Flikar in; fördelar med nykterheten kan komma både stötvis och lite osynligt. Man får ha förstoringsglas på och verkligen höja upp alla små fyndigheter.
Vad många inte tänker på när de jämför det nyktra livet med det med alkohol är att alkoholism är en progressiv sjukdom. Och dödlig. Så VARJE dag och litet steg i nykterhet är stor.
Tänk inte på 100 dagar nu, det var förfärligt i början att tänka så långt fram. Jag trodde jag skulle ledas ihjäl av att inte få koppla av nånsin mer.
Idag visar min app 587 dagar. Kopplar av mer än nånsin, men det måste man upptäcka på egen hand. Kram!

Jag försöker att inte fokusera så mycket på just antal dagar, utan tänker istället att det här är " det nya normala " (om du förstår vad jag menar!) Att försöka fylla dagarna med bra saker och lite nya vanor för att forma det nya. Så det inte finns plats för några tankar på A. Inte ge det så mycket utrymme i alla fall.
Hoppas du får en bra m, nykter, måndag!

Kram 🌺

@trött_och_less_72 kämpa på jag har också oftast supit tills drickat tagit slut, eller tills jag stupat, det är inte många gånger jag bara varit salongsberusad senaste åren. Och varje öl eller drink man tar, går bara snabbare att dricka.

Läste att dina barn hellre vill vara hos dig, än hos Mamma med nya killen, trots att de har pengar i överflöd. Visst går barn att köpa med pengar, en stund i alla fall, men vad hjälper pengarna, om man inte mår bra, eller känner sig trygg?
Tänk bara en sådan sak som när du skrev att du körde och hämtade din dotter från en kompis, vilken trygghet för henne, riktigt bra gjort. Och ett riktigt bra skäl till att skippa alkoholen. Hon kan vara trygg, och du kan vara trygg att hon kommer från a-b och tillbaka säkert.
Jag tror barnen känner en större trygghet i dig, och vill därför vara hos dig. Ta till vara detta, var nykter och gör saker med dom, det kommer du och dom att må bäst av, och eran kontakt kommer bara bli bättre.
Har läst igenom denna tråd, och du jobbar på bra, riktigt grymt!

Den här veckan har gått väldigt bra. Är fortfarande väldigt trött på kvällarna men jag har lagt in flera gruppträningar istället för att ligga framför tv´n. Känns skönt.

Helgen närmar sig och den fruktansvärda fredagen.
Har tagit ett pass lö 16:45 på fredag, mitt i den värsta tiden. Det funkade bra förra fredagen.
På lördag ska jag upp rätt tidigt och åka iväg och köpa kläder till mellangrabben på ett köpcentrum 10 mil härifrån.
Härligt det ska bli att kunna sätta sig i en bil på förmiddagen och vara helt 100% säker på att inte ha alkohol kvar i kroppen. Polisen kan stoppa mig hur mycket dom vill! :)

På söndag ska vi till mina föräldrar och äta middag. Dom bor 4 mil bort så det blir en heldag också.

Just nu känns det som att jag kommer att fixa helgen galant! Känner mig väldigt stolt över mig själv att jag kommer att äta middag med barnen utan att dricka öl.

Riktigt smart att du bokat in ett pass när du vet att det är en kritisk tidpunkt. Det är en jättebra strategi och du har massor av hjälp av de positiva träningshormonerna för att dämpa suget till kvällen. Du kanske kan använda en liknande strategi imorgon? Att bryta mönster när man vet att det kommer bli jobbigt är som sagt väldigt effektivt, suget är väldigt kopplat till platser och tidpunkter.

@Pianisten skrev:" Att bryta mönster när man vet att det kommer bli jobbigt är som sagt väldigt effektivt, suget är väldigt kopplat till platser och tidpunkter."

Ja precis. Det var det som var så skönt förra fredagen. Istället för att öppna en öl direkt efter jobbet så lades tiden på att byta om till träningskläder. När man kom hem var man trött i kroppen och inte så sugen på att förstöra nyttighetskänslan med en öl.

Jag hade svårt att sova inatt. Tänkte mycket på morgondagen ( idag fredag).
Fredagarna har ju varit en dag att längta till. Att få ta en efterlängtad öl ( med inbillat gott samvete).
Nu är det borta. Jag kände mig rastlös och orolig.

Det här är ju bara helg nr 3 utan alkohol så det är ju fortfarande i starten så jag borde väl kanske inte förvänta mig nåt annat heller?
Det är fascinerande hur ens hjärna försöker övertyga en att bryta sina löften man gett till sig själv. Hur den försöker förminska de saker som man vet man mått så dåligt över så länge.. "shit happends" "ta det inte så allvarligt" "Dom var inte mycket bättre än dig" osv osv osv.

Igår försökte min hjärna få mig till att besluta att vi ska njuta av en bira idag.
Visst har du lite problem men det är många som har det värre. Du dricker inte varje dag. Livet är väl till för att levas och få njuta lite ibland?

Jag vacklar inte och tänker inte lyssna men gud så jag längtar till den dagen när dom här tankarna och det här begäret försvinner.

idag går jag in på dag 21. Känns sådär men det är ju Fredag också. Helgen känns väldigt lång just nu.
Det är bara att hålla ut!

@trött_och_less_72 jag förstår precis hur du känner för jag gör detsamma. Min hjärna tycker inte det är helg på riktigt utan ”mysvinet” det är fruktansvärt vad man gjort mot dig själv. Du har kommit mycket längre än jag då jag inte gjort något längre uppehåll ännu utan försöker dra ner på antal gånger jag väljer att dricka och att dra ner på glasen vid de tillfällena. Jag är själv inne i en riktig depperiod just nu men försöker peppa mig så gott jag kan. Jag har börjat med löpning nästan varje dag så jag hoppas jag ska få ut lite av de snart.

