Jag är trött på att leva så här som jag gör och gjort så länge som jag kan minnas.
Redan som 14 år var vi ute och drack nästan varje helg och fick minnesluckor. Ha ha. Kul tyckte man då.
Sen fortsatte festandet. Som 18-åring var det standard att dricka varje helg. Det var alltid fest någonstans.
Det är väl kanske ganska vanligt och tillhör ungdomen. De flesta lägger ned det där sen och börjar ta ansvar när dom skaffar familj. Inte jag dock. Familj/jobb skaffade jag men mina vanor fortsatte och eskalerade.
Jag träffade en kvinna som drack lika mycket som jag. Vi har tre barn tillsammans. Vi höll ihop i 20 år innan vi skilde oss. Innan henne så drack jag aldrig mer än en gång per vecka men med henne blev det standard att dricka både fredag och lördag och det gjorde vi i alla år vi var tillsammans. Hon drack dock inget när hon var gravid.

De sista åren vi var tillsammans eskalerade drickandet från standard fre-lör till att bli en dag extra. Man började helgen på torsdag liksom. Sen blev det standard också. Sen fortsatte det.. På slutet av äktenskapet var det säkert 4-5 dagar i veckan. Jag skäms så otroligt mycket över detta. Att jag varit full inför barnen så många gånger.
Hursomhelst så träffade hon en annan, var otrogen och lämnade på ett vidrigt sätt som tog mig väldigt hårt. Jag svor då att jag aldrig skulle dricka för att bedöva smärtan. Det höll naturligtvis inte även om jag drog ned till att endast dricka på helgerna.
Min son som idag är 13 säger att han inte vill att jag ska dricka de helger dom är hos mig. ( vi har varannan vecka) men jag kan ändå inte hålla mig från att dricka. Jag dricker mig inte redlös men dricker ändå en 5-6 50 cl starköl varje fre-lör för att bli lite lugn. I söndags kraschade jag och började gråta i duschen. Jag skäms så otroligt mycket.
Jag vet att jag är en alkoholist men när helgen närmar sig så hittar jag alltid på ursäkter... Ni vet.. Det är ju fredag!! Jag har jobbat hela veckan och förtjänar en öl osv. Efter en öl som jag sveper från kylen till sopnedkastet är det kört.

Idag är jag 49 år. Fyller 50 nästa år. Det längsta jag hållit upp var i 3 veckor. Det var i vintras. Fick en impuls bara att ta en vit måndad. Det gick även om helgerna blev oerhört långa men jag minns att det kändes väldigt konstigt och att jag fick en väldig energi som jag inte känt på evigheter. Orkade t om städa ur källaren på en söndag förmiddag och sådana saker som jag skjutit upp. Det var när jag inte ens klarade en månad då som jag erkände för mig själv att jag behöver hjälp.
Jag vill ha hjälp!! Alkoholen har förstört så oerhört mycket i mitt liv men jag vet inte hur jag ska bära mig åt. Jag har inga nära vänner kvar som man bara kan hänga med. Dom har flyttat långt bort och när vi umgås några gånger per år så dricker vi. De som bor i närheten är gamla par vi umgicks med som gifta. Träffar man dom ibland så dricks det. Jag träffade en kvinna ett år efter äktenskapet. Det var trevligt såklart. Hon bodde 20 mil bort. När vi träffades så dracks det. Vi blev mer polare som drack än ett par till slut.
Jag hatar det här. Det känns som att vad man än gör eller ska göra så måste det drickas. Hur står man ut ensam en fredag utan barn utan att sitta framför stereo/tv och dricka öl?

Det här är ju väldigt osammanhängande och det är nog ingen som läser det här. Jag får nog kanske göra det här till min egen dagbok. Hur som så är det nu iallafall den 2:a Augusti och jag har som första mål att jag ska vara nykter hela den här månaden. Det är 4 helger. 8 fyllor som jag vill slippa. Vill slippa den här huvudvärken. minnesförlusten man får om man är ensam och det spårar ur och blir upp mot 10 öl en kväll. Det dåliga samvetet. Jag har märkt att jag fått dåligt minne de senaste åren.. Disträ... Dåligt självförtroende mm mm.. jag tror att det är den där jävla alkoholen som ligger bakom nästan allt.

