Re

Hej! Jag har tagit mig ur ett 5 år långt förhållande där mannen drack väldigt mycket och ofta. När han inte drack var han världens snällaste och ödmjukaste. Men när han drack blev han väldigt otrevlig, arg och svartsjuk. Jag drack oxå men inte alltid och absolut inte i dom mängderna. I slutet av våran relation drack jag inte alls. Nu till min fråga? Jag lever med min 12 åriga dotter. När jag dricker, 1-2 glas vin blir hon orolig och rädd. För ett tag sen drack jag tyvärr lite för mycket och hon blev helt utom sig. Har pratat med henne om att det aldrig mer ska hända, men hon vill inte att jag ska dricka mer. Jag har frågat henne om jag dricker 1-3 glas vin vid festligare, då blir hon helt tvär och vägrar vara med då. Hur ska jag ställa mig till detta? hon vägrar säga varför. Har inte druckit en droppen på ett tag nu för att försöka bygga upp min dotters tillit. Detta har aldrig varit några problem förut utan kommit nu.

@Re Det rimliga vore väl att du höll dig nykter tills din dotter är vuxen åtminstone. Måste man som förälder vara helnykterist bara för att man har barn? Nej, det tycker jag inte och tror inte heller att det är någon annan som tycker det. Men i din situation så är det ju rimligt av ditt barn att kräva det, tycker jag, p.g.a hur du och din före detta man har varit med alkohol.

@Re 🧡
Jag håller med TappadIgen.
Om flickan blir så orolig och ledsen när du dricker så låt bli för hennes skull! Du kan ju vid tillfälle när hon inte är med passa på att ta ett par glas vin.
Det finns så många barn som mår så dåligt av att de vuxna dricker.
Bättre att avstå, då mår alla bäst 😊

Kram 💚

@Re
Kanske hon sett hur din tidigare man betett sig och reagerar på det? 🤔 Att du ska göra likadant. En tanke bara.
Låt bli att dricka i hennes sällskap om hon reagerar så där.
🌹