@TappadIgen och jag har precis köpt en klänning som gör mig oemotståndligt snygg 😄 Känslan är så härlig 😊.
Precis som du skriver, det går liksom inte att förklara förändringen men den känns tydligt. Framförallt är jag glad över att inte sakna det. Har aldrig varit intresserad av att kunna ta ett glas vin, det kan jag hoppa över. Vill jag ha vin, vill jag ha två flaskor och det vill jag inte längre. Fanns inget att hämta där. Jag har redan fixat gå igenom några katastrofkriser utan att dricka, så det vet jag att jag kan också. Nu är det bara träningen som ska tas tag i, sen så 💃🏻🎉😎

Ja, nu har jag haft min första pubkväll med tjejgänget. Jag drack fortfarande mest av alla men nu då alkoholfri öl. Jag saknade inte alkoholen, kvällen hade inte blivit roligare för det. Som många härinne säger, man fokuserar på vad man pratar om och hur god maten är. Sitter inte och funderar på hur man ska kunna dricka mer utan att det märks, eller åka hem i förtid för att dricka. Nu har jag snart varit nykter i 6 månader, ja minus en dag då, men den tänker jag bara hoppa över. Jag tänker fira alla andra nyktra dagar när dagen kommer. Det är ju bara och lägga till en dag så.
Nu får jag bara lite ångest på kvällen, men jag har det väldigt lugnt omkring mig nu.
Levern är inte utredd ännu, där kan det fortfarande komma tråkiga besked, men det får jag nog veta inom de närmsta veckorna. Att bli nykter är lite som att upptäcka världen på nytt och sig själv också. Och så då bonusen med alla pengar man får över, jag märker sån skillnad nu och kan spara massor. Har jag aldrig kunnat tidigare i livet. Så härligt 🤗😀💃🏻

God morgon Blanka,
Helt enkelt bara glad och rörd över ditt inlägg. Håller tummarna för goda besked (hälsa) så du får fortsätta vara ursnygg i din klänning och pengar på banken samt 100% äga den stora globalfonden nykter 🥰
Önskar dig en fin dag! 🌸

@Blanka Vad glad jag blir för din skull ❤️ Och det spelar ingen roll hur mycket vi än tjatar om att man kan ha lika roligt utan alkohol - alla måste uppleva det själva för att verkligen förstå att det är sant.

Kram 🐘

Trevligt Blanka! Det är kul att träffa vänner nykter och att minnas vad man sa.
Önskar dig goda besked angående levern. Du har gjort vad du kan och levern har en fantastisk läkförmåga.
Jag tycker att nykterheten är rätt häftig faktiskt. Har ju inte bestämt mig för ”aldrig mer”, men definitivt för att det sker sällan och det är skönt att slappna av på annat sätt på fredagarna.
Stort lycka till nu med allt!

@Blanka Du skriver inte så ofta, men det gör inte jag heller kanske alltid. Härligt att du har blivit så trygg i nykterheten nu! Det där med levern, jag trodde att du hade gjort gastroskopi och såntdär, fast du har fortfarande undersökningar kvar? Jag vet ju inte exakt vad det är du väntar på, men som jag har förstått det så är det ju egentligen inte så mycket mer man kommer kunna säga mer än vad de redan har konstaterat. En biopsi kan kanske säga lite mer, men egentligen inte. Det viktiga är ju hur du mår. Jag såg att du skrev lite om symptom i en annan tråd och det låter inte så farligt och är ju sådant som blir bättre med tiden när man slutat med alkoholen.

Har man hunnit få någon skada på levern av att dricka, men inte har fått symptomen, så kan man ju ändå i de allra flesta fall leva vidare med den utan några större problem. Jag har ju tidigare berättat några anekdotiska berättelser om de som till och med haft allvarliga symptom men blivit bättre av att leva hälsosammare. Dock är det aldrig att rekommendera att vänta till att man får symptom, om någon skulle läsa det här och tänka den tanken. Den enda skillnaden blir ju att man får hålla sig borta från alkohol och vara väldigt sparsam med värktabletter och försiktig med kemikalier. Att sluta med alkoholen är ju 99% och sen kan kost och levnadsvanor göra den sista biten.

Det här kommer bli bra!

