Ignoramus

Jag sitter här och funderar, är alkisar mer törstiga, rent generellt?
Att vi gillar att dricka vad det än är - och beror det i så fall på ställföreträdande alkoholsubstitut eller är det något annat? Nu under en mer krisig, alkoholtörstig period märker jag att jag dricker alldeles för mycket läsk, eller juice, eller mjölk, eller te, eller isvatten...nån som känner igen sig? Självklart är inte läsk bra för varken tänderna eller vikten, men just nu orkar jag inte bry mig om den saken, ett tag till bara, jag tänker att det i alla fall är bättre än alkohol.

Sen vill jag fråga er om ni provat alkoholfri öl? Själv har jag varit nära några gånger, men jag gissar att det bara skulle få mig att känna frustration över att den där kicken, den euforin, eller det lugnet, som jag associerar med den smaken uteblir. "Det händer ju inget". Sen kan man resonera som så att man bara vill ha smaken...för min del vore det förnekelse att påstå nåt sådant. Tro inte att jag inte älskar smaken av kall öl på sommaren, men hand i hand med det, ligger alkoholen under smaken, som får det att tändas i hjärnan på mig. Vad jag ville komma till är att det nog inte är någon idé för min del för jag kommer antagligen att bli mer sugen på "riktig" öl efteråt.

Ignoramus

@Ignoramus Ja, det kan ju inte bara vara jag tänkte jag. Tack! Känns bra att veta. Det kan tyckas som en liten sak men "många bäckar små" som mamma sa.

Ignoramus

@Ignoramus Inte jag heller! Men ibland så! Nu är det ju helg, kan tänka mig att det är många som sitter här som inte "festar" av samma anledning som du och jag...annars vore vi inte på det här forumet.

Jag tror att man vänjer sig vid ett visst intag vätska. Jag dricker mycket vatten, cirka 2-3 liter per dag. Och jag dricker en massa annat också. Många toabesök blir det. Få jag känner dricker så mycket. Men om jag inte dricker sådana mängder en dag av någon anledning så känner jag mig oerhört törstig.

Däremot är det ju andra drivkrafter i alkoholen som gör att vi bara vill ha mer och mer. Det är ju få människor som dricker lika många cola som man dricker öl på puben tex. Plus att alkoholen gör att man blir uttorkad, trots att man fått i sig en massa vätska.

Jag är rätt van vid att dricka något framför tv:n tex. Har försökt med te, men det är bökigt eftersom det nästan alltid antingen är för varmt eller för kallt. Jag dricker rätt mycket alkoholfri öl, iskall. Jag blandar även en röd grapefruktdrink som jag dricker iskall i rätt stora mängder också. För mig handlar det nog mest om att jag är van vid att dricka något helt enkelt, så van att jag blir törstig om jag låter bli att dricka.

Alkoholfri öl triggar inget behov hos mig. Öl var aldrig min drog utan det var rödvin som var min bästa kompis. Jag gillar inte läsk, och vatten dricker jag redan så det räcker.

Kram 🐘

Din spaning stämmer in på mig också. Det är nog så invant beteende men tur för oss att det inte är A som slinker ner 😊
Måste nog bli bättre på att bara dricka vatten. Annat är ju inte så bra för tänderna i längden. Tips är kombucha, om du vill dricka något lite roligare ibland.

Maja 🥳