@Nykter2021

Tack för pepp..
Jag har ingen att prata med om sånt här. Jag skulle aldrig våga vara såhär brutalt ärlig mot någon jag känner som jag varit på det här forumet. Jag har inte ens varit det mot mig själv.
Jag har läst ganska mycket på forumet och är väldigt imponerad över er som lyckats ta tag i problemen och alla demoner och det där suget. Fasen vad grymma ni är!
Kom och tänka på en dag i somras i början när jag hade semester. Jag hade med mig ungarna till havet och badade. Det var otroligt varmt ute. Vi hade det trevligt. Badade och spelade minigolf. Vi pratade om vad vi skulle göra för gott till middag.
Vi parkeringen ser jag en kvinna gå med en burk öl i handen. PANG!! Jag kollade på klockan... En timmes bilkörning hem. 1,5 timmar tills systemet stängde.. Allt jag kunde tänka på var att jag måste hinna till systemet och köpa öl. Jag skulle t om köpa samma märke som kvinnan hade.. Jag nästan dreglade och skakade...

Det behövs så lite för att få en att begära. Fan alltså.. Det här kommer att bli tufft.. Men, jag kommer att klara det.. Nu tar vi bara den här helgen. Det är alltid värst när det närmar sig helg. Fredagar är värst/hemskast av alla dagar.
Återigen... jag tackar för allt stöd..

@trött_och_less_72
Fredag idag och det är idag du vänder blad. Skapar något annat.
Det är bara skönt att kunna stötta och kanske vara till hjälp. Jag har inte orkat tidigare och tänker att jag är på väg att tillfriskna när jag nu lyfter blicken…

@Nykter2021
Japp, idag vänder det!!! :)

Känner mig lite orolig. Jag har lärt mig att man i början ska undvika "triggers". Mitt problem är ju att i stort sett allt jag gör är "triggers" ha ha ha...

Jag brukar ha som rutin att på fredagskvällar ha en tvätt och strykkväll. Hela veckans tvätt som ligger i en hög och skall strykas. Jag har en dotter som bor heltid hos mig och är 15 år så ni kan ju tänka er hur mycket tvätt bara det blir endast av hennes kläder. Jag har dessutom två pojkar + mina egna kläder.

Vi snackar nu ett par timmar av strykning. Detta är konstigt nog en av höjdpunkterna på min vecka. Jag står och stryker, lyssnar och sjunger till musik i hörlurar och dricker öl.

Ikväll får det bli samma sak fast med en flaska alkoholfri tonic istället. Just nu ser jag fram mot det med skräckblandad förtjusning. Den där jävla alkoholen ska inte styra mitt liv och vad som ger mig tillfredsställelse.
Det är jag och inte alkoholen som styr mitt liv...

Lite tankar så här in för helgen. Inte ett dugg sugen nu faktiskt trots att det är fredag men klockan är ju bara 08:38 på morgonen också...
Önskar er alla en trevlig helg!

Liksom jävla typiskt att det måste vara 24 grader varmt och sol ute så här på en fredag.
Hade hellre sett att det vräkte ned regn och blåste kallt.

Jag var ned till centrum på lunchen och genast kom tankarna... "hörru", ska du inte skjuta upp dom här dumheterna med nykterhet när det är så fint ute? Åtminstone till nästa helg?"
Skamkänslorna man känner när man inte har en aning om hur mycket mjölk det finns kvar till ungarna som är hemma på sommarlovet men att man har stenkoll på att det finns 2 st öl i kylen. Du vet t om exakt på vilka olika platser dom står i hyllan.
Kom igen nu!!

@Nykter2021
Hej!!

Jo men det gick bra!!! :)
En ovanlig kväll. Önskar jag kunde säga att jag mår skitbra idag och är helt klar i skallen men det är jag inte. Känner mig trött och uppspeedad på samma gång. Kanske hjärnan som undrar vad som är på gång? Är ju alltid bakis på lördagar.. Alltid..
Jag har alla barnen och min plan var att laga middag och sen ned till tvättstugan. Hällde upp ett glas tonic istället för öl och skulle sätta igång med middagen men fick en känsla av tomhet så vi tog oss till restaurangen här nere istället.

Jag drack loka citron! Kändes som om alla okända människor där inne tittade på mig och noterade att jag inte drack.. ha ha ha... Otroligt vad man inbillar sig saker.
Ikväll har jag lovat att både skjutsa och hämta min dotter ikväll hos en kompis på andra sidan staden. Nu "kan" jag inte dricka även hur mycket jag än skulle vilja. Ser fram mot att vakna imorgon och veta att jag fixat en nykter helg.

