Detsamma @sisyfos 🤔🥰
Jag upplever att min mammas känslor alltid kommer först på nåt vis. Att vi barn alltid fått vara de vuxna i relation till henne. Hur ska HON klara det ena eller andra. Även nu. Därav min avoga inställning till att dela med mig av mina känslor.
Jag tänker på min pappa varje dag, långa stunder. Men det är som att jag behöver tid att bena ut eller borsta fram just hans och min relation i fyndigheterna vid platsen.
Det har alltid varit så mycket annat (mamma) att förhålla sig till. Hon skulle ju inte hålla med och jag har inget behov av att hon ska ge mig rätt. Har liksom släppt den dialogen. Kanske kan vi ha den, så småningom. Min mamma är fantastisk på många sätt- och o-fantastisk på andra.
Jag tycker också att jag försöker lyssna på henne och hennes behov av att prata. När hon kan greppa situationen och ta ansvar och vara ett stöd så är jag också väldigt tydlig med hur ”rätt” och bra det blir. Liksom positiv förstärkning… ja, hon är inte 5 utan 85….
Ha en fin dag du med! Kram 🤗

@Se klart Dina planer för rabatterna låter helt underbara 😍 Som jag önskar att jag hade ett hus och rabatter att planera också! Att det räcker med att rensa ogräs på våren låter kanon. Och planera rabatten så att det alltid finns något praktfullt är ju verkligen en utmaning. Dagliljor är ju ljuvliga, men de breder ut sig rejält. Men tänk att ha ha en massa olika färger, och bladen är ju dekorativa också. Dahlior i olika färger är också magiskt - det bara måste du försöka dig på igen.

Och jag måste köra till Norrvikens trädgårdar i Båstad en dag! Väl magstarkt tur och retur 30 mil på en dag, men det funkar. Kanske funkar även om man är halvkrasslig om en dag eller två, hmm. Ensam i bilen och hålla avstånd till alla.

Kram 🐘

Tack @andrahalvlek och jag tycker en tur till Norrvikens trädgårdar låter fantastiskt! Jag följer victoria Skoglund på insta och hon var just där, så fint. Kanske kan du bo över en natt på vägen så behöver inte resan bli så dryg? Ska ge dahliaknölarna ny chans nästa år. Man blir ju väldigt sugen. Ja det är bra för en ny-nykter med det här rätt så stora projektet. Kan inte direkt skryta med att det går så fort. Jag kommer på mig själv med att liksom bara gå runt och titta. Kan göra det långa stunder. Och då är det inte Norrviken-style här, men jag glädjs på ett så nästan barnsligt sätt. Undrar om det är fler som gör som jag. Kom på att Göran Greider skrivit om det. Måste kollas upp.
Nog om detta för den lilla intresseklubben! Och krya och bli frisk nu @andrahalvlek!

@Se klart Tänker att sorgen är så individuell. När jag förklarade för min dotter för några år sedan varför jag gick på terapi att det berodde på att jag bar på så mycket sorg så sa hon ”men mamma du har ju gråtit jättemycket” . Och jo det hade jag men likväl fanns det mycket sorg kvar.

Tänker på dig då och då Se klart😍Lyssnade på gårdagens Sommarvärd i P1 Nadime Ghazale när jag var ute och gick m vår hund. Han pratade om ”landet” hur viktigt det är för svenskarna..och det var inte landsbygden och inte heller landet Sverige utan lantstället… hur var det han sa?? Gud Fader och landet..eller kanske inte riktigt så men iaf..Och jag tänkte på dig…jag tänker att du minns…att landet för mig är inte sommarhuset utan landsbygden😃

Tänker nästan alltid på dig när jag grejar i min trädgård. Vi hade tänkt byta ut pallkragarna för de började gå sönder…samt byta ut jorden och odla nytt. När vi började gräva i den gamla jorden så dök massvis av myror och myrägg upp…så himla äckligt😬Men då när vi höll på sa jag t min man…vi väntar….vi köper inga nya pallkragar nu…jag behöver vila i den tanken…och när alla måsten, alkoholindränkta hjärnhalvor ..har klarnat upp då får jag se hur det känns. Nu sådde min man lite gräs, jag ska gräva ner gräslöken och ev blir det ngt mer.

