@trött_och_less_72 Alkoholstoppet kommer att göra underverk med ditt blodtryck! Jag snusar också, och har inga planer på att sluta. Just nu. Blev liksom du hooked på cigg i rökrutan i mitten på 80-talet. Blev inte av med ciggen förrän jag började snusa i 30-årsåldern. Jag försökte dock sluta röka många hundratals gånger. Under långa perioder slutade jag varje måndag och började igen varje onsdag. Sorgligt.

Kram 🐘

Hej
Kikar in med lite pepp, och tips att inte tänka så överdrivet mycket på hur allt ska bli ”sen”. Det är rätt drygt att kämpa på en dag i taget, när vardag och stress kommer.
Jag kunde inte tänka tanken ”aldrig mer” när jag slutade mina 100 dagar. Men till skillnad från när man slutar snusa ger det a-fria livet enorma fördelar som inte går att riktigt se från början.
Så ta en sak i taget och känn dig riktigt nöjd med dina dagar! ☀️

Idag känns det lite vemodigt, mina tankar snurrar och jag tänker mycket på alkohol. Läser här och blir avundsjuk när jag ser hur bra ni mår idag. Önskar att tiden kunde gå fortare och att jag varit nykter i 66 dagar eller nåt och att livet kändes toppen. Känns som om jag är på väg upp för ett berg nu med tung packning. Trött och sliten men ändå har stigen uppåt bara börjat.
Jag ska väl inte säga att jag är sugen på att dricka direkt. Det vore överdrivet. Däremot så blir jag galen av den här tröttheten och av alla känslor jag har i kroppen. Svårt att förklara. Känns som att det är något som vill ut. Något som jag för allt i världen inte vill konfronteras med. Jag har alltid när jag tänker efter varit lite smådeppig. Aldrig riktigt lycklig på riktigt. Alltid lite negativ. Jag vet inte om det är så jag uppfattas utåt men det är så jag alltid mått inombords. Inte när jag dricker dock. Då är jag rolig. Leker och härjar med barnen och vi har vårt speciella småtokiga sätt att kommunicera ibland. Jag vet att barnen älskar mig för att jag kan vara lite tokig ibland.

Jag vill inte känna såhär. Jag känner mig nästan gråtfärdig idag av allt som bubblar i mig. Det dåliga samvetet och hur egoistisk jag varit ibland. Det är så mycket jag kunnat göra med barnen. Kvalitetstid när dom var mindre där jag hellre föredrog att halvhjärtat vara ointresserad och hellre koncentrera mig på att dricka mina öl och sitta och filosofera över samma menlösa saker om och om igen.

Avundsjukan jag alltid känt över familjer som tycks ha "allt". Som alltid verkar ha ork att göra saker med barnen. Familjer som semestrar och åker ut och gör saker utan att dricka alkohol.
För mig ( och oss när vi var familj) var det inte så. Vad vi än gjorde så var det alltid alkohol och berusningen som verkade vara viktigast. Som om en middag på en kväll med en massa vin och alkohol var höjdpunkten på en dag som hade blivit så mycket bättre om vi lagt den kvällen på barnen istället för att sitta och surra samma gamla struntsaker och ta glas efter glas.

I vanliga fall hade jag svalt den här ångesten eller vad man ska kalla det jag känner nu i en vetskap att det känns bättre när du har ett par öl i magen. Ångesten över hur du lever ditt liv kan du ta sen.
Jag håller på att bli tokig känns det som. Jag vet inte hur jag ska fixa allt det här utan att bedöva mig.

Jag har en väldigt god vän. En kvinna som betyder väldigt mycket för mig som jag träffade efter skilsmässan. Hon kom att betyda nästan allt för mig under en tid, och jag för henne för den delen då hon också skilde sig. Vi blev varandras tröst och stöttade varandra i vårt och torrt.
Tyvärr så drack vi mycket när vi träffades.
Nu har jag undvikit att prata med henne. Hon skulle egentligen komma och hälsa på mig tidigare i veckan här och sova över men jag har medvetet inte hört av mig. Jag mår skit över det. Känner mig som en dålig vän men jag vet att det inte kommer att funka att träffa henne. Vi dricker. Vårt förhållande har alltid inneburit bubbel och öl och jag klarar inte det nu. Vill inte riskera nåt och kasta bort den här starten jag fått. Jag vet hur lätt det är att falla. Jag är nåt av en expert på det om jag ska vara ärlig. Jag är på dag 12 nu. Önskar jag kunde säga att kroppen känns lättare, att jag vaknar pigg och att livet känns lite bättre. Det gör det inte. Det känns bara konstigt och jobbigt med alla känslor.