Lite statistik för mig själv. Dag 8.

@trött_och_less_72
Bra jobbat 💪👊 Fnissade lite igenkännande när jag läste om kylen ...
Jag drack vin igår, första gången på mer än tre månader. Idag ångrar jag mig. Verkar fortfarande inte som jag vet hur man tar TVÅ glas vin. Well blev inte tokmycket heller men tillräckligt för att jag känner av det idag. Glad att jag nu längtar efter en alkoholfri kväll! Gårdagen gav inte mersmak.

Keep up the good job ⭐

Sådär.. Helgen avklarad utan en droppe. Var egentligen inte ens sugen på att dricka nåt eftersom jag hade bestämt mig.
Helgen har gått i trötthetens tecken. Dessutom lite småirriterad på ungarna Jag brukar ju leka lite med dom och härja omkring lite när man är lite småfull. Nu skyllde jag på att jag känner mig sjuk och låg mest som ett kolli i soffan. Jag känner mig som en dålig och tråkig förälder men jag kanske tänker lite annorlunda sen när tröttheten försvinner? Dom slapp ju iallafall se sin pappa sitta med en öl framför sig som vanligt.

jag känner mig lite besviken faktiskt. Jag hade inbillat mig att man skulle vakna tidigt, studsa upp ur sängen, full av energi... Fånga dagen. Jag är lika trött som vanligt, om inte tröttare faktiskt?

Igår vräkte jag i mig chips och åt av ungarnas godis. Jag tycker egentligen inte om godis och äter det sällan. Igår mumsade jag i mig som aldrig förr. Kanske därför man mår som man mår av allt socker?

Men.. Jag drack inget och det är ju det som är huvudsaken. Utan att vara nån expert så misstänker jag att den här tröttheten är nåt som är normalt. Annars är jag sjuk på riktigt. Jag menar, en vanlig söndagsmorgon kan summeras med att under helgen druckit kanske 15-16 st 50 cl starköl och då är jag inte speciellt mycket tröttare än nu?

Imorgon går jag in på dag 10. Det känns lika stort som att ha en fre-lör utan alkohol av nån anledning. Åtminstone för mig. I veckan här nu ska jag släpa mig till träningsgruppen igen och gruppträna. Var ett tag sedan nu. Har betalat 500 kr i månaden för ingenting nu ett tag.
Den här veckan kommer att gå ut på att samla kraft att hålla mig nykter även nästa helg. Då är jag barnfri. Det känns som att det kommer att bli eldprovet. När jag är ensam utan nåt speciellt att göra är ölen min bästa vän. Känner mig inte så ensam då. Varför sitter jag här och oroar mig redan nu för nästa helg? Jag borde ju vara skitglad just nu att jag fixat denna helg? Nä... Nu får jag rycka upp mig!

@trött_och_less_72 Många som blir nyktra upplever en nästan förlamande trötthet i början, ibland ända upp till månader efter alkoholstoppet. Det är helt normalt och lyssna på kroppen som vill vila så mycket som du kan. Godisätande, ibland gränsande till hetsätning, kan också många skriva under på. Och irritation hör till (post akut) abstinens.
Du är helt enkelt helt normal och håller på att tillfriskna :)
Håll ut, det går över! Grymt jobbat. Härligt för dina barn att få en nykter pappa!

@trött_och_less_72 bra jobbat med 10 dar! Jag är på dag 6.
Håller med om att helgerna är värst, och nu när man har semester.. Du kanske skulle lägga upp en plan för din barnfria helg? Planera in lite saker som håller dig sysselsatt?
Har dina barn kommenterat nåt om ditt drickande? Eller är de för små för det? Min yngsta är 10 och så här jag 2 tonårsbarn, ingen har sagt nåt men jag tycker att jag känner av vissa vibbar ibland... eller så är det inbillning pga dåligt samvete..! Nu när jag slutat med A märker jag att det är viktigt för mig att poängtera att det är alkoholfritt i glaset/flaskan.. nästan lite maniskt 😂.
Men huvudsaken att man är nykter!
Hoppas du har en fin söndag!
Kram Mamsen 🌺

Hej och välkommen lite sent. Otroligt imponerad av ditt fokus, så bra gjort.
Helgerna ÄR jobbiga i början.
Tröttheten ÄR mycket värre än de flesta tänker sig, den första tiden.
Läs och skriv mycket här, ta vara på alla småsmå fördelar.
Tålamod och styrka kommer här! 🤗

