Hej! Nu har det gått ytterligare ett år utan alkohol. Känns väldigt bra, saknar det inte alls. Nästan ryggar tillbaka när alkohol är i närheten och är så tacksam mot mig själv att jag slutat, när jag ser så många fara illa i alkoholens spår.

Men jag ”knarkar” annat som min psykolog säger. Särskilt när jag är ensam, stunder utan barn och sambo. Då ska jag minsann unna mig lite kvalitetstid; heller i mig godis, coca cola, är uppe hela nätter, sträckkollar serier, kollar på porr, allt bara för att hjärnan ska få fly vardagen tills jag somnar.

Så mitt flyktbeteende är kvar. Drömmer om att vinna miljoner så att jag ska slippa jobba, bara lalla runt och inte göra något alls.

Det blir dock ingen baksmälla som förr och jag gör ingen illa. Det känns skönt. Men man blir dock väldigt trött vilket kan få oanande konsekvenser dagen efter.

Har jobbat en hel del med tacksamhetsövningar från poden ” the life coach” vilket ja kan rekommendera. Det har gjort att de här flyktnätterna faktiskt blivit färre.

Hoppas på ytterligare år som nykter samt att jag kan vara själv utan att känna att jag måste fly.

Med de orden tackar jag för mig

Kämpa på där ute, det är det värt!

Grattis till 4 år utan alkohol! 🥳🥳🥳

Det är tydligt att man lätt tar till sig andra sätt att berusa sig. I mitt fall är det choklad jag unnar mig alldeles för ofta. Men det är garanterat fritt från baksmälla och det skadar ingen annan, så det är okej.

Kram 🐘

Grattis till fem år! Finns det något du kan börja ägna dig åt för att slippa tråkighetskänslan? Något du vill lära dig, eller göra? Så man känner att man får något annat som belönar. Och så kan du verkligen klappa dig själv på axeln och tänka hur bra det är att du ger din familj en nykter sambo och förälder!

Ny sommar nytt, alkoholfritt år!

Det blir ett sjätte nyktert år till handlingarna. Härligt liv utan missöden, fått ett barn till, men tyvärr ligger känslan av tristess och att mitt liv är slut kvar. Knepigt, alla säger ju att det är en myt att livet blir tråkigt och ensamt utan alkohol. Men Det stämmer ju, i alla fall på mig.

Sen grubblar jag på om jag verkligen är alkoholist då jag på egen hand, utan hjälp, möten eller dylikt lade av med alkohol en dag och aldrig druckit igen på sex år.

Det är Rädslan och skräcken för alkoholen som håller mig borta från den.

@Jagharenpausjustnu Grattis till 6 nyktra år! 🥳🥳🥳 Mäktigt många år. Men efter den första svåra tiden är det inga större problem. Bara man kommer ihåg hur illa det faktiskt var. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

@Jagharenpausjustnu Grattis till 6 år!🥳 storartat och grattis till ett barn till💕. Jag har gjort precis som du, lagt av på egen hand och inte druckit sedan den dagen, 1 år och snart 8 månader sedan. Tankarna om att man inte skulle varit alkoholist är säkert alkoholdjävulens lilla försök att se om det går att få dig på andra tankar ”du som varit nykter så länge, ska du inte unna dig ett glas, ha roligt och känna dig mindre ensam”. Gå inte på det! Rädslan och skräcken är ditt skydd och lita på den känslan. Riskera inget, alkoholism är livslångt och man väcker den med ett endaste litet glas.

Kan det vara så att det finns underliggande problem som du inte tagit itu med? Sådant som du sköt undan och som fick dig att glömma genom att dricka alkohol? Att inte ta itu med och inte lösa problem som skaver under ytan gör livet tråkigt och ensamt. Det går inte bort om man inte tar itu med det. Det handlar då inte om att livet blir tråkigt och ensamt pga att man inte dricker alkohol. De flesta som har problem och alkoholberoende använder drickandet som ett medel för att slippa känna och att få glömma allt en stund, livet kan då kännas lite roligare och mindre ensamt under den korta berusningsfasen, men sedan slår det snabbt om.

Lite frågor som du kan ställa till dig själv, var ditt liv roligare och mindre ensamt när du drack? Varför drack du alkohol? Vad var det som fick dig att sluta dricka? Om du jämför livet med när du drack mot nu, vad är det som gör det värt att avstå från att dricka? Är det värt att avstå? Jag brukar resonera med mig själv för att få klarhet i olika saker och det är väldigt givande. Sedan är ett tips att ta en samtalskontakt, ibland kan det vara lite svårt att bolla med sig själv och en utomstående kan hjälpa dig att få syn på saker du själv inte ser. Jag har gått hos en psykolog och det har hjälpt mig att få syn på saker jag inte själv kunde se.

Ha det gott!🌞❤️

Tack för fina ord ❤️

Har alltid varit en partyprisse som gått hem sist av alla. Dricka är gott och festa är kul. Men efter en 3-dagars kryssning vaknade jag upp med en otrolig baksmälla, men samtidigt också en enormt stark känsla av att jag vill aldrig må så här igen, samt en känsla av att näst fylla kommer bli min eller någon annans död. Ödesmättad känsla, rent av gudomlig. Jag fuckar inte upp saker längre av alkoholen. Det är väldigt skönt.