@Blanka Nykter i snart sex månader är ju jättebra! Strongt! Och pubkväll m A-fritt! Var stolt över dig själv💪🏻

Och jag håller tummarna för allt ska visa att det är bra med levern🙏🏻Jag väntar ju också på att bli kallad för att ta ultraljud på levern. Förstår din känsla!

Kramar🥰

Åh, tack alla 💕
TappadIgen
Jag har gjort en skiktröntgen på levern nu. Tror de såg något på ultraljudet veckan innan, så det blev bråttom med röntgen. Förhoppningsvis är det bara för att vara på säkra sidan, som dom sa. Men vad är det de behöver vara säkra på? De svarar så undflyende när jag frågar.
Jag skriver inte så ofta, men jag läser ofta.
Lär mig och minns, så tack alla som delar med sig här 🤗💕

@Blanka Hej! Din tråd tycks ha undgått mig av outgrundlig anledning. Har läst hela nu! Beskrivningen av din trötthet i början av nykterheten är väldigt slående måste jag säga. Många upplever samma sak. Det gjorde jag också. Stort grattis till 6 månader plus! Jag är kraftigt imponerad av din resa. Otroligt bra jobbat!

Jag kan inte svara eller spekulera kring din oro efter senaste röntgen. Det finns säkert andra här som kan bidra. Förstår att undvikande svar blir ångestframkallande. Tänker på dig!

Kram!

Tack för du frågar Andrahalvlek 🥰
Ja, det går bra för mig. Det känns enkelt att vara utan alkohol, känner inte att det är något jag saknar. Det trodde jag inte för sju månader sedan. Jag har fortfarande samtalsstöd med beroendeenheten och det är skönt. Men det handlar mindre och mindre om alkohol, för jag är inte så upptagen av det längre. Alkoholen som kidnappat och bosatt sig i min hjärna, blev vräkt. Har börjat småträna lite och tycker om att pyssla hemma. Semestern tänker jag bara lata mig på, läsa böcker och ha det skönt 🤗⭐️🌺

@Blanka Härligt att höra från dig och att det går bra. Du har inte funderat på att skriva lite här då och då? Få ner lite tankar som du funderar på. Det känns ju som att du är trygg i din nykterhet nu, men det skadar ju inte att fundera vidare lite.

Ikväll var en sån kväll som var jobbig. Fick ångest från ingenting och min tanke var ju att döva den med alkohol. Det gjorde jag inte, men jag gjorde inget annat heller för att hjälpa. Bara genomled det tills jag kunde ta sömntabletterna och somna. Nu har jag vaknat mitt i natten och har fortfarande ångest. Tagit en sömntablett till och funderar på hur jag ska få morgondagen bättre? Alkohol är inget alternativ längre och det känns skönt.
Men efter 8 månaders nykterhet har jag fortfarande inte fyllt livet med något annat.
Men det är väl depressionen som gör det. Är ju inte så sugen på något nytt heller då.
Men jag har hopp om att jag ska må bättre, mår ju ljusår bättre än för ett halvår sen. ❤️🤗

Ajdå, vilken jobbig kväll. Jag slutade med sömntabletter för ca 1-1,5 år sedan. Det både sömntabletter och alkohol gör är att vi inte får (nog) djupsömn och REM-sömn. När alkisar har delirium så har kroppen tvingat in dom i REM-sömn och man dillar och drömmer i vaket tillstånd. REM-sömnen är jätteviktig för välmåendet. Jag mår SÅ mycket bättre utan tabletter och alkohol. Alkoholen jobbar jag dock på. Sömntabletterna tog jag varje dag så skönt ändå att få bort dom. Grymt jobbat med 8 månader! ❤️

@Blanka Lider verkligen med dig. Andningsövningar är skitbra mot ångest. Sök på ”medveten andning”. Ibland vet man inte förrän efteråt vad det var som kroppen reagerade på med ångest. Det kan vara dippar i hormonerna också. Det viktigaste är att man inte blir rädd, då blir ångesten bara värre. Okej, okej, okej. Acceptans är det viktigaste verktyget mot ångest.

Kram 🐘

@Blanka Bra att du är här och skriver, tycker jag. Det är nog viktigt att få ur dig vad du upplever också och skönt att du ändå är så stark i din nykterhet att du inte tar till det knepet. Jag önskar att det fanns något jag kunde göra. Det är inte enkelt det där med depressioner, men jag är ändå glad att du kämpar på och att du har ett hopp om att det ska bli bättre, för det kommer det ju att bli.