@Torn Nu blir jag nyfiken; det kan ju inte vara ett vanligt metspö ni fiskar med? Hur fasiken fångar man fisk från en vanlig båt på 200 m djup?? Kastar man i fiskarna sen? Har aldrig fiskat, har ingen aning! Min make är skåning från början, därnere stod alltid fiskare i stora brallor en bit ut i havet o fiskade. Nån lax tror jag.

@Torn Jag är nog lite rörig. Det blir ofta att jag inte skriver här för jag tänker att jag bara ska göra det när jag är klar med vad jag ska skriva och jag har tid och koncentration. Jag har försökt att komma bort från det för att skriva oftare men du ser ju hur det gick :)

@miss lyckad Tack!🤗 Det känns verkligen som jag har vunnit en storvinst.

@Sattva, Ja det krävs lite saker när man ska fiska på de djupen. Först och främst måste det vara svag vind och svaga strömmar. Sedan ett styvt fiskespö med en massa lina på en högutväxlad rulle. Sedan släpper man ner ett ” tackel” bestående av krokar som är agnade med makrillbitar, och en rejäl tyngd längst ner. När tacklet väl är nere vid bottnen så koncentrerar man sig på att känna om något rycker i linan. Alltså att det nappar.😅 Sedan är det bara att göra ett mothugg och hoppas på att fisken fastnar på kroken, och veva upp. Det luriga är att det finns en massa andra arter som jag inte är intresserad av vid sådana här artsatsningar. De första två timmarna sist fick vi tex ett gäng vitlingar först. Men plötsligt så kände jag att det var något annat som satt på kroken. Så lyckan blev total när jag såg att det var den lilla hajen som kom upp.🤩 Hajarna och rockorna släpper vi tillbaka utan problem, de klarar den stora tryckskillnaden pga avsaknad av simblåsa. ”Brallorna” kallas för vadarbyxor och är smidigt när det är långgrunt. Det var garanterat Havsöring de fiskade efter där i Skåne.

Jag är så jäkla glad över att jag har fått tillbaka min passion för fisket! Alkoholen var ytterst nära att förgöra den för gott.

@TappadIgen, ha-ha, så kan det gå.😂 Vet du hur många fiskarter du har fått i Sverige förresten? Det är kul att ha lite koll på det, så blir man extra glad när man får någon art man aldrig har fått förut.

På måndag börjar jag jobba, och för första gången någonsin känner jag noll vånda för detta. Jag är sjukt nöjd med semestern som jag har haft.😍 Ha en bra dag!

@Torn sluta inte skriva, varken i din egen tråd eller i andras. Jag har nu läst din tråd från början (det var en del och tog sin lilla tid 😄) Känner igen mig i mycket av det du beskriver, lite skönt att någon har samma erfarenhet som jag (att beroendet snabbt tar över och att man "plötsligt" inte kan fungera normalt, att ork, lust och passion försvinner för intressen, med mera..). Du är en inspiration för mig och säkert för flera andra, fortsätt skriva på ditt sätt 🌻

Tack för grattis @Mamsen.🤗 Såg att du jobbar på och har flyttat din tråd till ”vara alkoholfri” Bra där!

@Orosmoln, den känns kul att höra att min resa kan ge dig inspiration! Jag läste nyss i din tråd och tror verkligen att du kommer fixa detta galant. 🤗 I bland pratas det ju om att man halkar tillbaka på ruta 1 efter ett återfall. Så är det ju naturligtvis inte, man har ju fått en försmak på fördelarna med att vara nykter, och lär sig vad som triggade så det kan undvikas framöver.

Dock tror jag att varje gång kroppen får i sig en dos av det beroendeframkallande giftet så får man börja om en hel del vad gäller sug mm. Det får man kallt räkna med och är inget som är konstigt.

Kram

@Torn Jag har tyvärr dålig koll på antalet fiskarter. Det har ju inte blivit någon Havstenssund nu heller :( Jag har ett tidningsutklipp från när jag som 11-åring fick en nejonöga på ett drag och kastspö, vill minnas att det var en wiggler, när målet var att få en lax. Den satt rättkrokad i munnen, vilket ju är ganska ovanligt då det inte hugger på sådant.

@TappadIgen Häftigt! Det var antagligen ett Havsnejonöga du fick! Det är extremt ovanligt att få en som är rättkrokad. Jag har också lyckats en gång.

Då drar det ihop sig till att åka till jobbet. Rätt skönt att börja med en ”senvecka”. Det ska bli kul att träffa kollegorna igen. 😍

Ha det bra!

Torn!
En positiv känsla att se fram emot att träffa kollegor igen.Skönt att inte känna att vi behöver vila upp oss efter semester och långledigt.Förr var det annat på ledighet och semester.Inte nuuuu🙏
Kram Pilla

@Pilla Så sant, så sant Pilla. 🤗

Jag kom att tänka på en sak i dag när jag satt och googlade om fiske. Då dök det upp resultat från både alkoholhjälpen och från sidor där mitt riktiga namn stod klart och tydligt. Då slog det mig att jag verkligen inte bryr mig för fem öre om någon lägger ihop ett och ett och ser att jag har haft problem med alkoholen. Det är snarare så jag känner mig väldigt tillfreds med det. Typ: Jasså, han har haft problem med alkohol, men har varit helt nykter i över ett och ett halvt år! Vad bra! Och skulle någon tycka jag är en looser så vad gör det mig. Det är knappast någon som skulle skjuta mig för det.😂 Och jag känner mig väldigt långt ifrån en looser, det är ju det som är huvudsaken.