@Mamsen skrev:"Har dina barn kommenterat nåt om ditt drickande? Eller är de för små för det? Min yngsta är 10 och så här jag 2 tonårsbarn, ingen har sagt nåt men jag tycker att jag känner av vissa vibbar ibland... eller så är det inbillning pga dåligt samvete..! "

Hej Mamsen. Mellangrabben som nu är 13 år har kommenterat flera gånger. Han brukar säga "inte ska du dricka öl ikväll pappa" och sådana saker. Jag brukar replikera med att "bara en eller två" och sen smygöppnar jag ölen. Hur sjukt är inte det liksom?
Han är en ganska känslig grabb och han tycker inte om alkohol. Jag vet inte hur det är hos hans mamma men jag vet att hon och hennes nya dricker. Förmodligen dricker dom var och varannan dag. Det skulle inte förvåna mig eftersom det ibland kommit saker från barnen som får mig att förstå att det kanske är så.

Dessutom så vill barnen vara mer hos mig och bo hos mig på heltid. Jag har funderat mycket på det under de tre år vi varit skilda. Beror det på att dom känner sig otrygga där eller är det för att jag inte bor med någon kvinna och att dom får mer uppmärksamhet av mig? Hos mamma och hennes nya finns det pengar i överflöd, sommarstuga och restauranger och resor hela tiden. Jag har inte råd med sådana saker men ändå väljer dom mig.

Jag vill kräkas av skam när jag tänker på att jag varit full framför dom och att dom behövt väcka mig när jag somnat i soffan och sådär. Dom förtjänar en riktig pappa som finns där hela tiden.
Jag vet det där och har dåligt samvete så du anar inte. Ändå har jag inte kunnat låta bli att öppna en öl på fredag.

Kändes väldigt bra igår. Jag kände mig stolt över mig själv för första gången på väldigt länge. Jag är övertygad om att mycket av det här drickandet sitter i dåliga vanor.. Man dricker bara för att man alltid gjort så.

Ja, undrar om man nånsin blir av med det dåliga samvetet?!
Men jag försöker säga till mig själv att det enda jag kan påverka är framtiden! Och så det ju, det blir inte bättre för att vi gräver ner oss i det som varit. Även fast det är svårt ibland.
Så bra jobbat med att klara av helgen!
Jobbar du nu eller har semester fortfarande? Jag har sista semesterveckan nu.

Ha en fin måndag!

@Mamsen skrev:"Jobbar du nu eller har semester fortfarande? Jag har sista semesterveckan nu."

Jag började jobba förra måndagen och det var då jag bestämde mig att sluta dricka.
Den här semestern har jag druckit mycket. Mer eller mindre varje dag.
Det är skönt att ha börjat jobba igen tycker jag och med rutiner. Det är så lätt annars att man går ut och sätter sig på verandan när solen skiner och en öl liksom bara hänger med i farten.

Det bästa med den här helgen, trots tröttheten, var att känna att jag var tillgänglig.
Jag kunde skjutsa och hämta utan att komma med nån ursäkt. Jag slapp smyga iväg och öppna en ny öl utan att det skulle höras etc.

Det är alltid en planering för mig de veckor pojkarna är hos mig. Ska dom vara hos en kompis eller ha en kompis hemma hos oss? När ska dom hämtas? Ska nån förälder hämta kompisen?
Jag vill inte vara påverkad av nåt om någon ska hämta. Även om jag själv inte tycker jag är ett dugg påverkad efter 3 öl så tror jag det syns. Jag har försökt styra allt det där i ett egoistiskt syfte så att jag kan dricka mina jävla öl i lugn och ro. Mina barn förtjänar en förälder som de vet att dom kan lita på, speciellt nu när jag är ensam.
Dom ska inte behöva växa upp och känna att pappa sitter och super varje helg eller att en högtid alltid betyder att pappa är full.

Härligt att läsa din tråd, vilken beslutsamhet du visar! Nu när jag inte längre dricker njuter jag verkligen av att kunna vara den där trygga vuxna personen som barnen alltid kan räkna med. Och jag märker att de är mer öppna mot mig, de litar på mig. Det är värt så mycket!

@trött_och_less_72 Bra jobbat!!! Jag hade också en sjuk trötthet i början. Funderade ett tag på om jag kanske hade någon mystisk dold sjukdom 😂😂.
Är på dag 41 nu och tröttheten är mycket bättre men orken tar slut emellanåt och då behöver jag pausa.
Tror att jag egentligen skulle behövt pausa även när jag drack, men det är lättare att ignorera kroppens signaler med lite promille i den.
Kämpa på!!!

