Anonym31513

@Futurista skrev:"Men sommar, middagar, vinkvällar och allt ska alltid innehålla vin… ja du vet". Visst är det så. Sommaren är en svår tid att sluta på, men så starkt av dig att du lyckats dra ned så mycket på alkoholen som du gjort. Var stolt över det! Helvitt är ju bäst för alla ur hälsosynpunkt, men om man inte klarar det så får en kraftig reducering vara gott nog för tillfället. Låt oss kämpa vidare! Med två steg framåt och ett bakåt så kommer man ju framåt totalt sett.

@Varafrisk Tack för titten!

Jag har slirat ändå in i det sista på denna semester. Ser verkligen fram emot rutiner och en längre vit period. Fast jag börjar som tappa hoppet om att jag klarar en längre vit period. Jag ska läsa boken ”Tänka klart” och hoppas på att jag får en nytändning.

Summerar ändå semestern som den bästa på länge. Långt mycket mindre ångest och oro. En starkare Futurista, som kan bli ännu starkare.

Anonym31513

Jättebra ju att du haft den bästa semestern på länge! Jag tror det är väldigt vanligt att man slirar med lite av varje när man har semester. Det brukar vara ett bra tillfälle för nystart när man börjar jobba igen och får rutinerna på plats. Vi fortsätter kämpa! Rom byggdes inte på en dag.

@Futurista skrev:" Fast jag börjar som tappa hoppet om att jag klarar en längre vit period. "
Så känns det kanske just, just nu. Tycker att det blev så när man inte lyckades ett tag, men nu kommer höst och nytändning. Du dricker inte ensam skriver du så det borde gå bra att begränsa intaget rätt hårt, eller ha det vitt.
@Futurista skrev:"En starkare Futurista, som kan bli ännu starkare."
Ja, absolut! Tänk vilken omställning du redan har gjort. Känn dig nöjd och stolt över dig själv.

@Sisyfos Tack för kommentaren! Intaget kommer gå ner drastiskt nu när det blir höst och allt kör igång, om jag fortsätter hålla mig till ”inte-dricka-ensam”. Dock har jag ju sug och vill dricka när jag ensam, äter massa godis istället och blir tjock. Summan av lasterna är konstant. Hur har du det? Måste kika in i din tråd.

Helvit igår och idag blir det också helvitt.

Anonym26613

@Futurista skrev:"Jag ska läsa boken ”Tänka klart” och hoppas på att jag får en nytändning."

Jättebra att läsa/lyssna boken. Har gjort det flera gånger. Tar med mig något nytt varje gång.

MEN, när du säger "hoppas" så bakar du in där en möjlighet till misslyckandet. Det kan vara bra att hoppas ibland. Men nykterheten är inte tur. Det är hårt jobb. Det handlar om att ta kontrollen över sina drifter. Läs boken och jobba fram en nytändning. Skriv små lappar till dig själv som motiverar dig. Skapa en målbild som är för bra att vara sant. Ge dig själv guld och gröna skogar när du lyckas.

Jag har jobbat mycket med en inre röst som jag kallar "storasyster ". Jag pratar med mig själv som en storasyster skulle göra. Typ "Ja, Mary, du är sugen på vin och säkert tycker du förtjänar det, men idag blir det tea och rawfood bollar istället!" "Punkt!". Hon är jävel på att sätta gränser hon storasystern. Du får låna henne om du vill 😊❤ Jag klarar mig själv nu

Kram
🌸💚🌸💚🌸

@Miss Mary Poppins Tack för input! Och spot on! Du har så rätt, så rätt. Det är hårt arbete som gäller, som vid allt annat. Jag lämnar nog dörren lite öppen med flit. Jag är i vanliga fall driftig, jobbar hårt och tar ansvar (inga offerkoftor här inte!). Då adopterar jag din jobbiga storasyrra nu då 😍

Idag har jag varit helvit. Tränat skiten ur mig (utan att ”hoppas” på att det ska gå bra och att resultaten ska komma, disciplin och hårt jobb). Ätit för mycket godis. Men hellre äta godis och ta några kilon extra än smal med ångest och att vakna i svettpölar kl03.30 på natten.

Anonym31513

@Futurista Jag läser dina inlägg och kan än en gång konstatera att vi har väldigt många likheter. Jag har heller ingen offerkofta, förutom när det gäller alkoholen. Tycker också att tiden mellan 16 och 19 är värst.
Jag har också slirat ett par dagar nu. Ikväll är det jag som kommer att träna skiten ur mig.

@Miss Mary Poppins Ikväll ska jag på restaurang med familjen. Vore väl kanske bra att bjuda med den där jobbiga storasyrran också 🤣🥰. Har en plan om att hålla mig till alkoholfri öl.

@Lavendelblomman Upp i sadeln igen! Har du slut vin? BiB? Kvar? Nåja, jag hejar på dig. Alltid. Hoppas träningen gick bra! Jag får så sjukt hög puls om jag tränar dagen efter vin. Det är som att kroppen går helt bananas. Vilket gift det är.

@Miss Mary Poppins Gulle dig som orkar heja på mig! Snart orkar jag inte själv 🙄❤️

Föll in i gamla vanor och ”vågade” (ville?) inte köra på alkoholfritt igår. Jag tror jag gör det större än vad det är. Dom gånger jag valt alkoholfritt är det ingen som frågat desto mer. Kanske det finns en liten skamkänsla kring det att då outar jag att jag skulle ha problem.

