Bra där Se Klart! Det sägs att det finns inget som ger så mycket fin energi som att vara tacksam för det man har.Och den man är.❤️💫..Då spelar det ingen roll hur man bor, vad man har för ekonomi osv. Utan det gör en människa lycklig. ✨🌟✨..Att göra nya saker, se nya platser, är inspirerande, för många..Men det är väldigt viktigt att trivas hemma, tycker jag.🤗..Mina odlingar består mest av några krukor, med blommor..Jag hade ju en sambo tidigare som odlade, och köpte växter av alla de slag..🌺🌸🌼🌷🌹🌼🌻..Vissa var ju jättevackra, men eftersom han hade så mycket, så hanns det inte med….Ännu mindre tid fanns det när både han och jag drack mer och mer..🥺..Lagom är bäst..💕..Själv får jag se vad jag hittar på idag..Det blir i alla fall skogspromenad med hundar..Här är kantarellerna torra..Tydligen så får man välja på kantareller eller varma soliga dagar. 😅..

@Se klart skrev:"Det känns som jag äntligen börjar fatta lite grejen med hur man ens gör med levande växter, det här med gödsel och näring har jag inte orkat sätta mig in i men inser att det ju nästan det viktigaste… "
Kanske inte bara växter, SeKlart! Gäller kanske oss själva också. Gäller att komma på hur just vi ska må bra och vilken typ av näring vi behöver för kropp och hjärna.
Skönt att du mår bättre! En ny hobby tror jag att många mår bra av. Kanske är det också nyttigt med en hobby där man pysslar om. Växter är rätt tydliga i sin kommunikation och inte så högljudda. Man måste känna in vad de behöver och mår bra av och läsa på. Tar fokus från oss själva. @Se klart skrev:"Jag undrar vad som har hänt med mig, på insidan. Kan inte känna någon större skillnad."
Du skriver också att du är nöjd med att du vågar vara nybörjare, det är kanske ett viktigt steg ändå.
Jag tänker att alla små små skillnader märker vi inte av, det är när det börjar skava ordentligt eller när man halkar tillbaka i gamla mönster som man kanske ändå kan jämföra. Jag inbillar ju mig ibland att jag har kommit rätt långt i personlig utveckling men i våras var jag ändå där igen och tragglade i mönster och tankar sen barndomen. Skillnaden den här gången var väl att jag insåg det efter ett tag. Det är nog viktigt att jämföra hur det var då mot hur det är nu för att se och inse.

@Se klart Tittar in lite bara som hastigast. Tänkte på det där med gödsel och näring. I min trädgård är det nog faktiskt lite bristvara. På mitt arbete har vi en kaffemaskin. När kaffebönorna är slut och nya måste fyllas på så tas kaffesumpen hand om. Antingen är det min chef eller en psykologkontakt hand om den. De båda odlar vääääldigt mycket. Sumpen brukar ligga utanför deras dörr tills då tar den med sig hem. Luktar pyton. Är tydligen mycket betydelsefull för odlandet.

Ha en fin dag!

Kram🥰

@sisyfos du anar nog inte hur rätt du har!
Igår kväll började jag bläddra tillbaka i mina foton- för att minnas just hur trädgården såg ut från början. Jag har ju även innan jag blev nykter ägnat ansenlig tid åt den, men mer flyktigt, och det här med att sätta frön var ju min AA-grej eller nämndemansgård förra våren.
I vilket fall var det otroligt att se skillnaden! Alltså, små små olika grejer som jag flyttat från ena stället till det andra/ har vuxit enormt. Nu är rabatterna liksom ”kulliga” och bulliga och jag inser att det gått till just så, en dag i taget. Det gav mig lite ro. Inse att det är små steg som all utveckling och förändring handlar om. Eller iaf viss förändring.
Och det här med gödsel och näring- precis @varafrisk, kaffesump används av en del men också för snigel-bekämpning.
Jag har gödslat hela våren, inser att det har stor betydelse, tack snälla bonden för all skit! Försökte få småbarnen att kissa i mina vattenkannor, men de tittade väldigt skeptiskt på mig…

Just nu har jag tömt min pappas lägenhet på det allra sista. Har huvudvärk av värmen. Ett till ärende hit, sen inget mer.

Tillbaka till landet ikväll. Jobb imorgon. Kanske ett kvällsdopp. Kram på er.