Igår var en ganska tuff kväll. Pojkarna ( 10 och 12) åkte till mamma efter en vecka hemma med full fart hela tiden. De bråkar om allt. Ni som har barn i den åldern vet vad jag menar. Det blir så otroligt tyst när dom åker.
Som vanligt när jag känner att jag kan slappna av lite så går tankarna till alkohol. Lugnet en kväll ska firas med en öl eller nåt. Jag brukar i normala fall inte känna nåt sug efter nåt på måndagar. Tvärtom är det en dag då man fortfarande känner ångest för allt skit man hällt i sig under helgen. Igår sög det.. Kroppen har inte fått alkohol på 10 dagar och undrar väl vad fan jag håller på med? Jag vägrade att köpslå och tänkte på hur jag skulle må idag. Ångesten och den där känslan av uselhet som gör att man t om undviker att se sig själv i spegeln när man borstar tänderna på morgonen.
Jag tänkte ta en promenad på några kilometer men tog istället en ipren, hämtade istället täcket och spenderade hela kvällen framför netflix.
Idag är jag sjukt trött. Ont i huvudet. Känner mig bakis fast jag inte druckit nåt. Den här tröttheten.... Den är jobbig.

Det här är bara en försmak av hur jag kommer att känna på fredag. Jag vet att den kommer att bli tuff men jag ska inte ge vika. Jag ska inte ge efter.

Dag 11 idag

@trött_och_less_72 Håll ut! Tröttheten i början är vidrig, och jag hade också huvudvärk. Det senare tror jag är lite fysisk abstinens. Tröttheten beror på att du använt alkohol som startgas och fartdämpare. NU känner du hur trött du är. Vila, vila, vila - orken kommer tillbaks.

Min erfarenhet är att den nyktra resan till 70-80 procent handlar om vanor. Man måste skaffa nya nyktra vanor. Ta sig an det nyktra livet med nyfikenhet. Du kommer att belönas rikligt 😍

Alkoholen tar ifrån oss möjligheten att känna glädje i vardagen. Sen jag blev nykter njuter jag av småsaker mest hela tiden.

Kram 🐘

Lugnt på jobbet nu så jag har tid att sitta och reflektera lite över det är med beroende.

Jag är en stor konsument av nikotin. Jag började röka när jag var runt 12-13 år och när jag gick i 8:an var jag en riktig rökare. Det här var på det glada 80-talet och vi var många som stod på rökrutan på rasterna. Ha ha.. Helt sjukt att tänka på idag att ett gäng 14-åringar står och röker på skolan.

Jag gick sen över till snus och jag har väl snusat en dosa om dagen i hela mitt liv typ.

För 5-6 år sedan så slutade jag. Jag hade för högt blodtryck när jag var till företagsläkaren. Jag sa att det var snusets fel och fick nåt läkemedel utskrivet som skulle hjälpa mig att sluta. Vad jag utelämnade då var att jag drack alkohol 4 till 5 dagar i veckan och sa att jag var en normal konsument. Jag skämdes såklart. Lättare att skylla på nikotinet.

Ska säga att jag är VÄLDIGT beroende av nikotin. Jag var iallafall väldigt motiverad då minns jag och jag lyckades att sluta. Jag hade gett mig fan på att lyckas. Min fru snusade men det berörde mig inte så mycket minns jag eftersom jag ju slutade för min egen skull och inte nån annans.

Jag känner likadant nu. Jag vill sluta med alkohol för min egen skull.

Jag höll upp med snuset i 2 år. det sista året kunde jag t om sätta näsan under en dosa snus och bara känna äckel inför lukten. Det var en otrolig känsla av att vara fri.
Tyvärr, tyvärr så började jag snusa igen när vi skilde oss. Jag ville ha nåt som lindrade. En snus för att lugna nerverna liksom. Det var inte ens gott när jag tog snuset men efter 2 dagar var jag lika fast som tidigare.

Jag tror ( tyvärr, måste jag säga) att det är lika med alkohol. Känns så nu åtminstone. Om gudarna är goda och låter mig bli fri från det vidriga begäret så tvivlar jag på att jag någonsin kommer att kunna ta en öl bara för att svalka mig. Demonen kommer att vakna direkt och hälsa mig välkommen tillbaka och kräva mer och mer.

Känns väldigt jobbigt att tänka på just nu att jag aldrig kanske mer kommer att kunna njuta av en kall med gott samvete.