Vilken bra tradition förresten. Jätte-räkmacka på första semesterdagen. Jag har infört räkmacka på sängen när man fyller år..😍..Fick det även när vi var i Spanien en gång för längesedan.💕Jobbigt med cancer och andra sjukdomar. Jag har sett några personer vara sjuka och sedan dö..Ibland har det varit små barn..Det känns värst..🍃

Här kommer en liten semesterhälsning från mig.🤗 Jag har det helt underbart här med massor av sol, bad och färska räkor i stora lass. I dag tog jag och min son en fisketur ut på ett vindstilla hav, och jag fick bla den nya arten som jag har trånat efter.

Jag har det hur bra som helst helt enkelt! 😍 På fredag ser det ut som att vi drar en sväng till Väderöarna. ☀️

Ha det bäst!

Jag njuter verkligen av livet!😍 @TappadIgen, vi åker hem på söndag. I dag ska vi ta en sväng med bilen och kolla på hällristningar mm. Barnen vet tydligen inte ens vad det är för något.😂 @Andrahalvlek, jo stilla kan det vara. De stora dyningarna som rullar in från Nordsjön räknar jag inte. Det är ju helt blankt vatten ändå.😅 @Se klart, hummer och ostron duger gott och väl! 😍

När man går på bryggan nere i Grebbestad ser man verkligen mycket alkohol överallt. På ena sidan massor av uteserveringar, och på andra sidan en massa båtar där alkoholen flödar. Det härliga är att det bekommer mig inte ett dyft. Noll sug, noll saknad, noll avundsjuka. I stället märker jag hur jag frestas av de stora skaldjursfaten och en del båtar är riktigt ” feta” och fina att kolla på. Härligt att se alla sommarklädda flanerande människor också.

Min forumsaktivitet har gått ner markant under de här dagarna. Men det är skönt att inte glo i mobilen så mycket. Det gör jag tillräckligt resten av året.😅

Ha det bra!

Ja vår svenska Kust är härlig..😍..Det var just i Grebbestad, min ex-sambo blev så fruktansvärt full på en krog, så jag fick knappt ”hem” honom..Han gick på sne..Nästa dag gav han sig f-n på att någon lagt i något i hans glas..Då sa jag ”Sprit kanske?!!!” 😂🤣..Men man vet ju aldrig. Mycket skumma typer var det där vid 02.00- tiden innan stängning. Karlar som kanske försökte få med sig någon hem..Mitt ex trodde det var menat åt mig..Vem vet..Händer mycket skit ute på nätterna, fast det är idyll på dagtid. Skaldjur har jag ätit alldeles för lite i år. Måste bli ändring på det..Ha en fortsatt underbar semester Torn..🤗🤗

Resten av familjen sover gott och jag har en stund för mig själv och surfar runt lite på nätet. Har ju knappt någon koll på vad som har hänt i världen den senaste veckan.😅 Väderöarna får vi ta i morgon, då vindarna ska bli mest gynnsamma då. ( som det ser ut nu)

@miss lyckad, Vi har inte varit nere på bryggan efter kl 23.00. Kan tänka mig att det går tämligen hett till där under natten.🥺 Är det på någon av campingarna här som du har bott på förr? Vi nyttjar en av campingarnas badplatser. Riktigt fint faktiskt, med hopptorn, glasskiosk och allt. Märker inte av någon direkt fylla, det kanske är värre på kvällstid dock.

Såg att du också har semester snart, härligt! Kram 🤗

@Torn Jag jobbar sista dagen idag och ska jobba vidare och svarar på allt det andra senare, men tänkte bara flika in och säga att det var synd att jag missar dig. :/ Det var därför jag frågade dig om hur länge du skulle vara kvar. Jag är hos min far nu och han bor vid en liten hamn på västkusten mellan Göteborg och Marstrand så det är här jag är nu. Havstenssund blir inte förrän någon vecka in på min semester.

Torn, vi har ett par bekanta, som har hus där. Stod på deras tomt med husbil. Kvinnan i familjen fick se mig efter ett år som nykter..Hon tyckte jag såg väldigt fräsch ut..😁..Och så är det..Alkoholen gör oss varken snyggare eller smartare..Skulle heller inte vilja vistas i nattklubbsmiljö längre..Lite lustigt att man orkade supa långt in på nätterna förr..Inte konstigt att både måendet, och utseendet tog stryk..😳..