Ha en fin tisdagskväll🤗

Det är så givande med en liten täppa, tänker att det här med grönt har varit till stor hjälp i mitt tillfrisknande. Det lugn och även att följa växternas framfart är en Lisa för själen. Ha det gott.

@varafrisk jag tänker på dig också när jag gräver och rensar. Igår läste jag det jag kom över för att lära mig lite mer kring själva trädgårdläkandet som jag läst tusen artiklar om men vill förstå lite mer.
En sak som fastnade var att i de här trädgårdarna som är till för att läka- måste det finnas ”rum” som är helt kravlösa. (Helst natur!) och så småningom jobbar man sig igenom de olika rummen, men plats att vila- överblick- mycket viktigare än själva odlandet om man ska se till kopplingen bli frisk/trädgård.
Varken du eller jag behöver kanske trädgårdstetspi men värt att tänka på för dig där ju trädgården är något annat. Så bestäm precis hur DU vill ha det, just där.
Jag tror men vet inte att du så småningom kommer att ha stor glädje av din barndoms trädgårdsliv, men vissa saker tar längre tid att ”ladda ur”. 😍
Tack @jullan för din hälsning, skönt att höra från dig, du verkar må så bra 😍
Kram på er båda!

Godmorgon vaknar jag upp till ännu en varm och vindstilla dag. Otroligt att vi får ha det så här. Idag står olika pyssel på agendan, hämta ett barn, baka lite bröd, jobb ca 1,5 timme. Men startar som vanligt dagen med kaffe och dopp. Önskar er alla en fin dag. Igår kom mitt vaccionspass. Kram!

@Se klart skrev:"Jag tänker på min pappa varje dag, långa stunder. Men det är som att jag behöver tid att bena ut eller borsta fram just hans och min relation i fyndigheterna vid platsen."
Ja, det är väl så det är tänker jag att det blir lite att fundera på. Jag tog ett återfall när min pappa dog och det var nog mycket för att jag inte hade tid för reflektion. Alla andras känslor och behov skulle tillgodoses först. Minns när jag verkligen satte ner foten till min mamma och vägrade att ta över pappas roll så att hon kunde bryta ihop och få allt fixat. Det var hårt men helt nödvändigt. Hon är så kapabel min mamma egentligen. Tänk om jag hade kunnat bryta ihop och nån annan fixat. Gud så skönt!
Nu tror jag inte att det finns nån risk att du hamnar i det läget SeKlart. Men det blir en ny dynamik. I min familj var pappa lite medlare (och katalysator också), han undrade där på dödsbädden lite hur det skulle gå utan honom tror jag. Det var egentligen lite tråkigt. Han underskattade oss.

Ja det gäller att sätta ribban där det fortfarande är kul. Du är klok Varafrisk som sätter stopp. Är det nåt nytt?
Jag odlade inte på några år när jag var för trött. Nu är det kul igen, inte för att det blev så snyggt… mina höga och låga tagetes hade jag tydligen blandat ihop, så det är inte så välordnat, men men… de växer, blommar och lyser upp.
Har hört att man kan använda FunLight mot myror. De tål inte aspartam. Lite äckligt, men om de är väldigt störande så kanske det är ett alternativ. Det är ju nåt som vi dricker (och det är kanske ingen höjdare heller).

@sisyfos jag har tänkt på dig och dina erfarenheter just efter min pappas död. Har dock känt att vinet inte har lockat. Tror att det är främst för att man/jag får lov att förhålla mig, kan liksom inte kasta mig in i nån allmän misär.
(För ordningens skull så skiljde sig mina föräldrar för ca 40 år sedan…j
Kommer över mig små sorgstänk, har en av pappas skjortor i trädgården om kvällen. Då känns hans kropp nära, och jag tyckte mycket om det beskydd han erbjöd mig på något vis. Han var ju inte ens särskilt stor/lång, men jag trodde länge länge att han var nästan 2 meter- han kändes så. Trygg.
@varafrisk, myror är mycket otrevligt när de kommer många på en gång. Fun light kan hjälpa men att hälla kokande vatten tror jag kan vara mer effektivt. Och att hålla jorden fuktig, då flyttar de.
Men fattar att du inte har lust just nu. Kommer en vår till så småningom, då kan vi inspirera varandra.
Hoppas ni båda njuter av sommaren som verkar flyttat hit för att stanna. Kram 🥰