I helgen SKA jag vara nykter. Det finns inga andra alternativ. Min dotter åker till mamma så fredagen blir jag helt ensam. Jag har tagit ett pass gruppträning kl 16:30. Det är den värsta tiden som finns annars. Sen är min plan att klippa gräsmattan och sen gå och lägga mig. Jag SKA inte dricka.
På lördag kommer en gammal vän jag inte träffat på länge som inte dricker. Vi ska äta middag och glo på nån film. Känns som att jag fixar den dagen faktiskt när det inte är uttalat att det ska vara alkohol till middagen.

Nu är jag sen till ett teams-möte. Ha en bra dag alla och tack för att ni läser och stöttar i allt mitt nonsens.. ha ha..

Jag tycker inte det är det minsta nonsens utan väldigt likt det jag och många många fler upplevt. Men det som blir tufft är när allt kommer över en på en gång. Tids nog processar man nog det mesta, men en bit i taget. Att ställa in sikten på litet kikarsikte kan vara nödvändigt. Precis som du beskriver din helg, bra att planera och det ger trygghet och tillit.
För oss som använt alkohol så länge är det ett extremt jobb att ställa om.
Jag vet inte om du lyssnar på engelska böcker men på Storytel finns The Alcohol Experiment av Annie Grace, där hon dag för dag går igenom vad som händer i kropp och psyke. Den lyssnar jag fortfarande på ibland- för att påminna mig.
Något du med säkerhet vet är att om du håller i nu, då är du snart en av dem som passerar dag 66. Och vidare. Det kan du bestämma, coolt va?
Efter skit-dagar kommer ofta bättre dagar.
Det är en forum-sanning 😊
Heja dig!

Annie Grace är en av mina husgudar. Hon har så klokt sagt: ”Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagen”. Och det är sant - mitt förra liv var en enda lång transportsträcka till nästa fylla. Så är det absolut inte nu. Tvärtom njuter jag av små och stora saker mest hela tiden 😍

Den nedstämdhet du upplever just nu är typisk abstinens. Alkoholdjävulen i din skalle vill omedvetet övertala dig att ”bara ta en öl”. Ge INTE efter!

Craig Beck på youtube är ett tips också. Han och Annie Grace har i princip samma tänk, det som jag brukar kalla ”faktametoden”. Man måste hjärntvätta sig med nyktra fakta.

Kram 🐘

@trött_och_less_72 Hej! Kriga på bara säger jag, det blir bättre! Det tar tid för kropp och knopp att vänja sig att fungera utan alkohol. Jag läste att du liksom jag har varit lurad av skiten i många år. Jag fick nog samma år som jag fyllde 50, och har varit nykter i 19 månader nu. Det är det bästa som har hänt mig. Jag trodde inte man kunde må så här bra.😍 Aldrig mer alkohol för min del! Så jäkla skönt att slippa giftet. Jag hejar på dig!

💪

Mina planer för helgen är spikade. Om det blir så som jag planerat kan man ju aldrig veta såklart men jag kommer oavsett hur det blir gå in hit på söndag och skriva ned hela sanningen även om jag kommer skämmas som en hund för mig själv.

Jag har garderat mig med saker.
Fredag - ska iväg och träna på gruppträning. Skitjobbigt och jag kämpar som ett as för att försöka komma igång till att köra 3-4 gånger i veckan. På kvällen ska jag iväg och äta pizza med min son från ett tidigare förhållande. En pizzeria som ligger 7 km härifrån = bil = ingen öl.

Lördag. En gammal bekant kommer som inte dricker alkohol. Vi ska käka middag och bara hänga lite. Skulle aldrig falla mig in att öppna en öl och dricka när jag inte får skåla med någon. Skulle jag göra det skulle det sluta med att jag drack 6-7 öl och blev full och det vill jag inte.

Det senaste året eller så har jag sett fram mot att vara ensam hellre än att umgås med folk de helger jag inte har barnen. Jag har ljugit för mig själv att det är en bra sak. Att vara ensam utan att känna sig ensam. Fattar ju såklart att det är a-jävulen i hjärnan som vill ha mig för sig själv så att jag kan öppna öl på öl på öl utan att skämmas för nån annan människa.

@trött_och_less_72 Bra att du planerar! Nykterhet är ingenting som bara sker av sig själv - det krävs hårt jobb inledningsvis. Till 70-80 procent handlar det om att skapa nya nyktra vanor.

Kram 🐘

Den där ”goda ensamheten” har jag också erfarenhet av. Inte bra. Men bra med dina planer! Bra att du skriver hur det än går. Men glöm inte att det faktiskt bara är du som bestämmer hur det går. Ingen ”osynlig hand ”höjer något glas eller dricker. Du kan också planera in hur grymt stolt du kommer vara på måndag morgon. Den känslan är svår att slå. Heja!

@trött_och_less_72 Bra där! Att planera in aktiviteter är jättebra. Känner också igen det där tricket att vara själv ... Jag måste också komma igång med träningen. Får följa dig och få inspiration ☀️

Nu märks det att det är fredag eftermiddag.