@Se klart I min stad där jag bor finns en stor handelsträdgård. Den var inte så stor först…utan ganska personlig…men flyttade in i nybyggda lokaler och blev väldigt stor…lite opersonlig…

Men i min stad finns även den här unga mannen som inte har en handelsträdgård utan säljer i mindre skala…lite dyrare…men kraftiga plantor….lite annorlunda gröna krukväxter…lite chabby chic…lite linnekläder…när jag blir nykter …inte tröstäter…ska jag handla ännu mer av honom..

Jag tror du skulle tycka om konceptet även om du kanske helst vill odla från början.,,

Kram❤️

@varafrisk vad underbart att höra om din framtid 🥰 såklart du ska hänga just där, den framtiden är inte långt borta. Istället för att unna sig det ena eller andra att äta/dricka så ska en unna sig att drömma om ett gott liv. Nästan overkligt eller hur, men inom räckhåll! Kram 🤗

Sovit hela natten. Det var en vecka sen eftersom den här bihåle-förkylningen väckt mig och hållit mig vaken minst ett par timmar varje natt. Så det var en skön känsla att vakna. Jobb mellan 10 och 15 tänkte jag får räcka för sommar-jobbaren.
Idag är det svalt och blåsigt. Ganska mysigt. Har inte regnat på veckor.
Ikväll kommer lite barn och barnbarn och jag är redan nere i varv så min planeringshjärna går ej att få liv i.
Får se vad det innebär. Spännande rentav. Nu blir det en tur till gurkorna för att spana lite, sen behöver jobbhjärnan en till kopp kaffe. Ha en fin dag, allihop!

Kikar in innan en arbetsdag, har haft skrattretande disciplin denna vecka. Bakat, badat, hängt med barnbarnen. Idag är det lite räfst och rättarting…
Mår äntligen bra från min förkylning. Känner oresonlig glädje just nu. Så mycket fint i mitt liv att det känns alldeles orimligt. Livet är på chans och tur, så tacksam över ALLT fint jag har och allra mest tacksam är jag över att jag har vett att förstå just det. Och därmed vara nykter.
Imorgon kommer en av mina döttrar som jag knappt sett på hela sommaren- hon jobbar inom akutsjukvård och som hon jobbar. Igår hörde jag om en väns mamma som brakat igenom helt vad gäller alkoholen. Känner sån sorg. Sånt slöseri på liv. Diamanter i rännstenen.
Allt fint som går förlorat. Och sån jävla skitsjukdom detta är.
Önskar er alla en fin dag denna sommar som aldrig tycks ta slut. Kram! 🌸

En proppad dag skulle jag säga och flera gånger har jag blivit påmind om ”nä just det vad skönt jag dricker inte”.
Stress är det fortfarande för mig när det ska lagas middag till många. Tänker i flera led, (gäller inte min man), blir irriterad. Ligger väl hos oss båda. Bortsett från det, bad och lite jobb, möte med en trädgårds-person om några tankar kring- ja trädgården.
Vill ha lite hjälp och råd för framåt, men inte att det ska bli ytterligare ett jobbigt projekt.
Gäller att hitta rätt avvägning. Lust och prestera kan ligga (otäckt) nära varandra för mig och jag behöver vara på min vakt.
Vi får se. En sak i taget. Idag är idag.
Irriterad på mamma som störde min själsliga feng-shui å det grövsta (ringer sent och vill bara prata om sig själv).
Bestämde mig för att hon är hon. Hon är inte jag. Jag bestämmer över mig och min själ och mitt välmående.
Nu lite choklad och ett halvt avsnitt av The Fall. Har två väckarklockor ca 4 och 7 år i mitt sovrum på varsin extrasäng. Blir varm av att se på dem när de sover. Imorrn kommer min minsta tjej, jag längtar efter henne som när hon var liten på riktigt.
Kram och godnatt.

@Se klart Här rullar det på bra ser jag!🤗 En blandad mix av trädgårdsnjutning, bad, jobb, matlagning och umgänge med barn och barnbarn. Och så lite irritation på morsan.😅 Allt lugnt med andra ord.

Ha det gott! Kram

@Se klart skrev:"Lust och prestera kan ligga (otäckt) nära varandra för mig och jag behöver vara på min vakt."
Ja, hjälp! Gå och påta byts kanske lätt i högtflygande planer för mig också. Å andra sidan är perfektion inte för mig. Det brukar liksom inte bli perfekt, så mycket har jag lärt mig.
Å så mammor… Förstår att det är jobbigt med mammor. Min mamma är väldigt bra på många sätt men jag har svårt att hålla hennes humör ifrån mitt eget. Det har alltid varit mitt ansvar på nåt sätt. Det värsta är att hon gör lite likadant tror jag. Tar ansvar för mig och det är lite onödigt. När ska det verkligen gå in i en att alla får sköta sitt eget mående?
Ja, mat till många är jobbigt. Särskilt till såna som behöver äta 3 ggr per dag, men man kan ju sänka ambitionsnivån också. Finns mycket som går rätt snabbt egentligen.
Värme, längtan (och kanske irritation) det är kärlek!

