Har fått hem ”Tänka klart” nu. Läst första kapitlet. SÅ slående att den börjar med att hon vaknade 03.33 jämt. Det gjorde jag också idag. Jag vaknar aldrig klockan tre annars än när jag druckit och ångesten gör sig påmind.

Idag ska jag ändå vara snäll med mig själv. Trots alla mina misslyckade försök. Till slut är det väl min tur också.

Godmorgon 😊 kom på mig själv med att bara läst din tråd men inte skrivit.
Så hej och välkommen 😊
Tycker du är stark som skriver här även när det inte går bra, jag hade nog hållit mig borta någon dag.
Jag tror att det är bra att undvika risksituationer i början om man kan, eller iaf som jag gjorde berätta hur det är och att man inte ska dricka då har jag iaf fått pepp och stöd. Men min stora risk är ensam drickande och dricka inför sociala situationer.. Den är tuff för mig men det går alldeles utmärkt. Jag går in i dag 23 nu helt otroligt jag har knappt varit nykter en dag på över 1 år tidigare..

Så det går och du kommer fixa det jag hör hur motiverad du är. Fortsätt kämpa !!

@Futurista Kusligt att ni vaknade samma tid. Det måste ju nästan vara ett tecken, eller hur? ”Tänka klart” är verkligen en kanonbra bok. Den fick mig att inse att jag måste jobba stenhårt på att påverka mitt undermedvetna för det är där alla ryggmärgsreflexer och vanor bor. Att avstå sociala sammanhang den första månaden är nog klokt, och försök att hitta en ny eller nygammal hobby. Det ger så oerhört mycket energi att lära sig nya saker, gå all in i något.

Jag läste boken ”Tänka klart” tre gånger i sträck från pärm till pärm, och nya saker fastnade hela tiden. Ett annat tips är Craig Beck och SoberLeon på Youtube. De har samma tänk som Annie Grace, det som jag burkar kalla faktametoden. Plugga, plugga, plugga nyktra fakta och sen repetera, repetera, repetera. Och samtidigt göra annorlunda - skapa nya nyktra vanor. Sakta men säkert påverkas det undermedvetna.

Kram 🐘

@starten på det nya Tack för kommentaren! Att komma tillbaka hit tycker jag inte är värst modigt 😉. Här är jag ju anonym. Du verkar långt mer modig som pratat med din chef! Lycka till på din nyktra resa.

@Andrahalvlek Väldigt kusligt! Måste ju vara nån mening med det. Jo, jag har en hobby jag håller på med som tar mycket tid. Nykterhet skulle förstås ge mig ännu mer tid och bättre resultat.

Just idag vill jag verkligen inte dricka. Tankarna kommer om ca 4-5 dagar… det gäller att hålla ut! Inte min starkaste sida när det kommer till alkoholen.

Anonym31513

@Futurista Vi kör hem ikväll. Nio nyktra dagar har jag samlat på mig nu. Gäller att hålla i även efter att vi kommit hem. Berätta gärna vad du tycker om boken "Tänka klart". Jag har funderat på att köpa den.
Önskar dig en fin dag! Låt oss bita ihop och kämpa på tillsammans.

@Lavendelblomman Idag börjar din prövning alltså. Kan du prova att hitta på nån ”Jag får dricka, jag ska först bara gå 5 km” eller nåt. Gå 5 km kan ju vara nånting annat, fast jag tror att motion är sjukt effektivt mot suget generellt. Dom gånger jag lyckas hindra impulsen och göra sådär så brukar det bli en nykter dag för mig. Har bara läst ett kapitel i ”Tänka klart” än men den verkar bra.

Helvitt igår. Glass, godis och film på kvällen med ett av barnen. Tio timmar sömn. Kaffet smakar ljuvligt. Jag tycker dag 5-10 är värst, då kommer föehandlinsdjävulen på besök. Dag 2 idag.

Kram på er alla 🤗

Anonym31513

@Futurista Tack för tips! Att avleda är absolut ett bra sätt och motion mår jag bra av på flera sätt och vis. Ett stort problem för mig är att jag har som störst sug när jag står och lagar mat och/eller diskar. Det är inte möjligt att gå iväg och göra något annat då. Istället har jag fått jobba med acceptans, dvs lära mig acceptera att vissa situationer i livet är jobbiga, men det bara är så och det är ingen anledning till att dricka. Jag har även börjat lyssna på poddar samtidigt som jag lagar mat eller diskar. Det är också avledande och fungerar nu när barnen är större. När de var mindre var jag tvungen att ha koll på dem samtidigt och kunde inte isolera mig med hörlurar.
Önskar dig en fin och nykter dag! Vi kämpar på tillsammans!

