Jag blir så otroligt ledsen och besviken det går inte mer än tre Max fem dagar sen hamnar jag tillbaka i drickandet. Jag vill verkligen sluta. Orkar inte känna ångesten dagen efter mer över saker man gjort eller sagt och inte komma ihåg det. Det äter upp en inifrån. Detta är mitt första inlägg här och jag hoppas jag kan lyckas en gång för alla att sluta.

@pandis86 Hej på dig. Jag är ny i forumet men känner väl igen mig i det du skriver. Jag har inga svar till dig då jag själv är "nynykter" och tar en timme i taget. Vi kanske kan hålla varandra i handen under vägen? Jag har förlorat både jobb (förr) och fått sämre sociala kontakter pga mitt krökande. Kroppen och knoppen, framförallt det sista, tar enormt mycket stryk för min del. Ångesten sliter i en.

Jag kommer följa din resa. Önskar både dig och mig lycka till.

Hej tack så mycket för ditt svar. Det känns så skönt att kunna diskutera med någon annan människa. Det är så hemsk jag är verkligen så stark i mina tankar men ändå lyckas jag falla tillbaka och det går inte att förklara känslan på ett bra sätt , jag vill inte dricka men hjärnan bara gör ! Om du förstår sen efteråt kommer ångesten . Jag har två barn på 8 och 10 år som har fått lida pga att jag blivit full när jag haft dom. Min sambo som inte är far till barnen har dragit ett stort tungt lass själv och jag fattar inte att han orkat. Han kan komma hem vid två på eftermiddagen och hitta mig däckad. Så himla hemskt detta är ju egentligen inte jag . Jag är ju glad positiv och lugn normalt sett och den personen saknar jag jätte mycket själv . Hur länge har du vart nykter ? Vad hjälpte dig och hur tänkte du när suget kom.?

@pandis86 Jag har varit nykter i en vecka. Men jag dricker inte varje vecka så det räknas eg inte. Men när jag dricker så kan jag inte sluta förrän jag däckar. Det är hemskt! Jag tror man måste ta ett beslut och sedan ta timme för timme, dag för dag. Jag har idag anmält mig till "Alkoholprogrammet" här på forumet. Finns under fliken "stöd". Jag har fyllt i alla uppgifter och också då fått tillgång till kalendern. Mycket intressant allting - och ger en eftertanke. De flesta har inte haft nån aning om omfattning av mitt krökande eller hur stora problemen var, mest mina barn. Men nu är det ute och jag känner en stor skamkänsla. Jag börjar här. Vi får ta aktiva beslut, varje timme, varje dag. Jag har tömt bostaden på all alkohol (fan vad det svider!).

Om du trycker på "Svara@" när du svarar en skribent, som mig, så tror jag att man får en pling eller nåt som uppmärksammar att man svarat på ett inlägg.

Ja, vi peppar varandra. Och du, om din 86a i din nick motsvarar ditt födelseår så är du fortfarande ung. Passa på nu att rädda dina barns barndom, din relation och ditt jobb, men framförallt dig själv. För mig är det lite sent - jag måste nu börja den svåra resan för att reparera förhållanden i familjen. Inte lätt.

Vi hörs!

@Elisabeth100 så nu har jag också anmält mig till programmet och svarat på frågorna. Tyckte det kändes peppande med kalendern också. Ja 86a stämmer. Jag försöker ta timme för timme nu och lägga fokus på annat. Det här har vart så hemskt , vissa gånger man har gått igenom telefonen dagen efter har jag bara velat sjunka genom jorden. Kommer inte ihåg att jag skrivit eller ringt till vissa, det ska bli skönt att slippa den skammen faktiskt. Och varje gång har jag tänkt att jag ska inte ringa eller smsa någon men ändå har det skett. Vissa gånger har jag även gått till pizzan runt hörnet och fått i mig vin. Så pinsamt och tänker undra vilka grannar som kanske sett mig osv ja tankarna snurrar. Tredje dagen utan alkohol för mig brukar vara jobbig så nu har jag planerat att jag ska sysselsätta mig med något hela fredag kvällen efter jobbet .

Igår var en tung dag fredag och ledig helg från jobbet . Kände inget direkt sug vet inte hur jag ska förklara det ?, kändes konstigt allt. Jag kände mig deppig och arg och snäsig till sambon. Allt var tungt och inget var kul. Kanske kände jag så för att det inte blev någon alkohol men samtidigt mår både min kropp bättre samt att jag känner mig mindre stressad över att behöva handla hem alkohol och slösa pengar på det. Idag är en något bättre dag. Hur går det för dig ? @Elisabeth100