Ja, jag är trött idag. En hel del jobb som ska bli klart och lite olustig känsla i kroppen. Känner mig lite sorgsen, samtidigt skönt att det nu bara är familj här, man får vara som man vill, förutom att det är en jäkla fart på barnen, så nu sitter jag i mitt rum för lite lugn och ro.
När jag tänker på att jobb ska dra igång om några veckor vill jag helst lägga mig och sova ett år. Är absolut inte redo för den stressen som det innebär.
Men nu är nu. Får ringa mamma, @sisyfos min mamma har aldrig direkt tagit ansvar för mig, iaf inte känslomässigt. Jag tror det var ett bra ”val” eller jag tror inte riktigt hon är i stånd till föräldraskap som det ska vara. Har alltid varit lite som ett barn.
Kram på er, fredag och lön, två små trevligheter på samma dag.

Tidig härlig morgon med kaffe i koppen.
Får tankar om att känslorna som finns för sina barn,även som vuxna.En process,
tänker ibland att tiden gick för fort.Det är så fint uttryckt av dig,din längtan efter din minsta dotter🤗
En stabil Lördag väntar.
Kram Pilla

Tack för din fina kommentar @pilla, såg att också du hade det bra, men vi har väl våra stret tider att ta oss igenom lite då och då.
Önskar dig fin fortsättning på sommaren! kram 🤗

Två nätter i dag har jag sovit till halv elva. Kan inte minnas när det hände sist.
Jag har varit trött och när min dotter kom hit och vi åkte till havet insåg jag att det var första utflykten (förutom till stan för alla dessa grejer att fixa) på hela sommaren. Jag vet inte riktigt vad vi har gjort förutom hängt med våra barn, lite mamma, minimalt med vänner. Men jag känner att min sociala förmåga varit så… liten.
Jag har haft så lite ork att ringa eller styra opp, tiden har liksom inte räckt till.
Nu känner jag mig lite lite besviken på mig själv men kan inte riktigt se när de luckorna skulle varit möjliga.

Jag UNDRAR om jag hade orkat mer- om jag orkade mer när jag drack. På sätt och vis gjorde jag ju det. Jag tog ett glas och orkade mer. Men jag tog ju fler och fler glas som också handlade om: orka vardagen. Orka upprätthålla livet så som jag såg att det skulle vara med mingel och större middagar. Alla dricker sig ju inte stupfulla varje bjudning, inte jag heller. Men jag ser på mina kompisars umgänge såhär på sommaren att det ändå handlar om väldigt mycket mer - alkohol. Men de kanske bara förhöjer känslan av livet och sommaren, och det är ju helt ok om man är en sån som kan. Lite svamligt. Lite låg och svårt så t somna i tid så klart, så många timmars sömn som jag har i kroppen.
Kanske kommer mitt liv bli lite ensammare utan drickandet. Förra sommaren var ju covid och ingen sågs så mkt. Alla verkar ta igen det med råge denna sommar.
Nu har två av mina tjejer + en flickvän varit här ett par dagar. Handlat, styrt upp och lagat sommarens godaste middagar. Då menar jag på restaurang-nivå men utan vita dukar- eller nån beige linneduk blev det… egna ravioli, zucchini, kryddor, svartkål från landet. I grevens tid då rapsbaggar invaderat mina små kåldtånd..
Jag gick bredvid och mer; städade undan lite, dukade. För mig är det premiär att vara så totalt avkopplad och tillitsfull. Och premiär för dem med en mamma som tar dem i anspråk så pass.
Det blev en fin kväll som avslutades med kaffeglass (gjord av mig iaf) och lite choklad. Det känns som jag fick just den här kvällen i present och lite läxa.
Allt blir inte som förr. Men det måste bli bra.
Imorgon reser vi till franska kusten och hälsar på kompisar. Klänningarna väntar. Frukostkaffe på en terass, en balkong. Jag ska njuta allt jag kan och hoppas att min oro och banala jänförelser kring vad jag borde/vem jag borde (orka) vara, ger sig.
Jag får bjuda på fest till hösten- om jag vill det då. Jag vill gärna träffa mina kompisgäng och så, men någonting säger mig att det blir mindre av det ändå.
Så då har jag tid att fundera på (kommande vecka) vad jag önskar och behöver. Kram
Ps. Jag tänker inte en tanke på att dricka och vad jag verkligen vet är att jag inte längtar efter ETT glas vin, snarare MÅNGA. Det är inget för mig helt enkelt.