@Lavendelblomman Ah, jag förstår. Jag tycker också matlagning och disk är en trigger. Och ni har alkohol hemma? Jag lever själv (ja, med barn då) och har ingen alkohol hemma. Acceptans är ju också bra att jobba med. Städning är en trigger för mig. Egentligen rätt skevt, vem städar och dricker vin liksom? Förmodligen bara problemdrickare. För ”vanliga” människor är alkohol mer förknippat till fest och mat tänker jag.

Helvit igår. Blev lite extra att äta på kvällen. Var faktiskt lite sugen på vin under dagen men lät det komma och gå.

Vi kämpar tillsammans! 🤗

Anonym31513

Bra kämpat av oss båda igår!
Städning är en trigger även för mig. Jag brukar ha ett glas vin stående i köket eller i vardagsrummet som jag går och dricker ur under tiden som jag städar. Håller med om att det egentligen är helt sjukt.
Vi har alkohol hemma. Jag har pratat med maken om att jag vill ha en vit månad och han har lovat att inte dricka vin under den tiden. Öl får han gärna dricka för det tycker jag inte alls om.
Hur går det för dig idag? För mig går det bra. Kram!

En helvit dag till handlingarna. Var på middag och drack två alkoholfria öl. Heja mig! Gick hur bra som helst och jag hade hur trevligt som helst. Körde hem i lagom tid och ligger nu i sängen.

@Lavendelblomman Så starkt att klara av att ha alkohol hemma. Jag hade tyckt det var jättejobbigt. Kram 🤗

Bra jobbat!
Jag tycker att det blir en vana att välja alkoholfritt och det är så skönt att hjärnan är med. Det går verkligen att ha trevligt ändå. Den trötthet man får efter många glas vin är så tråkig. Eller det är kanske jag som blir tråkig. Jag blir så seg och oföretagsam med alkohol.

Anonym31513

Ja heja dig! Du klarade att gå på en social tillställning utan att dricka alkohol. Får jag fråga vilka reaktionerna från de andra blev? Du behöver självklart inte svara om du inte vill.

@Sisyfos Det går verkligen att ha trevligt ändå!

@Lavendelblomman Reaktionerna blev inga alls! Jag ”annonserade” redan innan att jag hade träning på förmiddagen på lördagen och därför inte ville dricka och att jag skulle köra bil på kvällen. Var rätt enkelt denna gång.

Tränat på fm. Träningen är verkligen min livlina, mår så bra av den! Känner mig mer mentalt stark idag 💪🙂 haft lite ångest/oro ett par dagar…

Lägger mig helt nykter nu. Det har inte varit en helt smärtfri dag i slutändan. Lite sug. Reptilhjärnan signalerade om att ”Du behöver vin!”. Inget särskilt som föranledde det tror jag? Lite irriterad, lite glad, lite uttråkad, lite trött - lång dag. Känslor som kommit under dagen och alla kan dom ju ”botas”/förhöjas med alkohol. Men jag dricker ju inte ensam nuförtiden så inget vin för mig idag. Men så djupt rotat suget är och kopplat till alla möjliga olika känslor och sinnesstämningar. Det tar tid att trampa upp nya stigar kan jag nyktert konstatera. Tid tid tid och tålamod.

God natt 🤗

Dubbar verkligen rätt i att det tar tid. Ge dig själv den tiden. Och jag känner så väl igen detta att en dag kunde vara proppad av tillfällen att dricka, allt kopplades till alkohol, allt, hela livet.
Du gör megastora saker fast det känns smått! 🌱

@Se klart Tack för peppen! Dag fem idag och Systembolaget är stängt. Känner mig tacksam över att vakna fräsch (nåja) och utan kemisk ångest.

Nu kommer mina svåraste dagar, 5-10.

@Lavendelblomman Hej, det går helt ärligt inte så bra, utifrån mina mål om helvitt. Men ingen katastrof, inga karatefyllor, minnesluckor och sånt. Men sommar, middagar, vinkvällar och allt ska alltid innehålla vin… ja du vet.

Jag har ändå gjort min ”torraste” sommar på länge, sen jag var gravid sist. Det får jag ändå glädjas över. Jag har hittat tillbaka till mina intressen, har mer tid för mig själv och mina intressen nu då barnen är större. Babysteps. Två steg fram och ett steg bak.