Vaknade 03.30 inatt. Exakt. Lyckades nog somna om en stund. Men alkohol är verkligen inte bra för mig.

Anonym26613

Ush då! Sånt händer! Det är ändå bra att du har insikten och ärligheten med dig! Då kommer man långt. Man kan både vilja dricka och inte vilja dricka samtidigt. Det är som att stå på ett ben. Vilken sida faller man åt? Ja, den man är van vid.
Om man vill lära sig dricka afritt när man är ute så måste man bli van vid att vara nykter. Träna, träna och träna. Prata men människorna i förväg om att du inte dricker just då. Jag mår så otroligt bra när jag lyckats. Och andra har faktiskt börjat se upp till mig. De är imponerande och vill också testa. Det är faktiskt coolt o modernt att vara nykter 😊👌💚🥳

Hej Futurista! Å vad jag känner igen mig i att inte ”våga” vara alkoholfri! För mig har det inte handlat om att inte våga visa för andra, utan om att jag inte vågat chansa på att en alkoholfri kväll skulle kunna vara rolig. Nu dricker jag ju nästan som vanligt socialt (även om det faktiskt inte blir riktigt så - jag orkar inte offra lediga dagar på att vara bakis längre), men jag har funderat mycket över det där vågandet. Längtandet efter att bli lite lagom lurvig och ansvarslös, och att inte våga låta bli de ganska få tillfällen som ges när man inte dricker ensam. Mitt sociala drickande handlar om att det är härligt (till en viss gräns), men det blandas ofta med en lätt oro innan. Jag önskar att den gick att komma ifrån, men det får vara så nu, denna sommar av ickebeslut. För mig är det inte bråttom att det blir alla rätt. Det känns viktigast att jag tycker om mig själv och inte grubblar ihjäl mig just nu! Kram! 🌸

Hej
Jag kikar bara in efter att ha läst en del kring när det inte blir som tänkt- eller att tänka om från ursprungstanken, etc.
Vad som får en att våga eller vilja vara nykter. Jag tror vi har så många olika utgångspunkter- lika många som vi är personer. Erfarenheter som skiljer sig åt, och framförallt är vi olika långt inne i våra missbruk/problemdrickande.
Jag tror väldigt mycket numera på att man är där man är. Går inte att forcera varken nykterhet eller lagom-drickande. Liksom att”botten” inte ser lika ut för alla, tvärtom.
Jag har gjort några somrar med regler kring drickandet just för att somrarna var sån vindrickar-tid. Och somrarna visade sig vara enklare än andra tider att dricka lagom. För mig var det snarare höstens stress och krav, vardagen utsjasad i soffan. Från jobbet och alltid på språng. Det var min botten. Ett långsamt glidande över till vin varje kväll, usel sömn. Överkompensera på jobbet. Överkompensera som mamma, fru. Ett sunk på insidan.
Så min botten var grumlig och egentligen oklar. Det enda jag vet med säkerhet är att en längre period nykter, är hjälpsamt för att kunna ta beslut om hur man vill ha det med alkoholen framåt i sitt liv.
Kram!

Wow, tack för era reflektioner ❤️. Jag tar med mig varenda en av dom. Det är precis som Mary skriver att jag både vill och vill inte. Jag tror (vet) att jag skulle må oerhört väl av en längre nykter period och det har varit målet sen jag kom hit. Jag vill också vara cool och modern 😎🥳

@Renova Skönt att du hittat en frid i ”icke-besluten” och att du kan leva på utan att grubbla ihjäl dig. Jag försöker också vara snäll med mig själv. Påminner om framstegen - dricker inte ensam och som medicin (mot allt!).

@Se klart Känner igen det där också. Druckit på utsjasning och stress och måsten. Jag har heller ingen definitiv botten om än jag har en del pinsamma fyllegrejer i bagaget så vet jag inte om jag någonsin slagit i någon botten. Jag tror på dig till 100% om att en längre nykter period hjälper!

Tack för alla era svar! Idag ska jag vara nykter. Choklad, Cola Zero och tv ikväll.

Sitter i soffan och äter godis och skrollar i telefonen. Är egentligen inte sugen på vin men ändå lite, det är som att jag är uttråkad och trött samtidigt och det går ju att bota med vin. Lite deppiga tankar, lite oro över barnen, ekonomin är på botten efter sommaren och sånt där som hör livet till.

Det som är lite skavigt, sen jag erkänt för mig själv att alkoholen är ett problem, är att jag tänker mycket på alkohol. Jag tänker på att jag inte bör dricka, hur jag ska göra på den där middagen osv. Om än mitt intag varit kraftigt reducerat senaste året så tar det mycket energi. Det är med spänning och nyfikenhet jag skulle vilja ha en längre vit period för att se om mina tankemönster förändras. Om jag blir mer chill och mindre orolig också kanske.

Anonym26613

Så var det för mig också. Men jag tror jag hade tur att jag redan första gången lyckades med 100 dagar. Blev sedan helt besatt av årliga nykterhet. Och nu är jag på dag 224. Det rullar fram. Och jag mår underbart 💚🌸🤸💚

@Miss Mary Poppins Du är en förebild Mary. Jag tänker att det här med mycket tankar kring det är beviset på problemet. Dom som är måttliga naturligt behöver inte tänka på det ens.

Lördag, kaffet smakar bra efter god sömn. Jag ska iväg på idrottsaktivitet med ett av barnen, skönt och slippa vara bakis. Fy vad jag varit bakis på såna grejer många gånger.