Hej. Nykter sen en tid men känner att jag behöver ett ökat stöd. Har testat AA men känner mig inte riktigt bekväm med det. Det blir så att säga mest ytterligare en stressfaktor med "jobba boken". Jag gillar mötena, jag skulle älska att ha en sponsor, men fattar ju självklart att en sponsor kommer vilja att jag gör jobbet. Men senast jag var där blev det för mycket. Jag är oerhört privilegierad, eftersom jag lyckats komma till insikt innan jag förlorat allt för mycket och känns som arbetssättet är lite uppbyggd kring att nykterheten är ens främsta sysselsättning vid sidan av jobbet.

Har någon mer känt så och har tips på alternativ?

Obs obs obs. Det här är ingen kritik mot AA, de är fantastiska och deras medlemmar har verkligen hjälpt mig men känner inte att det kanske är rätt för mig framöver

@Garjon Vad tror du om att köra programmet här på alkoholhjälpen och bli aktiv på forumet? Då ligger ju förvisso allt ansvar på dig själv, men det låter som att det kanske är lite det som du är ute efter också.

Jag tror att det hjälper för många att identifiera olika triggers och skriva av sig. Ofta agerar vi ju bara på impulser men när vi analyserar dem och är medvetna om när de dyker upp så är det lättare att bara identifiera dem och sedan bara släppa dem istället för att automatiskt agera på dem.