Vet inte hur jag ska komma ur mitt beroende av alkohol. Gjorde min gastric bypass för ca 15 år sedan och suget efter alkohol har funnits sedan dess, innan dess fanns inte detta sug alls. Antar att jag kanske måste klura ut vad som gått fel i mitt liv som först gjorde att jag åt för mycket och nu i stället dricker när jag kan. Har fått insikt att jag blev bortlämnad som liten, runt 1-2 år till släktingar som jag inte kände så detta har nog ställt till det men jag vet inte hur jag förlikar mig med detta ock kommer över det. Mina föräldrar dog 1983 och 1984 så jag kan inte diskutera detta med dem.

Hej Marie
Jag tänker att du ersatt ett beroende mot ett annat. Mat mot alkohol. Om du inte redan gjort det, ta hjälp! Kontakta en terapeut med rätt kompetens. Tror det kan vara till stor hjälp.

marie59

Tack, absolut är det så, dock har jag haft kontakt med psykolog men tycker inte att jag fått hjälp som fungerar, det är lite så de rycker på axlarna och inte riktigt tar det på allvar

Så tråkigt att du inte får rätt hjälp. Det är tufft nog att ta steget om be om den. Har du kontaktat beroendecentrum där du bor? Om inte, gör det. För mig har det varit ovärderligt. Att kämpa själv är tufft och tror det är få som fixar det.
Ge inte upp! Du är starkare än du tror 👊💪❤

marie59

@Maja71
Tack, ja jag har kobtakt med dem men mest för att få Naltroxon och stöd, ska ta upp med dem om möjlighet att få psykologhjälp av dem. Tack för dina svar!