Lite pepp från annan tråd…
Är med i en Fb-grupp (med och med- högst passiv medlem) som bygger på This Naked Mind, och ibland är inläggen där så otroligt peppiga, som det här.
(Jag tror det är ok att dela i om jag ej skriver namnet på den som gjort inlägget.)
Jag behövde lite extra inspiration idag, kanske någon annan också.

Six months yesterday!🥳
It’s crazy to think that half a year has passed since I decided to “take a break” from alcohol.. I am beyond thankful for TNM because it got me through my first month alcohol free, and from there I’ve only grown stronger in my decision to break up with booze for good. No more hangovers, no more failed moderation attempts, no more embarrassing arguments or drunken stories, just FREEDOM. I can’t say it’s been only sunshine and rainbows since quitting (it most certainly hasn’t) but even with all the hard work, tears, and awkward “firsts” I have been 100% and organically me. Honestly, the last few weeks have been some of the most difficult in terms of feeling a little lost and dealing with big emotions but I keep persisting. You know why? Because I can do hard things. I can break generational curses, I can say no to things and people that drain me, I can put myself first before others…. I can do this. I didn’t come this far to only go this far and I’ll be damned if I let the same substance that gave me childhood trauma have any place in my future. So here’s to all the beautiful people out there who are fighting their demons, who are asking for help, who are looking for the answers, who are piecing their lives back together little by little, who don’t have it all figured out… YOU. GOT. THIS! We can and we will succeed (at our own pace, on our own time). 🥰

@Se klart Nej jag kan inte min Gunnar Ekelöf…ärligt talat så har jag inte hört talas om honom🤔

Vem tar hand om din trädgård nu när du åker iväg?

Får en känsla av att du brukar åka utomlands..kanske varje år. Är det i så fall första gången som nykter?

Kram🤗

@Se klart skrev:"ser fram emot rutiner och lite jobb på kontorstid, och inte minst- på kontor."

Tänk att så tänkte jag också idag. Börjar jobba nästa måndag. Jag ska återta min kontorsplats på jobbet. Jag är vaccinerad nu, och alla jag umgås med är också vaccinerade. Äldsta dottern får sin andra spruta 5/8. Alla andra har fått två.

Jag gillar att vara ledig och jag har haft en bra semester. Inga stora grejer alls, men bra på mitt lugna sätt. Jag har ingen resfeber. Jag mår bra av rutiner och balans. Varje dag.

Ha det bäst i Frankrike 😍

Kram 🐘

@andrahalvlek jag tycker det låter som du haft en fin ledighet- erövrat nytt och vilat i bra mix. Jag har låst mig lite för mycket, annat har jag inte kunnat påverka. Till nästa sommar har jag lärt mig något nytt. Eller rentav till nästa vecka 😊
Jag tror att denna vecka blir ljuvlig, tack! 😍

@varafrisk jag har rest allt mindre privat men mycket i samband med event-relaterade saker med mitt jobb. (Inget under coronan förstås) När jag rest i jobbet har jag druckit ytterst sparsamt. Semester har inte varit ”värst” heller. Men det är min första semester utomlands utan alkohol, det blir bra. Såklart.😍

Morgonen är fortfarande min nya kväll, tog frukost på balkongen och sedan ett morgondopp i Medelhavet. Nu är det påfyllning på kaffe och lite slappar-tid för att ladda för dagen i ny liten by där vi stannar ett par dagar, läser, badar i havet och äter god mat. Jag känner mig tacksam!

Igår var vi på restaurang, min man beställde en flaska vin, vatten och en a-fri öl. Jag tänkte för mig själv att jag inte orkar säga nej, utan han/servitören kan väl hälla på i mitt glas utan att jag dricker.
Sen tänkte jag att det kommer ändå bli jobbigt att ha ett glas vin precis framför mig hela middagen.
Sen tänkte jag att jag faktiskt inte är skyldig nån nåt, och verkligen inte sitta med god min och låtsas dricka. Problemet eller frågeställningen löste sig enkelt, jag fick min öl och inget mer med det.
Att sitta på en fiskrestaurang på en pir och äta bläckfisk är mycket fint även utan alkohol. Jag vill påstå att ca hundra procent av alla vuxna drack vin.
Jag tänkte att det är synd att jag inte kan göra det. Jag tror jag behöver tänka de där tankarna ibland, det vänder snabbt. Jag VET att jag ska styra bort från vad jag inte kan och fokus på det jag kan. Men jag har inte tankarna i skruvstäd, känns som de också har sitt eget liv.
På vårt hotellrum står en flaska champagne i ishink, ”present” från chefen. Hr lagt en handduk över efter att ha trugat min man som inte är sugen på att dricka själv.
Igår kändes det lite tomt när middagen var klar. Blev så röksugen. Åt en efterrätt istället. Lycklig i morse 07:30, kaffe och sen frukost delux, havet idag, nu vila innan middag.
Ska blunda och lyssna på vågor.
För intresseklubben; Överraskad av lust som det var länge sen jag kände så starkt. Kanske blir sexmissbrukare istället (hinner dock ej till vardags).
Njut av kvällen!