Det blev en heldag på Väderöarna i går.😍 Magiskt fint därute med ett vatten som var helt kristallklart och salt så man flöt som en kork under de svalkande baden. Dit kommer jag definitivt att återvända! Vi höll oss mest på en ” egen” liten ö då det var väldigt stor trängsel på ön där värdshuset ligger. Såg en del häftiga växt och djurarter som jag aldrig sett innan. Bla purpursnäckor som färgade fingrarna i purpur om man tog på dem. Mina sinnen mår bättre än någonsin. Allt är så ofantligt verkligt och jag njuter av så mycket som jag aldrig ens hade reflekterat över förr. Livet är underbart.😍

Hemresa idag, men den här veckan är nog den bästa jag har upplevt i hela mitt liv.

Ha det gott!

@Torn Vad roligt att ni kom ut på Väderörarna och det verkar som att du gillade det lika mycket som jag. (Även om du inte köpte en mössa :)) Vi var där off season så var i princip ensamma överallt. Magiskt är verkligen ordet.

@Torn skrev:"Mina sinnen mår bättre än någonsin. Allt är så ofantligt verkligt och jag njuter av så mycket som jag aldrig ens hade reflekterat över förr."

Så glad för din skull ❤️ Det är verkligen som om nykterheten har gett oss helt andra glasögon - njutningsglasögon 🤓 Hon har så rätt Annie Grace när hon säger att alkoholen tar ifrån oss förmågan att njuta i det vardagliga. Som nykter finns det wow-upplevelser överallt nu, nu, nu.

Kram 🐘

Halloj Torn, även jag blir glad över att läsa om din ledighet, så härligt att du njuter! Jag ser också fram emot en veckas riktig semester- dvs inga krav- det ska bli spännande att uppleva helt nykter! Kram 🥰

@Blenda Det var inte riktigt säsong för mössa om man säger så.😂

Vi hade galet tur med vädret förra veckan. Det hade känts mindre kul om det pissregnade och blåste som sjutton hela veckan. Nu känns det som jag redan är fullt nöjd med hela semestern, fast jag bara har haft en vecka ännu.

Nu ser det dock ut som om att det ska bli skitväder ett tag framöver. Men jag är lika glad för det.😍

Ha det bra

@Torn När jag läser dina inlägg så kan ja känna sådan genuin glädje. På något vis att känna både glädje i stort och smått. Tror jag läst att du har beskrivit det som att du började inte dricka på grund av oro och ångest…stämmer det? Men av alkoholen kom allt det negativa? Undra om det är så då att om kan klara av att inte dricka och inte har en grundoro att man kan klara av nykterheten lite lättare? Jag vet inte. Det var bara en tanke.
Hur som helst är glad för din skull att du kan få känna en sådan glädje.

Ha en fortsatt skön semester☀️

Kram😍

@Varafrisk Jag började dricka pga att jag var osäker och blyg i tonåren. Detta medförde att oron bara blev värre med åren. Jag vågade tex inte gå på en fest utan att dricka. Med tiden så blev oron så stark så jag drog mig för att umgås med folk nykter. Detta skapade ännu mer oro för att jag skulle bli ensam och resulterade i ensamdrickande och smygdrickande. Allt blev såklart ännu värre då, och jag utvecklade någon slags panikångest som kunde slå till om jag tex satt på en biograf nykter. Senare oroade jag mig för allt, och vid minsta krämpa var jag övertygad om att det var cancer. På slutet var beroendet så stark så jag klarade mig inte utan alkohol. All motivation och livslust dog ut. Men plötsligt hände något, jag fick nog!💪Jag kom fram till att om jag inte slutade dricka så skulle jag tids nog förlora allt. Min fru, mina barn, mitt jobb och mitt liv. På den vägen är det. Och nu när jag är nykter är all oro borta.😍 Det kanske är därför jag klarar av nykterheten ” lättare” Jag vill aldrig ha ett sådant miserabelt liv igen! Och som jag ofta har skrivit om förr, jag mår mycket bättre nu än på den tiden jag drack vad många kallar ” normalt”. Och då är det kanske ännu lättare att aldrig ta det första glaset. Varför skulle jag liksom.

Att slippa oron och ångesten är en av många stora fördelar som nykterheten har givit mig.

Ha det bra! 🤗