@trött_och_less_72
Välkommen hit! Din text är inte alls osammanhängande utan fullt begriplig! Bra att du tar tag i din situation. Det måste komma inifrån.
Jag har varit här sedan december 2020 och tillhör dem som envist håller fast vid att dricka måttligt. Trots det så vill jag ändå råda dig att ta en nykter period om minst 3 månader så att du får uppleva att vakna utan huvudvärk, få tillbaka minnet och öka på ditt självförtroende. Du behöver inte bestämma dig för mer än så just nu. Kanske måste du ta en dag i taget. Läs och fundera - det är det du kan sysselsätta dig med när du är ensam en fredag och inte dricker. Det är väl investerad tid - jag lovar.
Under Stöd hittar du programmet här på alkoholhjälpen och där får du även stöd av rådgivarna. Det har varit ovärdeligt för mig. Varför inte testa och se om det är något för dig! Läs i trådarna och skriv din dagbok - den är guld värd när du behöver se tillbaka och reflektera.
Lycka till!

Läst. Du skriver redigt och bra och har kommit på något väldigt bra, att du inte vill supa. Jag är ny här och har knappt något socialt nätverk och därmed inga suparkompisar. Det gäller att umgås med personer som är bra för en och rata resten. Jag har fått lov att vända ryggen åt mina syskon i processen.

@Nykter2021
Tack för svaret. Ja 3 månader kanske är ett bättre mål än endast 1 månad? Just nu känns det som att endast en helg utan giftet är ett stort steg.

@Arktos skrev:"Jag har fått lov att vända ryggen åt mina syskon i processen."
Jag kommer att få vända typ 95% av alla jag känner i den här processen. Mina föräldrar brukar jag träffa ganska ofta nu för tiden. Det blev så i och med skilsmässan. Dom var ett stort stöd i början. Tyvärr dricker min mor en hel del. Hon öppnar en BiB och dricker tills hon stupar typ.. Pappa sitter och muttrar och är sur för det men gör inget åt det. Så blir det varje gång så det är inget roligt att umgås med dom.. Min mor blev skadad i tsunamin 2004 0ch förlorade en medlem i familjen så hon har sin egen historia. Hon är inte samma människa som innan det är helt klart.

Mitt problem är som många andras. Jag kan inte sluta dricka när jag börjar.. Ut och ta en öl med en kompis betyder att vi går ut och dricker tills vi (jag) typ stupar. Man har alltid varit typ fullast vid bordet vid familjemiddagar med x-frun sedan man tappat kontrollen. Vaknat dagen efter och inte vetat när eller hur man kommit i säng eller vad som hänt. Livrädd att man gjort eller sagt nåt idiotiskt. Lovat sig själv att inte dricka så mycket igen. Tills nästa gång. Fy fan vad jag föraktar mig själv för hur jag levat. Så förbannat jävla svag och patetisk.

Det ska bli ändring nu.

Det jobbar en gammal klasskamrat på systemet. Jag ber till gudarna varje gång att hon inte jobbar eller ser mig när jag går dit varje helg. Men, det gör hon oftast känns det som. En trevlig kvinna. Jag undrar varje gång vad hon tänker när hon ser mig där eller om hon räknar hur mycket jag köper och håller räkningen för att se hur mycket jag dricker? "stackare" "patetiskt"? usch....

