Läste på lite om The Sinclair Method och Naltrexone. Det finns ett TEDx Talk med Claudia Christian, och hon har också gjort en film som heter "One Little Pill" som kom 2014. Och det finns en blog med en frisk alkoholist (!) som har använt Sinclair metoden och heter Gary. Här är länken till hans blog:

(redigerat av admi)

Det finns hopp! Läkemedlet är godkänt i Sverige och det finns även ett som utsöndras långsammare och kallas Selincro. Väldigt spännande och med 78% som inte återfaller.

Finns folk på Flashback Forum som testat med framgång också. Hoppas att det hjälper någon!

<3

Anthraxia

Jag har läst nästan allihopa tidigare. Mitt sätt att "hantera" att leva med en missbrukare är att intellektualisera och söka en lösning. Det är så min hjärna fungerar. Så jag har läst dem, och jag har läst om L-glutamin och Antabus och Campral och Baclofen. Jag har sammanställt tabeller för min partners drickande, hans liv i stort, andra/tidigare problem, och så vidare.
Baserat på vad jag kommit fram till så kommer han/vi köra på Naltrexone, b-komplex, samt L-glutamin (Naltrexone "vid behov" och de andra dagligen)

Min sammanfattade slutsats efter att ha läst har jag presenterat; Naltrexone fungerar för en "stor majoritet"

Om man använder det enligt sinclair-metoden så leder det efter 5-15 månader till drastiskt minskad förbrukning, och slutligen försvunnet "sug" - där man kan välja att dricka som "en vanlig människa" - så länge man tar sitt piller.

Resultaten är mindre överväldigande för periodare, men överlag leder Naltrexone till kortare perioder, med mindre konsumtion.

Naturligtvis måste man dock ha VILJAN, annars tenderar det att inledningsvis bli som MondayMorning säger; man dricker MER, för att försöka ta sig "förbi" blockeringen. Dock just bara "inledningsvis" - suget efter just alkohol utrotas - men VANAN att använda alkohol som "snuttefilt" kan ändå finnas kvar.

Avslutningsvis har RÖKARE haft ännu bättre resultat - de slutar inte röka, men de dricker mindre under behandling än icke-rökande alkohol-missbrukare.

Om det är som du säger, måste detta ju innebära en mindre revolution inom forskning och behandling av alkohol (och annat?) missbruk! Jag är än så länge avvaktande...
Citerar dig: "Om man använder det enligt sinclair-metoden så leder det efter 5-15 månader till drastiskt minskad förbrukning, och slutligen försvunnet "sug" - där man kan välja att dricka som "en vanlig människa" - så länge man tar sitt piller."

Anthraxia

Jo, det ÄR ju precis det. Nu är jag inte alkoholist, eller ens missbrukare - annars hade jag varit sugen på att prova. Jag vet faktiskt inte varför det inte används mer - kanske just för att det;
1. Krävs viljestyrka nog att TA sin tablett (finns för övrigt en studie på det med; de missbrukare som hade en familjemedlem som "övervakade" att de tog sina piller hade "bättre" resultat än de som inte hade det)
2. Förutsätter att man FORTSÄTTER dricka, vilket går rakt emot all missbruksbehandling i hela världen.

Jag har, som sagt, inte provat själv - jag stödjer det här HELT på vad jag läst mig till, så jag kan inte sätta pengar på något av det - men med den forskning som finns, och de vittnesmål som finns (kolla recensioner på drugs.com samt användartrådar på http://optionssavelives.freeforums.net för det senare) stödjer att Naltrexone har riktigt bra resultat inom missbruksvården (och, som sagt, även kleptomani, spel- och sexmissbruk, matmissbruk, hårdragarsjuka osv)

Nå. Det är väl upp till var och en. Har man provat allt annat så kan man lika gärna ge Naltrexone ett försök.

Johan Franck, prof. vid KI studerar olika former av missbruk. Han kunde i slutet av 1990-talet identifiera opioidantagonisten naltrexon (NTX) som möjlig behandling av amfetaminmissbruk. När blandmissbrukande alkoholister behandlades med NTX, var det inte ett minskat sug efter alkohol de i första hand rapporterade om, utan att de inte längre fick samma kick av sitt amfetaminintag.
Bra så!

(Den där länken du gav verkar i mitt tycke inte spec. seriös, förresten.)

Anthraxia

Helt sant - och notera att jag aldrig påstått annat. Naltrexone i sig tar inte bort suget; att dricka på Naltrexone LÄR hjärnan att den inte får någon "belöning" av att dricka. Och DÅ upphör suget. Därav "slutligen" i samma bit som "5-15 månader"

Kolla upp Sinclairs forskning istället, för vi förefaller prata om Naltrexone ur Helt olika vinklar.

Anthraxia

Länken får du tycka vad du vill om - forskningen som hänvisas, däremot, är seriös.

Våga hoppas

TSM metoden fungerar. Kolla upp filmen ine little pill. C3 foundation. Be din doktor skriva ut naltrexone. Jag har använt i snart ett år nu. Har inte varit nykter hela tiden men druckit på naltrexone och aldrig gått överstyr. Metoden har över 80% framgång så värt att prova!!! Jag rekommenderar av hela mitt hjärta. Har räddat mitt liv!

Våga hoppas

Vill tillägga att för att det ska fungera skall naltrexone tas VARJE gång innan du dricker eller planerar dricka! Resten av livet. De dagar du inte dricker ska du inte ta tabletten