För jag känner mig så himla trött och låg. Varje dag tänker jag att jag ska äta bättre och röra mig mer men inte fasen blir det bättre. Å det handlar om tröst, tänker jag.

Nu blir det sängen. Längtar verkligen t semestern åtta dagar kvar….

Godnatt 😴

@Varafrisk skrev:"Eftersom jag fick ett återfall och min kurator tyckte att jag skulle börja räkna fr dag ett igen var det som om jag tappade bort alla dagarna jag hade lyckats."
Vet du varför din kurator ville att du skulle börja räkna från dag ett? Har du tagit upp vad som händer med dig då, att du känner dig mindre lyckad? Tänker att ni tillsammans måste hitta sätt som hjälper DIG framåt, det är ju för din skull som samtalen finns. Lycka till!

@Varafrisk god morgon!
Jag tänker att vi följs åt😊.
Du har haft snedsteg och naturligtvis kan du inte ramla ner på noll.
Kram 💖

@Varafrisk 💗 Godmorgon ☀️

Självklart har du alla dina nyktra dagar kvar! Konstigt resonemang av kuratorn tycker jag🙄
Jag tycker du ska se ditt återfall som en erfarenhet istället 😊 Nu vet du hur det känns och behöver inte tänka så mycket mer på det!
Se framemot din semester och njut av dagarna fram till dess, längtan är en skön känsla. Vad har ni för planer, du och din man?

Önskar dig en fin vecka 🤗☀️
Kram🧡🌷🧡

Så förutom att kuratorn snusar framför ögonen på dig tycker hon alltså att du ska börja på dag ett igen? Tillåt mig att le en smula. Alltså skippa det. Inte henne, men att börja från dag ett. Du har ju avverkat massor av dagar! De är dina och dem tar du med dig in i fortsättningen efter det här återfallet. Hinner du med dig själv förutom jobbet nu innan semestern? Känner på mig att det är mycket för dig nu. Ett kvällsdopp är inte dumt. Eller tid för att sitta och glo ut i trädgården. Tänker på dig!

Kram!

Hej @Varafrisk 💖
Hur går det för dig? Du skrev för ett tag sedan att du skulle var här mindre för att det tog för mycket tid.
Jag hoppas du mår bra 💖
Kram

SKAM....igen!!.

Att få ett återfall...var oerhört skamligt....men att få ännu ett återfall...ja då har skammen stigit till skyhöga höjder! Och då tänkte jag...nej...jag ska inte skriva här på forumet....inte förrän jag har många många nyktra dagar. Det var ju så jag tänkte som oftast innan jag hade en längre nykter period. Jag har ju sagt att jag hade skämts färdigt...men tydligen så har jag inte det...men så kände jag ...jag behöver skriva...jag behöver forumet...jag behöver mina vänner här på forumet. För det är ingen annan som förstår hur det är mer än ni...oavsett om hur jag tolkar era inlägg..oavsett hur vi hanterar vår väg till nykterheten..ni förstår hur det är..så är det helt enkelt!!

Och det är precis som du skriver Charlie70...jag hinner inte med mig själv..det är så oerhört mycket på jobbet...och jag är så jäkla dålig på att ta hand om mig själv! Ikväll spelar min dotter fotbollsmatch, min man och jag skulle åka och titta men jag kände att jag orkar inte, jag behöver vara ensam hemma. Men vilken diskussion jag hade med mig själv innan jag beslöt att inte åka med. Sviker jag sviker jag inte...men hennes pappa är ju där. Såg ju dessutom Sveriges match igår kväll och det hann ju bli ganska sent innan jag la mig.

Min kurator...hon säger att jag måste arbeta aktivt med min nykterhet...att fylla på själsligt. Ni är många här på forumet som arbetar aktivt med er nykterhet på olika vis. Jag är inte så bra på det...men behöver göra det...och för mig skulle det nog innebära att då och då lyssna på Peter Wirbing och Kaj Pollak, läsa någon text så som jag gör..men även sjunga högt och dansa. Om jag bara skulle kunna få till det eller ett steg så vore det en stor förändring. Jag är verkligen inte bra på att prioritera mig själv...vet hur jag ska göra men gör det inte.