@trött_och_less_72 En dag i sänder, tänker jag, och ser hur många dagar som gått. Det är som en kamp, och när man klarat en dag känns det som en seger. Jag har PTSD sedan jag blev kroniskt sjuk i 4-årsåldern och traumatiserad i vård och medföljande utanförskap. Även om tröskeln kan vara hög och vi är ju inte mer än människor kan vi försöka göra bra val. Det kan ta tid att lyckas. Jag är inte där än men har nu flera dagar sedan senaste misslyckandet. Jag slutar inte heller när jag kommit igång, tappar minnet och blir korkad. Tufft, men kanske det inte är bra att du träffar din mor medan du jobbar med dig själv. Man måste verkligen fundera över vad som är bra för en och vad man ska undvika. Man behöver allt stöd i världen, känner jag det som, och det tog lång tid det jag insett om mina syskon innan jag tog steget, och en börda lättade från mina axlar.

Jag lägger in min text även i min tråd, vill spara som dagboksanteckning.

God morgon!
Tänker att en dag i taget är en bra kortsiktig strategi, så även en månad. Första 10-14 dagarna är för jävliga enligt mig och många andra som du kommer att läsa här inne. Sedan lättar det något. Om du använder Alkoholkalendern under Stöd så får du något att hålla dig i. Det finns också bra appar om man gillar det.
Du kan göra det här! Det vittnar ett stort antal personer här inne om!
På tal om Systembolaget så finns ett riktigt bra stöd på deras hemsida med fakta och råd som kan vara mycket hjälpsamt.
Lycka till idag!

Funderar över hur jag ska göra med alkoholen som jag har hemma. Jag handlade på mig rejält för nån vecka sedan eftersom jag skulle på en fiskeresa med en kompis.
Jag har 1,5 back 50 cl starköl liggandes i källaren i kylrummet. 1 flaska absolut och nåt annat i barskåpet.
Jag dricker väldigt sällan ren sprit ( förutom whiskey) men det har liksom känts bra att ha spriten som "reserv".

Just nu känns det som att det bästa vore att helt enkelt bara åka och kasta bort skiten men får panik vid tanken på att inte ha något som helst hemma.
Jag inbillar mig att viljan är starkare än köttet och att jag utan att tveka kommer att stå mot. Men idag är det tisdag och rätt lugnt. Framåt Torsdag vet jag hur det blir.... Snart helg... Äntligen... Första jobbveckan... Ta dig en bira nu kompis och fira att du överlevde... samma jävla tramstankar..
Ett som är säkert är ju att om jag inte har alkohol hemma så KAN jag inte dricka. Men å andra sidan så kommer det finnas ett annat lugn om jag vet att det finns "uti fall att"..

hmm..

Godmorgon och välkommen hit.
Alla är olika vissa klarar att ha alkohol hemma och inte ta till den, jag skulle aldrig klara det.

Du kommer troligen ha ett par tunga dagar framför dig med abstinensen, men din kropp och du klarar det bara du har bestämt dig. Du har rätt att du troligen har ett annat lugn men det är också alldeles lätt att ta till det när kroppen och hjärnan kräver det, det kan också bli så att du utan att tänka på det plötsligt sitter där med en öl i handen.

Angående mål så tänkte jag till en början timme för timme dag för dag, nu har de dagarna blivit 29 dagar och jag klarat 3 helger. Nu har jag dessutom semester första hel nyktra någonsin. Det jag vill ha sagt med det är att det går bra att sätta små del mål på vägen också och då känner man sig duktig när man når dem.
Ett annat tips läs på forumet det finns många här som gjort samma resa som vi håller på att göra och det är inspirerande att läsa och tänka kan de så kan jag..

@trött_och_less_72 Hej! Jag är också ny här. Är inne på dag nr 3. Har också massor med alkohol hemm du vi nyligen varit i tyskland. Men det jag/vi gjorde var att ställa undan det så det åtminstone inte syns. Eller lägg det så det blir svårtillgängligt. Känner inte heller att jag vill slänga det för flera tusentals kronor. Vilken dag är du på? Kämpa på! Du klarar det!

