Hej! Ny här på forumet, men inte ny vare sig med eller utan alkohol. På något sätt har jag mestadels hållt mig nykter sedan 2018, med ett antal återfall, det senaste i december 2020.
Däremot fick jag nu under semestern ett sådant överöverdjävulskt sug att det var fruktansvärt nära. Utan avledningsmanöver hade det inte gått.

Men nu till en fråga. Sen dagen efter det har jag nu i ett par dagars tid haft nästan abstinensbesvär? Inte hallucinationer men svettningar, sömnproblem etc.
Min egen hobbyanalys är att ångesten över att vara nära utlöste en fleradagars ångestattack eftersom de i vissa fall mångt och mycket har samma symptom.

Har någon av er råkat ut för det här?

Ångesten förstärks också av att jag är livrädd för att anhöriga ska tro att det är faktisk abstinens.

Med viss sjukvårdskontakt fick jag svaret att det inte är abstinens som sådant. Men att kampen för att stå emot triggar fight or flight, så en ångest eller nästan ptsd-attack. Och då måste kroppen vara redo att slåss mot tigern eller fly från den, därav effekten.

Men vid nyligen konsumtion är det snarare typ de vanligaste tecknen på abstinens. Den info hade man kanske haft nytta av för 4-5 år sen när man bara såg det som en lite värre bakfylla.

@Arktos
För mig har det nog funkat lite så i perioder.
Och just också att lägga problemet utanför mig. JAG är den som måste stå emot. Men suget att dricka är inte jag, det definiera inte hela mig. Det är en ond liten jävel som försöka klippa mig i knävecken. Och det ska den fan inte få lyckas med.

Att försöka tänka så har också underlättat för mig att ta stöd av omgivning. Blir mer "nu är den här igen och jävlas" och mindre "nu är jag dålig igen"

kimi

Hej
Slutade dricka, röka och snusa litet efter årsskiftet. Har fortfarande hemsk ångest fast det gått 7 månader.Finns det någon annan här i liknande situation? 35 års missbruk i mitt fall ligger bakom...

@kimi
Jag är verkligen inget proffs men i mitt fall första gången jag försökte sluta var det så att jag hade andra psykiska problem som var underliggande.. När jag fått hjälp med dem blev spriten mycket lättare att tackla.
Så att få någon form av hjälp för just ångestproblematik eller eventuellt annat borde kunna hjälpa. Hang in there, det finns bra hjälp.