A-jävulen brukar vid den här tiden göra sig lite mer påmind. "Hej kompis!! Om ett par timmar är du hemma. Visst ska det bli gott när vi sprättar upp en öl?"

Förra veckan gav jag den jäveln en rak höger i solar plexus så han blev golvad och gjorde inte allt för mycket väsen av sig resten av helgen.
Idag är han dock uppe igen. Mycket starkare än förra veckan. Det märks att han är rädd nu och undviker skickligt mina försök att golva honom. Han försöker få mig att ta reson. Försöker förklara vad mysigt vi kan ha det ikväll tillsammans. Det kommer ta bort den här krypande känslan i kroppen jag känner just nu. Känslan att inte kunna koncentrera mig eller tänka på nästan nåt annat än dom där kalla ölen som fortfarande står kvar i kylen.

Jag kommer inte att dricka!! Fattar du? Gå tillbaka och göm dig igen din jäkla ynkrygg! Jag är starkare än dig. Du kan bli förbannad på mig och du kan göra livet surt för mig ett tag, men jag vet att jag är större än dig. Jag vet att du inte kan plåga mig hur länge som helst. En dag är du helt betydelselös för mig. Jag längtar till den dagen.
Jag hatar dig!

@trött_och_less_72 heja dig! Du kommer klara den här helgen också!
Känner av lite rastlöshet just nu, anar att det kan vara pga A men vågar inte riktigt analysera det...
Hoppas du får en fin fredagskväll!

Sådär. Helgen är över och kan summeras med att fredagen var jobbig på eftermiddagen och lördagen var lång.
Men jag har inte druckit en droppe. Känner mig jäkligt stolt över mig själv.

Jag och dottern var och tränade på fredagen. Ett hårt pass med tyngd på armarna. Jag var sugen som inåt helvete på att ta en öl när jag kom hem klockan 16. Det har ju liksom alltid varit så. Det hjälpte enormt med att ha en plan med att ha något att göra. Hädanefter kommer jag att lägga in ett pass samma tid varje fredag. Istället för ett sug efter alkohol på kvällen så hade jag en "skön" värk i armarna. Tog en lång dusch och hade en lugn kväll med lite chips och Tonic framför tv´n. Somnade tidigt.
På lördag hade jag besök. Visst kom tankarna att jag ville vara ensam och dricka öl det ska jag inte förneka men det är bara att gilla läget och hålla ut. Jag vet att det kommer att bli bättre i framtiden. Blev en del godis igen som jag egentligen inte tycker om, men va fan. Jag drack ingenting och det är det som är huvudsaken just nu.
Min trötthet börjar kännas lite bättre.

En kul sak upptäckte jag. Jag var och handlade på willys kl 19;30 i går. Det var nästan tomt i affären. Jag har inte handlat på en lördag kväll på många många år. Minns inte ens när jag gjorde det sist. Jag har ju alltid varit full vid den tiden.

Riktigt bra, och så skönt att du kan lita på att dina planer håller.
Önskar dig en bra måndag! För mig var vardagen tryggare än helgen i början. Skönt med lite ”lunk” och inte så många frestelser. Heja dig!

Idag går jag in på dag 17

Tredje lördagen jag är nykter och mer än halvvägs mot mitt första mål om en hel nykter månad. Jag har som mål nu att vara nykter 100 dagar och vägen dit känns lång just nu.
Kanske känns det bättre efter en månad? Jag har läst att den här segheten och tröttheten kan sitta i så länge.
Jag känner inte nån jätteskillnad egentligen än så länge. Är fortfarande trött även om det börjar kännas lite bättre. Jag längtar tills den dagen man känner att man vaknar och är full av energi. Jag är rätt säker på att den dagen kommer bara man håller i nu. Det är ju över 30 års ovanor man ska bryta så det är inte så konstigt egentligen.

Jag tog ännu ett steg igår. Jag berättade för ännu en vän att jag hade problem med alkohol och inte ville/kunde träffas på ett tag. Jag sa att jag behövde vara för mig själv och reda ut en massa saker med mig själv istället för att fly in i dimman.
Hon var väldigt förstående och godtog och förstod varför det varit så tyst från mig de senaste veckorna. Det kändes skönt.

Nu ser jag fram mot en ny nykter vecka.

@trött_och_less_72 Bra jobbat och grattis till dag 17! Just tröttheten kan sitta i ett tag. Inte konstigt som sagt, kroppen har en hel del att reparera efter alla års misshandel av den. Ha-ha, att åka och handla sent på fredag och lördagar tyckte jag var skithäftigt. Väldigt ovant, men gött med folktomt och korta köer. Det uppskattar jag fortfarande, bara att ta bilen kl 22.00 en fredag kväll och inhandla något man missat, eller är sugen på.

Jag tror du kommer fixa det här galant, jag tycker mig kunna se det tydligt. Det handlar mycket om tålamod i början. Men det ger resultat, och är värt det så det står härliga till!