Hej!

Obs lång inlägg. Vill skriva av mig. Är rörig i huvudet så ursäkta om inlägget blir rörigt.

Är 35 år, kvinna. Har en ångest diagnos (GAD) samt mångårig paniksyndrom (panikattacker), overklighetskänslor (derealisation), migrän och kroppsliga spänningar (smärta blivit normal status, troligtvis pga all ångest). Har aldrig fått svar på varför jag har detta. Jag har sökt hjälp sedan jag var 19 typ. Gjort MR, gått till neurolog, läkare, tagit prover etc etc. Alltid ”du är frisk”. Men jag känner mig ju sjuk i kroppen. Hur som - äter Ecitalopram (gjort flera flera år).

Nu till ämnet, alkohol. Jag har alltid (sedan ungdomen) druckit alkohol mer eller mindre. Dock aldrig dagtid (förutom vid semester). Har aldrig haft sug på morgonen. Dock har det sista året blivit mer alkohol än tidigare. Dels pga föräldraledig (inga ramar, inget att gå upp till). Dels pga covid. Saken är den att jag älskar smaken men även lugnet det ger mig. Att dricka några öl är som det enda ”medicin” som fungerar mot mina kroppsliga smärtor (nervsmärta fast utan orsak). Träning hjälper inte på samma sätt, inte yoga, massage, osv) tro mig jag har testat det mesta. Jag fick stesolid för några år sedan, det hjälpte också även mot min migrän, men det får jag inte ta just nu. Jag har en hatkärlek till alkohol för jag hamnar alltid i tanken ”jag får bestämma själv vad jag ska göra” och att bli livrädd för att bli en renodlad alkis. Min sambo behöver inte alkohol som jag. Jag avskyr att alkohol måste vara farligt och skadligt! Jag är sån som vill njuta av livet. Och hur sjukt det än låter så även om jag är lycklig i grunden vill jag alltid öka på lyckan lite lite till. Förgylla tillvaron. Jag känner mig MER normal med några öl i kroppen än utan och jag avskyr att det är så. Det är ett nervgift som passar mig. Hursomhelst. Tänkte ta en vit period, för att bevisa för mig och andra att det går. Livrädd för abstinens besvär, känner efter hela tiden. Säg att jag typ druckit varannan dag, ibland varje, 5-7 glas per gång. (Ibland 3-4). Jag vet inte om jag vågar klippa helt, kanske ha några 2,8% som säkerhet. Sjukt ändå. Man låter ju helt vrickad när man skriver detta. Jag är överanalyserande med, så jag kanske ser det så mycket värre än vad det är, jag har ingen aning….

Hej!
Vad bra att du testar en vit period. Själv började jag med tre vita månader och upptäckte att mitt psyke blev mycket lugnare, samt att kroppen känns mindre stel och jag har mer energi. Jag tror inte att du kommer få någon fysisk abstinens om du inte druckit varje dag. Men läs på lite om abstinens så du vet vad du ska vara vaksam på. Håll ut och ha tålamod, förhoppningsvis kommer du också uppleva oväntade fördelar med nykterheten.