Förutom allt med jobbet så har jag en del besök inbokade på olika sjukhus. Imorgon har jag tid på Sömnmedicin på det sjukhus som ligger närmast dvs inte sjukhuset i min stad. Det är en bilresa på ca en timma. Har önskat att få hjälp med min sömnmaskin. Fanns ingen tid i min stad. Om jag åker dit har jag förhoppningsvis en sak mindre att tänka på. Under min semester ska jag till Carlanderska i Gbg för att kolla levern/buken med ultraljud. Och, efter att jag skrev till Mag- och tarmmottagningen på sjukhuset i min stad har jag nu fått tid några dagar efteråt för en gastroskopi. På torsdagen i ena veckan åker jag till Gbg och på måndagen därefter så blir det gastroskopi i min stad.

Då när jag läste kallelsen till Mag- och tarmmottagningen..kom tårarna...hejdlöst...alla dessa besök är ju så relaterade till mitt alkoholberoende. Sömnapnén vet jag inte om det beror på min övervikt och alkoholberoende fast jag hoppas det för då kan jag göra något åt det. Dessutom var det på mag- och tarmmottagningen som min man fick sin cancerdiagnos. Och på det sjukhus som jag ska till imorgon där dog min pappa, min syster och min bror (som jag inte hade kontakt med). Vi sov en natt på barn och ungdomsmedicin när min dotter var alkoholförgiftad . Dagen efter fick min man ta bort CVK (en slags pump som man får cytostatika igenom) på samma sjukhus.

MEN...jag är tacksam för att få göra dessa undersökningar och på ett vis är det skönt att det blir på semestern. Jag behöver inte ta ledigt från jobbet..behöver inte förklara. Är även tacksam för den vård både min pappa, syster, bror, dotter och min man har fått på sjukhuset...en timmas bilresa bort.

Naturligtvis hjälpte antabusen mig otroligt mycket...fast jag gjorde ju inget särskilt...och suget kände jag ju fortfarande...men det handlade om hjärnan om tankarna....Tänk om läkaren hade kunnat gett mig en burk med medicin som var sockerlösning och jag trodde var antabus....det är så mycket tankar och hjärna i det här med att bli nykter. Nu dricker jag väldigt mycket på min trötthet...och att jag inte väljer mig själv först.

Ni är så otroligt beundransvärda alla ni som finns här på forumet...det är bara så...för det är ta mig sjutton inte enkelt den här resan...

KRAM:)

@Varafrisk åh vad skönt att du är tillbaka💖.
Det var klokt att stanna hemma och vila i stället för att åka och titta på match. Det kommer fler matcher att titta på 😊.
Känns som att få ordning på din CPAP är prio ett så du kan sova gott. Har du provat tyngdtäcke? Jag har just köpt ett och jag tycker att jag sover bättre, kanske bara är placebo men funkar det så funkar det 😊.

Kram 💖

@Varafrisk 💗

Du har så mycket omkring dig och bara att läsa ditt inlägg får mig att gå upp i varv😥 jag förstår verkligen att du behöver vila! Kan du inte sjukskriva dig fram till semestern?

Läste inlägg här om Naltrexon och Campral, är det något du diskuterat med din rådgivare eller läkare? Den medicinen påverkar inte levern säga det.
Hoppas och önskar dig allt det bästa!

Kram 🧡🌷🧡

Anonym26613

Du har det jobbigt vännen 💚🙏❤ Så bra att du skriver. Jag förstår att man kan känna skam. Men du har inte svikit oss... om du har svikit någon, det vet du själv. Men du är inte skyldig oss något. Bara var dig själv och sträck ut din hand. Vi finns här och vi hjälps åt 💚🙏❤

Vad sägs om att läsa din tråd för att komma ihåg varför du slutade, hur det kändes och analysera hur du bör gå vidare. Om vi lär oss från våra misstag, så kan vi värdesätta livet mer. Nykterheten råkar inte hända, det är hårt jobb. Men med den kommer så stora fördelar att jag kan verkligen rekommendera att hoppa på sadeln igen innan du börjar få allt mer ont i magen. Drick inte bort denna semester vännen. Kom igen 💪🦋💪🦋💪🦋

Jag håller med @Tofu om att alla dina nyktra dagar är värdefulla - så fortsätt samla på dem nu direkt! Tänk inte ”skitsamma” utan tänk hellre ”jag ska bannemej fixa detta”. Och försök att prioritera nykterheten som nummer ett - grunden till allt. Då ingår att plugga ”nyktra fakta” så att ditt undermedvetna påverkas i rätt riktning. Det är i ditt undermedvetna som vanor och ryggmärgsreflexer bor. Och tveka aldrig att skriva på forumet, vi VILL finnas som stöd för dig.