@Fiktiv
Jag är på dag 4.. I lördags var jag faktiskt nykter. Bara det är stort för mig. Men innan hade jag varit på en resa och drack öl och whisky varje dag. Fan, när jag tänker efter är det inte många dagar på hela denna semester som jag varit nykter.
I söndags hände nåt. Jag bröt i hop i duschen. Hela kroppen kändes helt trasig. Ont i skallen och samma äckliga självförakt man känner när man vet att man krökat hårt länge.

Jag har bestämt mig nu att det får vara nog. Tänkte minst en månad men 100 dagar är nog ett bättre val.

Tror att mycket av mitt begär efter alkohol sitter i vanor och jag hatar det.
Solen skiner - vi måste fira med en öl!
En extra ledig dag! Vi firar med en god middag!! = Blöt fest, fylla.
Lite ont i halsen... = huskur, ta en whiskey ( som blir många fler)

Allt är så förknippat med alkohol i mitt liv. Det är väl jag som styr mitt liv och mina val? Idag är det alkoholen som styr. Ser faktiskt lite fram mot denna helg och vara nykter. Samtidigt så fasar jag för jag vet hur mycket det suger i öltarmen efter lunch på fredagar.

@starten på det nya skrev:"nu har de dagarna blivit 29 dagar och jag klarat 3 helger. Nu har jag dessutom semester första hel nyktra någonsin"

- Grymt!! Hoppas jag är lika stark som du!

@trött_och_less_72 först och främst, välkommen hit 💝
Jag rekommenderar varmt att ta hjälp. Själv har jag varit nykter i över 3 månader nu! I våras fick jag bara nog. Har haft kontakt med beroendecentrum och kört KBT online. Det bästa jag har gjort! Nu sover jag som en prinsessa, känner mig fräsch men det bästa är att jag känner mig fri. Slippa allt "jobb" som det innebär att dricka mycket. Nu får jag (enligt min egen plan) dricka igen men jag är inte sugen. Trodde ALDRIG jag skulle kunna känna så.
Stort lycka till du kommer att klara det 💪🙌❤

Igår ringde jag och avbokade en kräftskiva som ska gå av hos min bästa vän i början på September.
Dels för att det är många mil att åka dit och dels för att jag vet att det blir sprit i överflöd. Han är rätt glad i sprit och det skulle inte vara roligt att åka dit och vara nykter. Jag känner redan nu att det skulle vara outhärdligt så jag är hellre hemma.

Jag sa som det var att jag inte kommer att dricka på ett tag. Jag orkar inte tänka på nu vad det innebär för vår vänskap för vi dricker ju alltid och mycket de gånger vi ses. Tänker att om jag kommer till ett läge i mitt liv där alkoholen inte har sådan stor plats så kommer det inte spela någon roll. Åtminstone hoppas jag det. Just nu känns det faktiskt tomt. Hur ska jag kunna umgås med en enda människa utan att bjuda på en öl?
Jag inser, inte för första gången, att alkoholen varit en självklar del av i stort sett allt jag gjort i hela mitt liv. Det får mig att känna mig ledsen.

@trött_och_less_72 Jag förstår din oro, men det kommer att ge sig med tiden, tänker jag. Visst var alkohol en stor del av många vänskaper, men det ska ju gå lika bra utan också, eller så kanske just den vänskapen var så mycket att bygga på ändå. Man kan ju inte hålla på att dricka bara för att bibehålla en vänskap? Om du håller dig nykter så ska du nog se att du kan vara en inspiration för de andra och såklart kommer det att påverka er vänskap och hur ni umgås, men på ett positivt sätt, tänker jag. Det har det gjort för mig i alla fall.

@TappadIgen skrev:"Om du håller dig nykter så ska du nog se att du kan vara en inspiration för de andra och såklart kommer det att påverka er vänskap och hur ni umgås, men på ett positivt sätt, tänker jag. Det har det gjort för mig i alla fall."