Fortsätt kämpa och ha en fin fredag. Du är grym👊🌟💙

@trött_och_less_72 Jag håller med @Pianisten om att bryta mönster när man vet att det kommer bli jobbigt är väldigt bra. Egentligen det allra viktigaste den första månaden enligt mig. Varför göra det jobbigare om det går att undvika liksom. Gör vad som helst för att undvika situationer där du tror att du kan få sug. Bilkörning och promenader tex. Mitt i natten om det behövs! 😅 Tids nog kan du börja träna på att utöva sådant där du normalt sett drack alkohol förr. Du är snart där!

@Liten tjej skrev:"försöker dra ner på antal gånger jag väljer att dricka och att dra ner på glasen vid de tillfällena. "

Jag har försökt det där också.. Varannan vatten, max el eller 2 öl i timmen etc.

Det är en jävla plåga. Enligt mina erfarenheter så funkar det inte heller nåt vidare. Efter ett x antar öl så tappar jag omdömet och bryr mig inte.
Jag vet hur obehagligt jag alltid tyckt det varit vid nån finare middag och vid jultider där sällskapet tycks sitta med sitt vinglas eller öl hur länge som helst utan att fylla på. Hur man sugit i sig sin redan typ innan alla satt sig. Sen har man suttit och försökt komma på hur man ska kunna ta en till lite sådär obemärkt utan att nån reagerar.

Ju längre kvällen gått har man liksom tappat det där omdömet och bryr sig inte.

fy fan vilken skam jag kan känna för hur det varit.

@trött_och_less_72 så bra att du kommit till insikt att det inte funkar. Jag tror vi alla har lite olika resor att ta oss igenom vad gäller det här med alkohol. Jag har kommit en bit påväg åt det håll jag vill men vet att jag har problem och alltid måste vara på min vakt. Jag har också lärt mig att det finns tillfällen när jag inte ska dricka så dem får jag hoppa vilket jag hittills gjort eller så får jag vara nykter. Det får jag leva med för resten av mitt liv men det börjar kännas ok vilket det inte gjorde först.

Önskar dig en fin och alkoholfri kväll☀️

@trött_och_less_72 Lista en topp-5 över fyllesynder som du kan drämma i skallen på alkoholdjävulen när han börjar viska i ditt öra. Tids nog blir hans pip och gnäll både glesare och tystare - håll ut!

Kram 🐘

Ja- fyllesynder är utmärkt moteld. Och att spela hela filmen, vad händer efter första, femte glaset?
Jag tror på dig och precis så I DETALJ måste man vara, närstrid. Inget flaxande med helikopterperspektiv, då går man bort sig- oj det kanske inte gällde mig?
Det gjorde ju det. You can do this!

Ännu en helg. Lång! Helgerna känns som en evighet numera. Jag antar att det kommer att kännas positivt inom en snar framtid. Det slumpade sig så att jag fick hela lördagskvällen ensam. Ungarna skulle iväg och fira morfar och kom inte hem förrän sent på kvällen. Vad skulle jag göra av all ensamtid?

Jag drog på mig gympaskorna och tog en rask promenad i skogen i 75 minuter. Var helt slut när jag kom hem. Tankarna på en öl var som bortblåst och jag låg och halvsov när barnen kom hem 21.30. Trött men helt nykter..

På tal om tröttheten. Den är bättre. Den här helgen har jag vaknat upp utan att känna mig sådär dödstrött, nästan bakis som jag gjort tidigare trots att jag varit nykter. Dessutom såg jag att jag behöver göra ett extra hål i skärpet. Jag har inte vägt mig sedan jag slutade dricka men det vanliga hålet på skärpet är för stort nu..Det känns iallafall positivt. När jag tänker på det så rör jag mig faktiskt mycket mera nu också.

Känns rätt bra nu. Jag fixade helgen.. Om jag klarar nästa helg så har jag klarat en hel månad..En hel jävla månad!

@trött_och_less_72 Heja dig! Nu börjar fördelarna med nykterheten ramla in och du gör helt rätt som verkligen glädjs åt dem, även om det känns lite ovant. Håller med om att helgerna känns dubbelt så långa när man slipper lägga tid på att dricka och vara bakfull, så det gäller att hitta en ny hobby eller återuppta en gammal. Själv har jag lärt mig paddla SUP i sommar och det är verkligen kanonroligt!

Kram 🐘

@trött_och_less_72 skrev:"Jag har försökt det där också.. Varannan vatten, max el eller 2 öl i timmen etc.

Tänk så skönt att vi nyktra slipper det där nu 🤗 jag känner så väl igen mig i hur du beskriver fina middagar mm och man sitter med en liten skvätt kvar i glaset.
Det kan verkligen vara plågsamt, synd bara att man inte förstod de för länge sedan hur mycket enklare det är att låta bli helt 👍🏻😃
Kram💕sländan

@Andrahalvlek skrev:"jälv har jag lärt mig paddla SUP i sommar och det är verkligen kanonroligt!"

Vad är det för något? Alltså paddla vet jag men "SUP"?

Har hört det tidigare nånstans, är det nåt nytt populärt påhitt? Typ som Padel, paddel eller hur det nu stavas. Tennis med studs i väggen.

Allt nytt som man kan upptäcka är roligt. Allt är bättre än att trött och nere och bara vänta in nästa fylla.