Kram 🐘

@Ase Tack för rådet ang tyngtäcket och vem vet det kanske vore bra för mig❤️Men jag behöver CPAPen för att få slippa andningsuppehåll. Hoppas få hjälp med det imorgon..att få en fungerande CPAP.

@Tofu Tack❤️för ditt stöd❤️

@FinaLisa Tack för din omtänksamhet❤️ Jobbar fem dagar till sedan är jag ledig. Och jag klarar det👍🏻
Testade Campral för ett antal år sedan och jag kunde dricka på den medicinen😉Naltrexon påverkade min lever😔Så jag måste tro på mig själv och min förmåga🙏🏻

@Miss Mary Poppins Tack❤️ Vill verkligen inte dricka bort semestern. Vill vara närvarande. Välja livet🙏🏻

Godnatt och Sovgott 😴❤️

@Andrahalvlek Ditt inlägg kom nog när jag skrev mitt. Tack för att du skrev❤️Är det någon jag tänker på när det gäller att jobba aktivt med sin nykterhet så är det du @Andrahalvlek.
Häromdagen när jag var på Systembolaget gick jag fram t den kvinna som jobbar där och som jag berättade först för om mina problem…när hon såg mig sa hon… ”så det gick inte”…. Jag ville ju berätta att jag hade lyckats så många dagar…Och då tänkte jag….att du ska aldrig behöva se mig mer…dvs jag ska inte köpa alkohol…hur som helst…jag vill vara nykter…🙏🏻❤️

@Varafrisk Jag följde din tråd sist jag var nykter en lite längre period. Har läst i kapp nu. För mig framstår du som en stark, envis och modig person. Du har styrka och envishet nog för att fortsätta och mod att skriva om så väl motgångar som medgångar. Jag har själv fallit tillbaka hårt och har precis börjat om så har inga bra råd eller kloka ord till dig. Vill bara skriva en hälsning och säga fortsätt, du har kommit en bra bit på väg 🌻

@Varafrisk Någon gång är den sista. Återfall tillhör den nyktra resan. De som slutar dricka och sen aldrig tar ett enda återfall är en väldigt liten minoritet. De allra flesta lämnar forumet när de tar ett återfall, men kommer i bästa fall tillbaka senare. Skam är en destruktiv känsla som aldrig leder framåt. Du är otroligt modig som både går fram till kvinnan på Systembolaget och som skriver här på forumet direkt.

Jag säger som min husgud Craig Beck: Upp igen och jobba vidare med din nykterhet, låt inte återfallet ha någon som helst betydelse för dig, snacka knappt om det. Men det är viktigt att lära sig av misstagen - vad hände och varför? Analysera händelsen, för att slippa upprepa den.

Kram 🐘

Finaste underbara ärliga Varafrisk! 💗

En av mina favoriter. Som vågade skriva om de första trevande stegen. Om de jobbiga tankarna. Om de många gånger "förbjudna" funderingarna.

Som fortsatte trots en del negativa reaktioner. Som höll ut med skrivandet trots att det gick stick i stäv mot vad som förväntades. Som vågade stå upp för att romantiseringen kunde hållas vid liv.

Trots att du visste vad som är bäst. Vad som för de flesta är den enda vägen. Alternativen är inte så många för oss som druckit oss till ett beroende.

Alltså, du är bland de modigaste jag vet. 💗

Lova att aldrig sluta skriva ned dina reflektioner och tankar. Du behövs här, mer än någonsin. Eller, ok, åtminstone så mycket du orkar och vill.

Kramar i massor 💗

God morgon Varafrisk,
Hoppas en fin sådan, här har vi haft sol en vecka, så jag vattnar mina pallkragar om kvällarna och tänker på dig.
Jag har tidigare skrivit om detta med SSRI-preparat och du som känner mig vet att jag inte är nån som direkt främjar quickfix. Men när jag läste ditt senaste inlägg så kom tanken tillbaka. Man kan säga ett ssri är antabus för psyket/ inget man behöver alltid men ibland som en hävstång. Och som jag skrivit om så vet jag att långvarig oro (som du har!) också påverkar våra signalsubstanser. För mig var min ”depression” inte sorg eller inte vilja gå upp ur sängen. Utan oro, oro under lång tid, i första hand för ett av mina barn.
Kan din trötthet delvis bero på det? Jag och du vet ju att man blir trött av alkoholen (och deppig). Men jag tänker också att du behöver den hjälp som finns att få.
Livet ligger där ute och väntar på att tas i anspråk. Kram fina!