Förkyld, eller något med bihålorna eftersom de är svullna och därmed trycker på tändernas nervtrådar. Alltså. Inte. Kul.
Trött som bara den, somnar så fort jag lägger mig, några munblåsor. Så ja, nån infektion huserar i denna kropp.
Har bara två barn på besök och de sköter mycket sig själva, också skönt för dem att ha lagom med umgänge.
Badat ändå, har hjälpt mig att pigga på mig. Nästa vecka ska jag jobba, så hoppas på en frisk helg först.
Godkväll alla kämpar!

@Se klart Kryakram ❤️ Visst är det lite typiskt att man blir sjuk när man äntligen är ledig 😞 Nu hoppas jag att dina barn pysslar om dig lika bra som du har gjort i alla år. Paybacktime. Jag mår bättre, men riktigt bra är jag inte. Hostar fortfarande som en galning. Segt som snor minst sagt.

Kram 🐘

Tack @ah och @torn för omtanke och hoppas hoppas att jag är bättre imorgon.
Ikväll tar jag en sömntablett, har sovit ett antal höneblundar under dagen och då kan det vara svårt med sömnen oavsett sjuk eller frisk. Ja mina barn är rätt duktiga när jag är duktig och inte bara gör. Då finns så lite utrymme för andras inspel.
En reflektion; när jag bar lugne och ro omkring mig äter jag mycket bätttre: och mindre sött. Lite samma känsla som med alkoholen. Nu har det gått en vecka i min takt här, njuter av det och brallor som går att knäppa. Kram på er!

Bättre idag men inte bra. Vaknade av att jag var så varm, vid 05, men somnade om. Idag har barnen åkt, så nu blir det en vilsam helg. Har beställt några plantor som ska komma idag, klurar en hel del på var de ska sättas ner, ser fram emot detta pyssel i helgen. Annars känns det som rötmånaden redan är här. Klibbigt och flugigt.
Har avstått bad idag då jag fortfarande har ont här och där.
Har ett möte men sedan ledig. Nästa vecka jobbar jag, hela veckan. Men sen blir det två veckors ytterligare ledighet innan hjulen så småningom börjar snurra.
Jag njuter av den här otroliga sommaren. Jag har en bra bok att lyssna på. Jobbet under kontroll. Mina barn mår bra. Alkohol - jag både tänker och inte tänker på det.
Det är stor skillnad jämfört med förra sommaren, jag är lugnare nu. Mår bättre på de flesta vis.
Idag har jag plockat in en otrolig bukett med luktärter. Om nån känner för att bara testa en enda sak, då är det mitt tips. Så mycket belöning för så lite jobb. Och ju mer man plockar, ju fler blommor.
Ja, ungefär som nykterheten på något vis. Ju mer man går in för- med kropp och själ och skalle. Bestämmer sig för att det är det HÄR som gäller nu (enligt mig då) desto större är utväxlingen (enligt mig då).
Som att gifta sig. Kravfyllt och jobbigt. Rofyllt och fint, och spännande i sina bästa stunder.
Nu kallar zoom… kram!

Somnade 02 pga vi bestämde oss för att se en film- gammal favorit Casino, men den var hela tre timmar. Sen vaknade jag halv sex. Min sova-ut-dag… blir höneblundslördag känner jag redan nu.
Har varit dålig i vad jag tror är bihåleinflammation, ont i ansiktet, trött, täppt. Skrapade fram en penicillinkur igår som jag började med (äter ytterst sällan det) men idag känns det som det har släppt och lättat.
Tog en tidig morgontur i trädgården och skördade dagens zucchinisar och gurka. Tomaterna- en övning i tålmodighet, hänger som klasar i alla nyanser av grönt.

