Druckit för första gången på drygt två år. Bävar inför morgondagen, kommer jag hantera detta eller spåra ur? Vem vet, allt blir bra spännande nu. Dom flesta sover nu men önskar så mycket att någon är vaken så jag kan chatta ifrån mig om mina problem.

Du klarar det idag! Jag menar, du har ju klarat hela 2 år!! Det är ju en jättestor bedrift!
Jag är precis i början av min nykterhet och jobbar med att inte se bakåt för mycket... för jag kan ändå inte ändra det som varit. Jag kan bara påverka det som kommer! Och det kan du också!
Hoppas du fått sova ok i natt.

Kram 🌺

@Arminius När man har en plan om förändring, oavsett egentligen vad det handlar om, så är det i princip oundvikligt att stöta på lite hinder på vägen. Det viktigaste för att lyckas med planen är ju då hur man hanterar dessa gupp på banan. Tyvärr kan det ju blir så psykologiskt att man riskerar att spåra ur helt och hamna på villovägar men med lite fokus så kan man styra tillbaka till rätt kurs och se hela händelsen som en lärdom man tar med sig istället för ett nederlag.

Det låter ju som att du är ok idag, men kanske vore det ändå bra att fortsätta att fundera på det så att du håller dig på rätt kurs. Skriv av dig lite här kanske?

Arminius

Vi har haft alkohol hemma ganska ofta under dom två åren jag varit helt nykter, aldrig upplevt det som ett problem egentligen. Nu när jag drack så blev jag orolig över att jag skulle komma tillbaka till samma gamla vanor även om jag inte ens upplevde ruset som behagligt denna gång. Fortfarande inte druckit något mer och känner mig för tillfället inte heller orolig över att jag ska göra det. Jag blir ofta ganska intensiv i det jag företar mig och det var samma sak med drickandet. Blev inte bara drickande utan även ölbryggning, hålla i ölprovningar och kom så långt i planerna på att starta bryggeri att jag hade utrustning för att kunna brygga 2000 liter öl i stöten när jag bestämde mig för att sluta. Nu efter det här återfallet är fokuset tillbaka på andra projekt jag företagit mig så jag tänker inte så mycket på alkohol. Kan ju ändå vara en bra idé att läsa och skriva lite här så jag blir påmind ibland om vad jag ska undvika.

Skönt att det gick bra 👍
Som i ditt fall ska man nog inte fokusera på det för mycket på att kalla det återfall el liknande. Ett snedsteg helt enkelt som du lärde dig av. Väldigt starkt jobbat måste jag säga. Nu vet jag ju inte då jag aldrig varit nykter så länge men jag hade nog inte klarat det så bra som du

Arminius

Förra gången för två år sedan hade jag bara varit nykter 10 månader och då gick det inte lika bra, då blev det alkohol en hel vecka i sträck. Nu när det blev bara en dag kanske man kan kalla detta snedsteg ett framsteg! 😂 Hur som haver så är jag övertygad om att total avhållsamhet är det bästa för mig framgent också.