Jag har registrerat mig här på grund av att jag har under semestern och min sjukskrivning druckit allt mer. Jag köper vin med låg alkoholhalt och blandar ut men själva drickandet har blivit viktigt och nu blir Det flera gånger i veckan. Jag känner sug efter vin och jag festar inte men jag ser serier, skriver eller ja.. skriver nu här. Jag undrar hur det ska bli. Varför det blir såhär. Gömmer jag mig för nåt? Nån annan som känner igen sig, att alkoholen blir det som är mysigt, får en att slappna av, somna, känna ro. Jag vet nästan att det är dåligt eftersom det blir så ofta. Blir aldrig bakis men antar jag blandar så det blir så svagt. Jag tror jag har problem.

Välkommen hit! Klokt att fundera över alkoholens roll tycker jag. Bröt själv en negativ dryckesspiral i april 2020. Nu upplever jag att hjärnan återfått förmågan att glädjas åt annat än alkohol. Jag mår mycket bättre, framför allt psykiskt. Jag följde programmet här på Alkoholhjälpen och började med tre helvita månader. Kan det vara något för dig?

@Hejmej30 Hej!
Känner igen mig i det du skriver. I slutet av april, en seg morgon efter fler glas vin än jag tänkt mig ... började jag googla. Hittade då e-stöd via landstinget. Toppen, då kan jag ju vara anonym. Registrerade mig och där började min resa. Kontakt med läkare och terapeut online. Fick rekommenderat att även kontakta beroendecentrum. Vilket jag gjorde. Fick en rivstart med Antabus. I samma veva blev jag sjukskriven i två månader. Bara sängläge och promenader. Inte en droppe vin.
Nu har tiden gått och överlevt nykter midsommar, nykter semester och sol utan rose.
Mitt heta tips är att ta all hjälp som finns. All personal har varit grymma och den skam som jag trodde skulle komma har uteblivit.
Nu sover jag bättre, klar i huvudet och galet mycket tid för annat. Mitt enda "problem" är att lära mig fylla tiden med bra saker. Alkoholen har ju tagit den platsen tidigare.
Ikväll tog jag mig i kragen och joggade för första gången på länge. Jätteskönt!

Lycka till och du är stark 👊💪

Hejmej30

Tack för era kommentarer och uppmuntrade ord! Jag har ikväll druckit som jag brukar och varvar mellan olika systembolag för att inte bli igenkänd som boxdrickare. Det är jobbigt så jag för några månader sen inte hade det här problemet men nu funderar hur jag ska få en anledning att dricka imorgon. Finns det AA möten online? Känner mig inte redo för ett fysiskt. Vill bara ha hjälp för jag tror det går utanför även om det inte verkar så illa.

@Hejmej30
Googla e-stöd, det ät online och du behöver inte träffa någon fysiskt (vilket jag tycker du ska göra). Börja där är mitt tips!

PS Jag vet hur jobbigt det är att pendla mellan olika systembolag ... Den stressen försvinner när du inte dricker.

Till sist - heja dej! Du kommer att klara det.

Hej,
Ja, bra att ta hjälp tror jag också. Och här inne kan man få mycket stöd. Ju mer aktiv man är och skriver i egen och andras trådar desto mer feedback får man. Läs runt och hitta några du gillar. Går man in under Det vidare livet finns många trådar där man kan följa resan från alkoholproblem till nykter tillvaro. Kan vara inspirerande tycker jag. Kör på nu, man ska passa på när man är öppen för förändring.