Ja jag ber till gud att han inte ska lämna mig, jag går under då. Kanske dricker ihjäl mig. Har tänkt vara öppen med att jag slutat dricka till familj och en nära vän. Det har jag inte provat än, kanske underlättar nykterheten. Då har jag ju liksom sagt att jag inte dricker och måste stå för det. Kan det underlätta? Innan jag bara min man vetat.

När han inte är hemma känner jag mig väldigt osäker och halv som människa, jag har väldigt svårt för att vara ensam. Fastnar i tankar och ältar och oroar mig då. Det är väldigt jobbigt att känna sig så osjälvständig.

@Ångestmoln skrev:" ska även gå på AA om jag vågar. "
Jag själv nådde (förhoppningsvis) min botten för en dryg vecka sedan.
Gick på darrande ben och med skakande kropp in på mitt första AA-möte förra lördagen.
LIVRÄDD!
Men – AA-mötet gav mig hoppet tillbaka.
Om du vågar och vill så tror jag att det kan vara värt en chans.
Det finns ju inte så mycket att förlora tänker jag.
Om du inte tycker att det är något för dig är det bara att låta bli i fortsättningen. Du behöver inte säga något, inte uppge ditt namn och du kan till och med lämna mötet utan att förklara dig.
(Dessutom finns det ju mycket stöd för anhöriga inom AA, så det kanske även kan bana väg för att du och din man ska hitta tillbaka till varandra, när det har lugnat sig lite. Om det nu är det som du helst vill.)

Tro, hopp & kärlek till dig!

Edit: Läste bakåt i din tråd och ser att du har testat AA redan. Finns det ingen kvinnogrupp i någon stad hyfsat nära, dit du kan ta dig?

Ja precis, har inget att förlora! Jag testade AA för ca 1,5 år sedan. Men gick bara dit en gång och det var mest män, ganska mycket äldre än mig, kände mig lite obekväm med det. Tror inte att det finns någrs kvinnogrupper här tyvärr..

Inte ännu @orosmoln! Har inte vågat tyvärr.. men har inte druckit i alla fall, blir dag 11 idag. Känns okej, inte sugen på alkohol men mycket nedstämd, allt känns grått och tråkig 😞

Hejmej30

@Ångestmoln Jag känner så igen mig, ta ett glas när man ska göra nåt hushållsarbete, laga middag, slappa efter jobbet, belöning inför saker. De blir allt fler och nödvändiga.