Jo jag hoppas det också även om det idag känns lite tveksamt. Mina bästa vänner bor många mil från mig nu. Vi hade alltid bra kontakt tills vi blev 25-30 sådär. Sen händer ju livet. Alla flyttade nedåt till olika ställen i Sverige och en flyttade till Norge. Jag flyttade "hem" igen till mellersta Sverige för över 10 år sedan och om vi ska träffas så blir det ofta över en långhelg. Antingen hemma hos någon eller nån stad som passar alla.
När vi träffas så är/blir det ju naturligt att vi skålar med en öl. Det har alltid varit så. Det är så förknippat med oss de senaste 20 åren eller så att vi dricker när vi träffas. Det är det när jag tänker efter även med de få vänner som jag har kvar här i närheten.
Det här är ju egentligen helt galet. Varför ska man inte kunna träffas utan att dricka alkohol?
Jag hoppas att jag kommer att tänka på ett helt annat sätt om jag varit nykter i ett halvt år eller så. Jag antar att hjärnan ställer om sig? Det som pratar nu är ju bara mitt beroende, jag vet det egentligen. Visst har du rätt i att om en kompis inte vill umgås för att man är nykter så är det ju egentligen ingen kompis. Frågan är väl om en annan vill umgås med människor som sitter och dricker och dricker en hel kväll? Man är ju inte speciellt trevlig när man druckit för mycket. Tjatig, upprepar sig 50 gånger och skriker mer än man pratar. Den där "perfekta fyllan" när man bara mår bra och känner sig salongsberusad finns inte längre. Det tåget har gått för över 15 år sedan. Nu för tiden blir jag ALLTID för full. Somnar i stolen etc...... jävla fyllgubbe helt enkelt.

@trött_och_less_72 skrev:"Jag inser, inte för första gången, att alkoholen varit en självklar del av i stort sett allt jag gjort i hela mitt liv. Det får mig att känna mig ledsen."
Försök att inte tänka så mycket på de, utan tänk framåt det är nu ditt nya liv börjar. Det som varit går inte att göra något åt.
Jag är övertygad att du som så många andra kommer att kunna umgås med dina vänner. Det kanske blir på ett annat sätt. Jag hittar på och gör mycket istället för att dricka. Ofta får jag med mig någon gammal vän.
Självklart är det en förändring i början som är lite jobbig, innan man hittar sin egen väg.
Om du kan dricka alkoholfritt öl utan att trigga igång något sug är det jättebra, annars finns det mycket bra alkoholfria drycker som är roligare än läsk.
Se det som en utmaning, gå dit nästa bjudning och tänk att du är så jäkla bra, tänk att du är stark och mycket bättre person när du är nykter. Visa de andra att det går precis lika bra utan alkohol 👍🏻💪🏻
💕 sländan

Idag känns allt bara skit. Seg i kroppen. Vill bara sova. Känns som om det pågår ett krig i kroppen. Jag VET att jag inte kommer att dricka på ett bra tag. Jag har bestämt mig och jag VET att jag kommer att hålla det - no matter what. Det känns precis som att kroppen straffar mig. Trött och hängig. Kan det vara min hjärna som liksom börjar våga tro på mitt beslut och släpper taget ett tag och kräver riktig vila?
Just nu skulle jag kunna sova i flera dagar känns det som.

Lite löjlig statistik men ok.. Dag 6.
Inget ovanligt egentligen men ändå.

@trött_och_less_72
Det är bra med lite statistik - den ljuger inte för dig. Bra jobbat med 6 dagar nykter - en dag till och det är en hel vecka!
Du behöver sova, kroppen behöver återhämta sig. Den här helgen händer det - du vänder skutan. Det kommer att vara jobbigt men du står som en segrare på lördag morgon, på söndag morgon och upplever något helt fantastiskt.
Fortsätt skriva här, ta timme för timme. Bra att du bokade av kräftskivan. Jag och maken har tackat nej till årets stora fest, kräftskiva, som vi vet blir ett fylleslag utan dess like. Det är inte roligt längre…har inte varit roligt på många år…

Varmaste lycka till med en nykter helg!