Igår kom paket med växterna jag nu planerar som senblommare, solhattar, vinröd borstnejlika, en ny sorts höstanemon. Tog mig 150 år att klura ut hur de ska stå. Den enda gången jag inte gör något med brådska.
Fantasin kring middagsmat går dock på tomgång. Och utbudet av hämtmat är nästintill obefintligt här.
Idag blir en tur till kantarellskogen. Min man ville åka till havet och ha ”riktig semester” vi får se hur jag mår.
Efter helgen kommer barnbarnen. Jag längtar efter deras gosiga små kroppar och händer och ja allt som är mysigt (ibland jobbigt) med små människor.
Jag är nöjd med att vara nykter på alla sätt men i relation till dem känns det extra bra.
Baristan ville verkligen sova ut idag så jag har fixat mitt eget kaffe 🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️
Kram på er 😍

Vad fint det låter. Jag längtar också efter små människor, men det dröjer nog några år (kan jag hoppas).
Jag är egentligen ingen läkemedelsmämniska, men har du provat Nasonex mot bihålorna? Fick det utskrivet en gång när penicillin inte bet på min bihålleinflammation och använder det nu ibland när det korkar igen. Det finns numera receptfritt. Och nässkölj för den delen, icke att förakta.
Tycker att det är för varmt för att vara hungrig. Goda sallader kör vi en del nu. Men ingen direkt matlust… nåja den tiden kommer.
Krya på dig!

Tack för tips @sisyfos, jag har just den nässprejen och tar en dusch då och då. Tycker jag blir lite bättre för varje dag. Du har rätt i att det är härligt med barnbarn- men INGEN stress. Finns liksom ingen återvändo precis som med de egna barnen. Jag hade nog gillat att ha ett par år mellan att sista barnen flyttade ut, och barnbarnens ankomst: men tacksamheten överväger såklart. Kram 🤗

Återigen en gryningsmorgon… vaknade av hosta men bättre idag, dock omöjligt att somna om. Trött av min förkylning och det irriterar mig trots att jag vet att det är acceptera läget som gäller.
Jag har ju jobb hela nästa vecka så jag oroar mig för det ihop med besök och umgänge, som jag längtar efter men som också splittrar.
Igår läste jag tillbaka i min gamla tråd för exakt ett år sedan. Jag tyckte allt var sig oroväckande likt… vi reste iväg några dagar/ vilket vi ska göra om en vecka. Utrikes detta år.
Jag höll på med blommor och kantareller… lagade mat.
Hade just bytt jobb (då med).
De stora skillnaderna är att jag lärt mig mer om gödsling…🥺 att jag lyckats odla gurka. Att pappa inte finns 😢 och att vi köpt ny (och fin) lägenhet 😍.
Jag undrar vad som har hänt med mig, på insidan. Kan inte känna någon större skillnad.
Nykterhet är vardag och inte en daglig heureka-upplevelse. Något känns som det behöver fördjupas men jag vet inte riktigt vad. Känns som jag står lite still. Kan vara en konsekvens av att vara krasslig och därmed just- ovanligt stilla.
Ha en fin dag forum-gänget!

Sent isäng. Känns inte riktigt som arbetsdag imorgon, men jag kör igång lite lugnt. Idag har jag varit ute hela dagen. Har ju haft projekt sensommar-perenner och det tog en evig tid att bestämma hur det skulle vara. Passade på att flytta växter från en övervuxen rabatt till en annan, tungt och mycket grävande och bära jord. Skönt att orka efter ett par små-svaga dagar. Det känns som jag äntligen börjar fatta lite grejen med hur man ens gör med levande växter, det här med gödsel och näring har jag inte orkat sätta mig in i men inser att det ju nästan det viktigaste… hängde nog inte med på de lektionerna i skolan.
Superenkel middag med kantareller, pasta. Alldeles lagom (o)jobbigt.
Idag är jag tacksam över:
Att min man är så otroligt tillåtande mot mig, att jag känner mig väldigt fri ihop med honom. Han har alltid varit bra på det, även med våra barn. Rätten att få vara på sitt sätt.
Jag är tacksam över att jag har fått en hobby, det är jobbigt att vara nybörjare men jag är stolt att jag vågar vara nybörjare så här sent i livet, att jag vågar mig in i nya saker.
Jag är tacksam över att jag är nykter.
Godnatt!