@Se klart skrev:"Jag tänker inte en tanke på att dricka och vad jag verkligen vet är att jag inte längtar efter ETT glas vin, snarare MÅNGA"

Godmorgon!🤗 Du var lite trött när du skrev det där förmodar jag, för du längtar väl inte till att dricka många glas vin hoppas jag?😅 Härligt med resan till Frankrike! Då har du chansen att koppla av riktigt ordentligt.

Kram

Haha @torn, jag VAR trött men vad jag menade är att det var länge sen jag var en sån som nöjde mig med ett glas! Nu nöjer jag mig med noll. Jag upplever att nykterhet går in i nya faser. Den här sommaren är ett exempel! Kram 🤗

@Se klart Vi lever nog väldigt olika liv eller det ser rätt olika ut runt omkring oss. Får alltid en känsla av att det finns så mycket människor omkring dig el iaf haft det men inte nu pga corona men en stor familj. Men det är mycket matlagning. Och det finns ngt vackert över matlagningen. Vet inte men har du även en chefsposition?
Du beskriver allt så vackert ungefär som Ernst Kirschsteiger fast jag föredrar dina ord.
Fast det som är gemensamt…är beroendet…klänningarna….krämerna …odlandet..
Om du vill syssla med något annat längre fram…skriv…berätta…för allt blir så vackert med dina ord…det är så trösterikt.

Önskar dig en go ledighet i Frankrike!

Kram🥰

Vad du är gullig @varafrisk- Ernst, det skulle min man höra som nog stundtals tycker jag är mer åt Kommandoran…
Jamen det stämmer- jag har mycket människor (barn, som ju är så stora som 35 år, den äldsta) och vänner. Samtidigt känner jag att denna sommar har jag inte orkat riktigt liks mycket som jag brukar- ta initiativ till att resa och hälsa på vänner, bjuda in vårt kompisgäng. Sånt.
Jag tror jag har gått på bränslet vin tidigare. Det blir mer uppenbart för mig i år.
Att jag inte orkar det när jag inte dricker. Och det är väl egentligen en nåd att upptäcka innan det är för sent.
Men många delar i det nya livet behöver processas om man är lagd åt det hållet vilket jag är.
Just nu läser jag en roman av Sara Stridsberg- hon skriver så jag blir nästan yr. Ett språk som är väldigt ovanligt men också rätt krävande.
Du kan väl din Gunnar Ekelöf?
”Gå den undre och inre vägen:
Det som är botten i dig är botten också i andra.”
Tror kanske inte han tänkte på krämer, klänningar, tomatplantor och annat som rymmer livet, men det gör jag, och att botten i oss är densamma för precis varje människa. Önskan att leva ett gott, fint liv som är äkta. Göra sitt bästa. Den botten tror jag finns i oss alla nedom sly och sjögräs.
Kram 🤗

Flightmode
Det var inte så krångligt som jag trodde med diverse covidpass och annat. Nu sitter jag iallafall några tusen meter över havet och dricker kaffe.
Lounge-drinken blev en Coca-Cola, med socker för att festa till det…
Har packat klänningar och knökat ner en solhatt. Fina solglasögon och gympaskor för promenader.
Runtomkring mig dricker folk dubbla Ginochtonic och en öl bredvid.
Jag ser fram emot frukost på en terass och att se havet. Vill hinna prata med min man annat än korta meningar om vad som ska fixas, handlas, hämtas (barn).
Jag vill minnas att vardagen verkligen var enklare som ny-nykter och efter att en större del av sommaren har passerat tror jag att jag ser fram emot rutiner och lite jobb på kontorstid, och inte minst- på kontor.
Känns avlägset men jag längtar allt mer efter mina kollegor, mitt gym, att vara en social person och sen få gå hem och vara lite för mig själv.
Vanliga dagar. Att också få känna sig lite jobb-kompetent blir nog också bra.
Nästa vecka är det dags för ny familj att flytta in i pappas lägenhet. En process som går mot sitt slut men en annan börjar.
Nä jag saknar honom ju inte varje dag men jag tänker på honom flera gånger om dagen. Vem han var. Vem jag blev. Hur det hänger ihop.
Önskar er en fin kväll i sommaren som inte tycks ta slut. ☀️