Vill bara säga hej och skicka styrka så gott det går. Det är ett helvete att leva med Kung alkohol i hemmet.
Jag tror den som dricker inte kan förstå det lidande hen åsamkar, missbruket upptar hens hjärna så empatin blir svag.
Det gör så ont att älska en alkis, kung A vinner alltid så länge han är kvar.

@Hallonpaj ja så är det nog, försöker läsa på och lära mig en massa!
I och med att han lovar mig att inte dricka så är ju min känsla när han nu tre dagar i rad druckit starköl mitt framför mig som om han skulle vara otrogen!!
Jag har inte påpekat något utan hållet mig neutral vill inte se honom i ögonen längre…
Han tiggde åt sig Citodon hemma hos våra bekanta som hen hade kvar efter en operation i våras!
Tror inte han tog några där men nu när vi kommit hem så tog det inte lång tid… när jag la mig sluddrade han och pratade osammanhängande (jag vet att han inte druckit då kan kom hem kl 22) å detta var för 45 min sedan.
Just nu är jag så djävla förbannad

Är så trött på detta. Är så pinsamt jag sitter å pratar med våran son svärmor som kom på besök och så kommer min sambo hem onykter. Är så jävla trött på detta 😡 skämdes så jävla mycket😥

@Hallonpaj . Varit en fruktansvärt dag. Vi skulle med svärföräldrarna ut på en tur och äta lite gott idag men så blev det inte😡 han kom hem full så jag fick ljuga för dom och säga att jag hade problem med magen😥 så vi får ta det en annan dag istället. Hatar att behöva ljuga för folk. Jag har gått på tå hela dagen och varit skiträdd att det ska komma någon😥 hur länge orkar man tro! Vi ska troligen ut på en semesterdag på söndag och får redan ångest. Jag skulle bara vilja ha en underbar mysig dag med hela familjen men så blir det väl inte om jag känner min magkänsla rätt. Nu sover han och jag ska försöka å få i mig något. Blir illamående av allt detta så jag orkar nästan inte äta. Kram ♥️

Kraft till er❤️
Hatar alkis-skiten kungligt idag. Min kära är inte kontaktbar idag (på annan ort), egentligen lika bra men jag kan inte låta bli att tänka på vad han gör. Dricker såklart. Han ska påbörja behandling nästa vecka, det ger ett hopp samtidigt som han inte ens är i närheten av första steget ens en gång.
Jag är ledsen och arg och hjärnan har börjat blocka tankar på honom. Jag älskar, men vem då?
Cyberkram.

Hejsan
Nu var det länge sedan jag skrev..
och det har hänt massor!!
Till slut kom konfrontation och på hans initiativ för han tyckte jag blivit för egoistisk (har ju bland annat följt råden här inne om att göra saker för mig själv) han fick i alla fall häva ur sig allt jag satt och lyssnade förklarade kanske ibland!
Sedan var det min tur!
Jag tog då upp rubb och stubb bla att jag länge velat ha detta samtal men rädslan över att han vara drar när jag tar upp tyngre ämnen har gjort att jag inte vågat för den ångesten bryter sönder mig❤️
Meen så fort jag nämnde något om alkohol så reagerade han starkt och nekade, blev förbannad för det fanns minsann inga burkar eller spritflaskor!
Han fick ur sig att han mådde dåligt och ibland inte ville leva… (han äter redan någon tablett för depression) då tog jag upp de andra tabletterna som han självmedicinerar sig med, där nekade han inget! Försökte återigen förklara att medicinernas slår ut varandras syfte (kan iaf göra det)
Han hävdar iaf att han inte är alkoholist och jag sa att jag kan hålla med om det men att han har ett väldigt risk-beteende (flyende) det höll han med om till fullo!
Vi pratade väldigt länge, grinade och berättade hur mycket vi älskar varandra ❤️
Sedan frågande han hur vi ska lösa detta!
Jag sa att jag vill först att han söker hjälp med att han ej vill leva för hur dåligt jag än mått så har jag velat leva hela tiden!
Sedan ska vi söka parhjälp❤️
Sedan sa han själv att han ska sluta med alkoholen och det är nu ca fyra veckor sedan och han har inte druckit något alls sedan dess❤️❤️
Dessa veckor har varit som himmelriket (såklart med svarta moln i horisonten)
Meen han har inte sagt något om att det är för alltid han har uppehåll och jag känner mer än någonsin att jag inte vill tillbaka till min vardag senaste åren!!
Jaja det mesta är dock positivt just nu och det finns hopp om oss ❤️❤️❤️

Härligt!! Glad för dig och er och håller tummarna! Varje dag räknas🌼🌸🙏

Min alkis är nu på behandling och det går bra för honom. Han ser ett liv som nykter och AA kommer vara till stor hjälp.
Jag kraschade och insåg att lång tid som anhörig kostat för mycket. Har börjat gå på alanonmöte och ska försöka lappa ihop mig. Är så arg, arg, arg.
This too shall pass.

Så var det dax… han har denna vecka druckit i smyg igen!
Han har ej sagt något och ikväll kommer jag att konfrontera honom, tänkter inte vänta lika länge en gång till för jag har mått för bra dessa veckor för att vilja dit igen!
Det har hänt jättemycket i familjen/släkten senaste veckan så den har varit tuff men det är samma för mig… + att jag har honom oxå😔

Ja jag tog upp det i torsdagskväll! Hans svar:
Meen jag har absolut inte druckit en droppe sedan vi hade vårat samtal i juli! Inte en gång, när skulle jag ha gjort det??!
-Ja inte vet jag men det saknas öl och igår upplevde jag beteendeförändringar
Nej det stämmer absolut inte!! Han har gett bort till kompisar! (Tar man då de öl som står längst bak på ölflaket och har en plastlåda ovanpå)
Jaja vi diskuterade en stund till medans mina tankar bara mal på! Vi blev inte osams men mitt hjärta säger en sak och min hjärna en annan!
Försökte förklara att jag känner ett kaos inombords!
Nu har han åkt bort denna helg och han ringde innan å sa att det inte känns bra att han åker iväg jag sa att det kan vara bra att vara ifrån varandra å ha det lugnt (för mig i alla fall)
Idag har jag gått igenom lite för att få ro och jag har hittat ölflaskor i soppåsen och det är den vi hade i ons/tor….
Har även synat flaket med öl och av alla 24 starköl är det 5 kvar 10 saknas och resten är utbytta mot 3,5!
Helt ärlig är jag redo att läggas in mår så fruktansvärt dåligt 😭
Vill inte svara när han ringer men gör jag inte det så kommer han att komma hem å det vill jag inte heller 💔