Lite svammel här på kvällskvisten bara.😅 Jobbveckan har varit helt okey, men jag kan konstatera att om jag vinner 20 miljoner eller så, då tar jag ledigt på heltid.😂 Ha det gött!

@Torn skrev:"Och jag känner mig väldigt långt ifrån en looser, det är ju det som är huvudsaken."
Där satte du nog huvudet på spiken. Vi definierar oss själva och vad andra tror, tycker och tänker är inte så relevant. Lyssna ska man kanske alltid göra, men jag kan nog bara hålla med: du är långt ifrån en looser.

@Sisyfos Det är det som jag har skrivit om så många gånger. Så länge man inte kan känna enbart stolthet så blir det svårt att må riktigt riktigt bra. Det blir ett kvarvarande skav. En del fortsätter att dricka i stället då. Och är hellre livrädda för att bli identifierad som en som har problem med alkohol. Jag ser det klart och tydligt på många här på forumet tex. Och det kan ta bra lång tid innan stoltheten är helt självklar. Minst ett halvår, men ett, två år är nog vanligare.

OBS, gäller inte alla såklart, men väldigt många enligt mig.

@Torn Håller med om att oräddheten, obryddheten över att "bli avslöjad" tar tid att landa i. Har märkt på mig själv att jag är mindre orolig. Även om jag inte vill att någon på jobbet ska läsa mina inlägg precis...Men att välja alkoholfritt gör jag helt utan skam, och med stolthet snarare.
Nej gud nej, losers är vi defenitivt inte! Vi har ju tagit kontrollen över skutan, ingen lösdrift här inte!

@Sattva Ja, där är lång nykter tid verkligen avgörande tror jag. 😍

I kväll ska svärföräldrarna komma hit och äta middag. Det är något jag inte tycker är jättekul måste jag erkänna.😬 Men samtidigt inget jag kan skita i och åka och fiska i stället. Svärmor hör svindåligt, samtidigt som hon är rejält virrig och är expert på att fyllesvamla efter några glas vin. Svärfar är pga sjukdom extremt trött och virrig, och det blir ochså värre när han dricker. Nåja, jag ska nog överleva.😅

Ha en bra dag!

@Torn Så här brukar jag säga till min äldsta dotter just angående att träffa och umgås med äldre släktingar: ”Vissa saker gör man inte för sin egen skull i första hand utan för någon annans skull”. Det här gör du för din frus skull i första hand ❤️ Svärföräldrarnas lite också kanske.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jo, så är det ju. Jag brukar tänka hur det skulle vara när man själv är gammal och gaggig. Hemskt om man är helt ensam och ens barn inte ville träffa en. Dock hade det garanterat blivit så om jag hade fortsatt med drickandet. Ännu en vinst med att inte dricka alkohol.😍

Kram

Gårdagskvällen var väl helt okey men jag kan konstatera två saker som jag egentligen redan vet vid det här laget.

1: Jag gillar inte att sitta vid ett matbord 4 timmar på raken och lyssna på mestadels upprepningar på hög volym.

3. Jag vill aldrig, aldrig dricka ett endast glas alkohol. Är enbart glad att jag slipper.

Tur att frugans syster var nykter pga bilkörning så jag hade någon ” vettig” person att samtala med. Det skrämmer mig faktisk en hel del hur urbota korkade normalt vettiga personer blir när de blir förgiftade av drogen alkohol. Och det behövs inga större mängder. 😬

När klockan började bli mycket kom svågerns hund lommande med svågerns ena yttersko i munnen och släppte den framför honom. Hunden hade säkert fått nog av pladdrandet och ville åka hem.😂
Jag blev imponerad, är hundar verkligen så smarta!? Tre vinglas gick i kras sedan när frugan och svärmor skulle plocka i ordning på disken, vilket orsakade lite jobbigt tjafs. Men det är ju nästan standard när de har druckit lite för mycket alkohol, så jag är inte förvånad. Tur att jag är en hejare på att dammsuga. 😎

Ha en go Söndag!

@Torn tur det blir såna middagar så ofta!
Jag har väl turen att många i min familj numera inte dricker A av olika anledningar.
Men frugan vill inte ha bara a-fritt på middagar? Tänker för din skull?

@Mamsen Ja, det blir inte så ofta så det är ändå ok. Det sitter väldigt djupt rotat hos frugan att fredag och lördagskvällar så ska hon dricka vin. När vi är ensamma är det dock lugnt och hon tar max en halv flaska vin/kväll. Men när det vankas annat folk hit så blir det alltid mer.

Jag får ju aldrig något sug efter alkohol sedan länge, så på den fronten är det kolugnt. Jag är dock väldigt tacksam för att frugan ställde upp fullt ut i början av min nykterhet. Och skulle jag säga till henne nu att jag var akut sugen på att dricka så skulle hon garanterat avstå själv. Eller, jag kanske borde ta och testa någon gång? 😂 En liten vit lögn. Jag märkte att hon skämdes en del för vinglasen som gick i kras, och i dag är hon ganska ” trött”😅 Som man bäddar får man ligga.

Bra att du håller nollan Mamsen! Ge nykterheten en ordentlig chans nu, livet kan bli långt bättre än vad du någonsin kan tänka dig. 😍