Hej alla, hittade detta forum via google och har läst lite kommentarer ang alkoholism.

Idag tog jag äntligen beslutet att berätta för min läkare här i Spanien, har haft problem länge, men det är på ngt sätt som om man skäms över sitt beteende när det kommer till alkohol.

Hon skrev direkt ut Antabus, vilket jag är sjukt orolig för att ta. Så nu gjorde jag den idiotiska saken att skjuta upp det till imorgon.

Kan någon berätta positiva saker om Antabus, inte de skräckhistorier man läser hela tiden, så att jag får mod till att plocka ut de imorgon och börja?

Tack på förhand!

Hej! Jag har inte provat själv, men flera härinne på forumet har skrivit om goda resultat med antabus. Bland annat Onkel F, kolla hans tråd. Kan va bra att få hjälp att komma igång, din läkare har säkert koll. Att läsa och skriva mycket här tror jag också är bra!

@loztzoul Jättebra att du tar tag i dina alkoholvanor, lycka till!
Jag äter antabus sedan några månader tillbaka. Fick huvudvärk i början, så har halverat dosen och nu fungerar det jättebra. För mig minskar det effektivt eventuella tankar på att dricka i min nynykterhet. Vad är det som gör dig orolig?

@loztzoul jag har ätit Antabus i snart tre månader. Det har varit min räddning! Nu har jag inget val och det har tagit bort mycket stress. Jag går två gånger i veckan till beroendecentrum (dvs tar dem "övervakat") samt att jag använt mig av e-stöd. Kombinationen har varit väldigt lyckosam..Tips är att ta all hjälp du kan få, även om det känns jobbigt i början. Tror det är svårt att göra stora förändringar själv.
Lycka till 🌺

@Fiktiv Antabus är ett receptbelagt läkemedel med allt vad det innebär. Samma sak med Naltrexon och Campral. Om du känner att du behöver något av dem, tveka inte att söka hjälp! Jag har bara erfarenhet av Antabus, men det har varit en ovärderlig hjälp för mig. Vårdpersonal har tystnadsplikt, varför vill du vara anonym? Oavsett, lycka till med ditt arbete med alkoholen.

Hej Fiktiv,
Håller med onkel F. Det finns så bra hjälp att få inom vården. Ta den! Jag lovar att du inte kommer att ångra dig. För mig har det bara varit positivt, vet faktiskt inte om jag fixat det på egen hand. Tar man Antabus så får du regelbundet ta blodprov. För medicinen kan påverka levern.
Vill också säga att jag gick på beroendecentrum i grannkommunen. För det kändes mer bekvämt, mindre risk att träffa någon jag känner.
Ring redan imorgon ⭐

@Onkel F Tänker att de kommer göra en orosanmälan då jag har barn. Det skulle knäcka mig helt om det hände. Vet att en vän till mig gick till psykolog pga depression och psykologen var tvungen att göra en orosanmälan då hon också har barn.

@Fiktiv Jag tog antabus under två månader. Innan jag började hade jag något förhöjda levervärden, till början hände inget med värdena men efter ca sex veckor var jag tvungen att sluta. Klarade av att vara nykter ytterligare ett par veckor då jag hade vetskapen att antabusen fanns kvar i kroppen. Efter det har jag haft några nyktra dagar då och då. Jag blev verkligen ledsen när jag inte kunde fortsätta med antabusen. Det var verkligen en räddning för mig. Jag var väldigt trött av antabusen men jag tänker att jag även var trött pga jag hade druckit under en evighet.
Fick gå till rådgivningscentrum tre dagar i veckan och ta medicinen. Så för mig var det endast positivt!

Är du rädd att läkaren ska göra en orosanmälan? Och om hen gör en orosanmälan vad är du mest rädd för då?
Ang din vän så tänker jag att det måste funnits ngt mer som gjorde att psykologen anmälde?

🤗

@Varafrisk Så som mitt liv ser ut just nu kan jag inte få en anmälan på mig. Kommer förlora jobb av visst slag. Vill inte säga mer än så. Sen hela känslan av att soc ska granska mina barn och mig som förälder känns som värsta nederlaget. 😭.
Ang vännen så förlorade hon sin man i en trafikolycka och skulle nu sköta allt själv med 4 barn.

@Fiktiv Har inte arbetat inom socialtjänsten men ofta kontakt med socialtjänsten i mitt arbete. Så när du nu berättar om anmälan gällande din vän så kan jag mer förstå den. Jag kan förstå att det känns som ett nederlag och att det är läskigt men det handlar mer om att hjälpa än att stjälpa.

Är du ensam med dina barn? Har du ett starkt beroende? Har du börjat med antabusen?

Kram

@Varafrisk Man kan säga att jag också jobbar med socialtjänsten. Jag är inte ensam, har min sambo också. Vet inte hur starkt mitt beroende är än. Är bara på dag nummer två. Så vet ju inte om jag ens behöver antabus 😁. Tänkte mer ifall att... Har du barn?

Kram

Ibland är det bra att inte stagnera, utan att röra sig framåt, även om man känner sig hotad av en orosanmälan. Visst, det känns som en kränkning, har varit där två gånger, men det gick bra. Om ett sätt att leva inte passar ens jobb kanske man bör sadla om. Jag har genom handikapp fått kämpa för jobb på grund av ovillig vård och myndigheter, men efter en lång och krokig väg har jag insett att kampen för jobb är förgäves. Det får gå som det vill, även om tanken är väldigt ovan och bidrar till suget. Min tillvaro är ännu inte ordnad.

@Arktos Jag är bara på dag 2 än så länge så avvaktar med att söka vård. Men om jag inte klarar det på egen hand så får jag ta det därefter. Man borde ju kunna få något utskrivet via beroendemottagning? Eller?