Många situationer som du behövde uppleva på nytt nykter, och du klarade det galant. Det är nog bra att tankarna kommer som vin-flashar ibland, så vi behåller garden uppe. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

Haha SeKlart! Lasternas summa kanske är konstant ändå. Den lustsökande hjärnan försökte allt. Ingen alkohol, ingen rökning…men då så och så mycket sundare det känns 😀.
Hade tänkt kommentera (tror jag skrev och det försvann) ditt långa inlägg tidigare om att inte orka styra upp alla träffar etc. Jag tror att du tänker klokt, känn efter. Sen tänker jag att du kanske har ribban lite högt i ditt umgänge, men jag har ju ingen aning egentligen utan utgår bara från mig själv.
Har jobbat mycket med att ta det lite lugnare. Det behöver inte vara perfekt, inte så stort. Min mamma förstärker alla ambitioner jag har nu under sommaren och jag får bromsa. Det räcker, det duger. Det behöver inte vara perfekt ens när vi får besök. Det blir rätt avslappnat så och faktiskt väldigt trevligt. Lite spontant.
Och egentligen tror jag att alla har det trevligare så. Men det sitter lite långt in ibland.
Låter så skönt med medelhavet. Hoppas du njuter ordentligt. Jag nöjer mig med Östersjön. Den är inte så dum den heller.

@Se klart Röksugen!🤭 Glömde du att ta med snus på resan? Jag kan tänka mig att det känns ovant att åka på en semesterresa med flyg nykter. Men det här fixar du galant som sagt. Kram 🤗

Halloj,
Tack @andrahalvlek @torn och @sattva jag behöver höra och känna att jag klarar av det här, för mitt i allt njut som de här dagarna består av, så finns också stunder som är kämpiga. Jag tänker att det blir bättre med tiden det här att sitta på restaurang och vara omgiven av allt underbart och så finns det ändå nån liten pickande hackspett som då och då, ja. Gör sig hörd. Inte alls i form av ”nu tar jag mig ett glas” utan mer att jag känner mig lite ofri, lite rastlös.
Ikväll så pass att jag tog en cigarrett (bad bordsgrannen- bara en sån sak- det inte bara dricks utan röks vid vart och vartannat bord)
Jag drog inte ens halsbloss.
Det var dessvärre en väldigt härlig känsla.
Jag har alltså inte rökt på 20 år, så det var inte en så bra idé men allt blev liksom lite övermäktigt…
Jaja, det känns inte bra. Jag har några gånger sedan jag blev nykter varit just extremt sugen på en cigarett. Finns ju aldrig någon chans eftersom ingen röker och det röks ingenstans. Så jag tror att det får betraktas som en gång är ingen gång.
Det var inte gott. Men det var mysigt.
Nu sover min man och eftersom jag tog en klassisk höneblund vid poolen idag så ska jag lyssna på ljudbok och läsa lite forum-uppdateringar. Allt är bra, faktiskt allt, när jag tänker efter. Och då menar jag ju inte bra som i perfekt för livet är lite kantstött och jag med. Men allt är okej. Jag är okej. Inte perfekt men helt okej.
Kram alla som kämpar, de flesta återfinns i ”Förändra” just nu, men snart är ni här ni med, om ni vill. 🌱

@sattva ps- till vardags badar jag i en sjö stor som en pöl- det, liksom Östersjön inte bara duger, utan slår an något i våra små nordiska hjärtan och gör att det känns ”hemma”, det är fint!

Det blåser lite, snarare fläktar på toppen av berget, en liten by, ett litet torg. Ett gulligt hotell. De flesta prövningar som hört alkoholen till har blivit små dyningar.
Kaffetanten har ej heller känt ett uns röksug så det är bra!
Nu till stranden, kram.

@Se klart skrev:"Ikväll så pass att jag tog en cigarrett"
Jag har varit festsnusare och då snusade jag mycket.
När jag blev nykter så blev det ingen snus heller. På midsommar drack jag alkohol fri öl. De satte igång snus suget direkt, jag tog en snus. Men kände att suget efter mera öl kom plötsligt.
Efter de vågar jag inte ta någon snus till mina alkohol fria öl. Det triggar igång på ett
Olustigt sätt.
💕sländan

@Sländan skrev:"Efter de vågar jag inte ta någon snus till mina alkohol fria öl. Det triggar igång på ett"
Nej, några fler cigg blir det inte här heller även om det inte triggade mitt a-sug. Alls. Men jag skulle ändå säga att sugen hänger ihop på något sätt.
Vill inte utmana fler än jag har (snus) och har haft (alkohol o cigg)
Kram!

Reflektion:
Två dagar ihop med vänner i Frankrike.
Kväll ett- middag, drinkar, vin, kämpa med att hänga kvar uppe för att man ”ska” drack vatten, diverse läsk, gick och la mig halv två. Kändes skavigt på något vis, jag anpassar mig givetvis efter andra men detta blev snarare att hänga i/med en livsstil jag inte har längre.
Kväll 2, efter en ”mätt” dag med massa aktiviteter och trevligt umgänge, middag och sedan kände jag kl 23 att nu går jag och lägger mig. Haft lite tid för mig, läsa, fixa med packning (snart hemåt).
Slutsats; en person som inte dricker har lika stor rätt att välja sin sociala nivå, och- läggtid. Skavet handlade helt och hållet om att låtsas något jag inte längre njuter av, om jag nånsin gjort det.
Lärdom: jag bestämmer över mig själv.
Nåt sånt. Känns oerhört skönt att den tanken klarnade och blev så tydlig.
Godnatt!

@Se klart skrev:"Slutsats; en person som inte dricker har lika stor rätt att välja sin sociala nivå, och- läggtid. Skavet handlade helt och hållet om att låtsas något jag inte längre njuter av, om jag nånsin gjort det."

Klok insikt. Alltid lyssna på skavet - identifiera orsaken, göra något åt det. Precis som du gjorde 🤩

Kram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Klok insikt. Alltid lyssna på skavet - identifiera orsaken, göra något åt det. Precis som du gjorde 🤩"
Och här summerar du så enkelt!
Japp, såhär ska jag leva resten av livet.