@Majaela God morgon! Att vara slutkörd är en stor fara - hoppas du landar väl! Bra att du står emot suget. Jag kan tänka mig att jag kommer att få samma reaktion så småningom - önskar att jag kan hitta ett läge där jag inte blir så slutkörd att jag söker ”ett brake” - kan känna känslan, huh!
Vad ska vi göra när den kommer? Ta en tupplur? Be om hjälp? Kan vi göra något för att inte hamna där? Inte tillåta oss att bli slutkörda? Är det kanske där vi ska börja jobba? Vad tänker du är återhämtning och pauser?

Tack snälla Fina Lisa!
Min stressnivå är lite lägre men mina hormoner är i gungning . Har haft dagar där allt känns avgrundsdjupt och inte funnit någon glädje över huvud taget . Tror att det kan bero på hormoner men gjorde också ett test på kry- är du deprimerad och det var ”red alarm”- jag skulle enligt dem så snart som möjligt kontakta en psykolog . Nu tror jag att det finns ett visst ekonomiskt intresse från deras sida ( ironisk)
Jag tänkte dock över testfrågorna, som var typ - känner du att du kan påverka din situation - mkt till lite, osv, och jag tror att det är så att jag kanske blir lite ”drillad” i mitt liv just nu.
En kvinna + 50 som förväntas ställa upp och fixa men missar mycket av det roliga.
Jag får jobba på det.
Det blir lite vin här och där med. Inga mängder men har svårt att stå emot att det alltid bjuds på en öl eller glas vin till våra gäster av min man . Han vill inte höra talas om något alkoholförbud i vårt hem när jag förespråkar åtminstone vita veckor.När jag läser vad jag skriver så låter det som en missbrukarfamilj men det är ”måttliga” mängder (ett glas vin eller en öl ) och ingen blir någonsin full. Det är bara jag som vet att jag inte mår bra av det i längden.
Jag har också haft några tillfällen då jag ”behövt” dricka för att orka i stressiga förberedelser av tillställningar.

@Majaela Tittar in och inser att du jobbar på med ditt mående. Hoppas att du får lite tid att reflektera över ditt test på Kry. Du vet ju att det finns ett intresse att fånga in dig som kund men det är aldrig fel att fundera.
Stor kram!

Hej! margarin här! Jag känner att nykterist vill jag inte bli, jag vill vara nykter på vardagarna men gärna ta några öl o nåt glas vin på helgen, jag vill i all fall testa detta först ett tag. och hoppas jag får glada till rop från er mina kompisar här om jag kan hålla detta om inte så vill jag att ni säger i från o morrar åt mig// margarin

Hej Margarin! Välkommen hit!

Jag hör till dem som hoppas kunna fortsätta dricka i sociala sammanhang. Jag trodde att det skulle vara mer bekymmersfritt, men det händer något när man har erkänt alkoholen som problem. Tror trots allt att det kan gå. Mycket beror nog på hur illa det var innan man bestämde sig för att lägga om.

Morra åt dig kommer jag inte att göra (det gör vi nog tillräckligt på insidan), men jag hejar gärna på! 🌸

@margarin skrev:"hoppas jag får glada till rop från er mina kompisar "
Välkommen hit 🙏 . Klart du skall få glada tillrop.
@Renova skrev:" det händer något när man har erkänt alkoholen som problem. "
Så sant, man blir aldrig som förr igen. Hur tänker du nu kring alkohol?
@Nykter2021 , läser att du kommit långt med ditt mående, så härligt. M a o, det finns hopp! 🙏😘🎈

Hej @Majaela! Jag förstod inte att det var din tråd jag var inne i! 🙂 Jag funderar mycket, mycket kring livet och alkoholen och hur jag vill vara. Blev lite tagen på sängen av att det ingår så mycket grubblande i detta - men har bestämt mig för att inte bestämma mig just nu. Jag hattar på, mest nyktra kvällar, men dricker ”som förr” när jag träffar folk. Men med en viss olustkänsla, då… Kul att ”träffa” dig! 🌸

Hej. Minimi här. Ny på tråden. Vill ge mitt liv en ny chans. Vad har ni för råd. Skall jag hålla 3 månader och se vart det leder mig. Min önskan är att kunna dricka med måtta. Mvh minimi.🙌

@Majaela hoppas det går bra för dig. Tänker att vi har en likhet du och jag (eller kanske fler). Vi är givare, måna om att andra ska må bra och stuvar och trycker undan egna känslor för att serva andra. Kan det stämma på dig?
Jag kan bli lite bekymrad över din mans totala okänslighet för dina behov.
Deprimerad eller helt slutkörd? Under min senaste stressperiod nu blev det en enorm kroppslig påverkan. Kanske har druckit bort den effekten tidigare. Men du skriver om spänningar i rygg och nacke. Jag slutade djupandas. Då får man ännu ondare.
Du skriver att du förväntas fixa men missar mycket av det roliga. Det är väl så jag har haft det också. Det är faktiskt inte ok. För mig blev allt som ett maratonlopp. Bara nästa kilometer också… och nästa. Det fanns roliga saker vissa kilometrar, men jag tänkte ofta på nästa milstolpe istället.
Måttlighet kan fungera, men jag tänker att i måttlighet så ingår inte medicineringen.
Ta hand om dig själv Majaela!kan inte du åka iväg själv som mannen din gör? Du duger bra och är inte ensamt ansvarig för allt och för andras känslor.

@Renova skrev:"har bestämt mig för att inte bestämma mig just nu"
Alltså Renova så väl beskrivet, ett gott val ! 🙌👍🏼 Men det kommer, så småningom .. valet … ändå .
@Sisyfos skrev:"Måttlighet kan fungera, men jag tänker att i måttlighet så ingår inte medicineringen."
Sisofys , du är den som jag får mest intressanta inputs ifrån. ( även från andra trådar) Du är så inkännande och hittar t o m mig här!!! In the middle of nowhere . Tack
@Blenda tack för din hälsning ,jag fungerar och även min måttlighet ( så där ) trots allt , mitt i en familje kris.

Tittar in vara för att säga att jag lever och mår bra. Är faktiskt oftast riktigt lycklig, lite stressad kanske men mest positiv stress, som mycket på jobbet ( men jobbet är intressant ) renovering av ett stort vackert sommarhus, stress över alla val man skall göra i renoveringsarbetet, samt över att få pengarna att räcka. Jag dricker måttligt men för ofta. Längtar efter rena och nyktra helger men de verkar inte ha övertalat mig än, men jag är på gång in i nån ny nykterhetsperiod tror jag , men inte riktigt än. Ett tecken är att jag börjat läsa här igen, det ger inspiration. Tack alla som skrivit i min tråd, jag har läst ikapp era också🍂🧡🎃

@Majaela 🧡

Tack för uppdatering! 😊
Känner igen mig i måttligheten.
På sikt så märkte jag att alkoholen blev alltmer ointressant så jag fasade ut den helt enkelt. Du kommer säkert dit också om du vill och när det är dags. Låt känslan mogna.
Trevlig helg!🤗
Kram 💚