Första veckan snart gjord.
Vardagar funkar de när man jobbar .
Men fredagen o lördagen har varit tuff.
Suget blir enormt men de är bara o kämpa på
När kan man tro att suget lägger sig .
Är det kanske som med nikotin ??

Mvh mikael

@mikael69 Välkommen hit! Första helgen är tuff, men till stor del handlar det om att skapa nya nyktra vanor. Passa på att göra sådant man inte kunde göra som onykter. Köra bil när som helst, göra utflykter, träna tidigt osv.

Suget lägger sig rätt snabbt om man väljer att fokusera på alla fördelar med nykterheten. Låt suget komma och gå. Känslor är bara känslor och tankar är bara tankar. De lyfter aldrig glaset till munnen. Man behöver inte agera på tankar och känslor. Distrahera dig med något annat när suget kommer. I början gick jag ut och sprang lyktstolpsintervaller när suget attackerade mig. Det hjälpte!

Kram 🐘

@mikael69 första helgen även för mig. Gårdagskvällen var slitsam, jag var väldigt rastlös och suget kändes. Idag går det bättre. Har sett till att vara sysselsatt hela dagen fram till nu. Lycka till !

Tack för svaren
Känns bra Ska ni veta
Denna söndag långpromenad med hunden med ljudbok
Förra söndagen hund och en 37 sprit runt 6 på morgonen
Ska fortsätta med mitt mål på 8 månader med antabus och campral
Det är inte helt lätt att gå från ca 10 vita dagar /år till helt nykter
Ska fortsätta läsa det mesta här o kämpa

Mvh mikael

Hej,
Välkommen till ett fint forum. Och grattis till ett bra beslut. Läs och skriv mycket här, och ta en dag- ibland en timme- i taget. Kram från en veteran vid det här laget, återfinns numera under ”Det vidare livet” 🙌🏻

Ja det är hemskt när suget kommer som ett hårt slag i solar plexus.
Det finns inte så mycket annat att göra än att härda ut, försöka fokusera på annat och vänta på att det ebbar ut.
För ebbar ut, det gör det.

Var nära själv i helgen att ge upp men sansade mig när jag tänkte på att vill göra mina barn stolta. Att de har någon som finns där för dom. Enligt experterna så är den första månaden värst. Sen så börjar kroppen komma igång och man blir lite piggare. Framgång föder framgång heter det ju.

Nu kämpar vi på!!

@mikael69
Bra jobbat, vecka 2! Själv är jag på min femte vita dag, så snart kan jag skriva 1 vecka... Men det är en kamp, bra att vi kan peppa varandra! Så heja sig och alla oss andra 😏

Hej mina vänner
Bara helgen kvar sedan säger jag mot vecka 4
Periodvis varit tufft men gått bra
Känns som att man närmar sig bakslaget .
Men ett litet bakslag kanske är fårlätet. Vet att det är suget som pratar sådan skit men höres inför sta helg

Mvh mikael

Hurra
Kört på med antabusen och nykter ännu
Då går jag mot en ny vecka utan sprit
Bra stöttning av frun men väldiga humör svängningar
Någon anna som märker av humöret
Jag kan bli väldigt deppig och irriterad
När jag blir som lägst vill jag börja supa igen
Men det måste släppa snart eller ???

Mvh mikael

@mikael69 Heja dig! Att du känner dig deppig och irriterad är en form av abstinensbesvär. Det är alkoholdjävulen som bor i din skalle som till varje pris vill få dig att dricka. Ryt ”NEJ” åt hen. Tack varje antabus KAN du ju inte dricka - och det är en oerhörd hjälp den första tiden för att stå emot alkoholdjävulens lockrop. Du kommer att må lite bättre för varje dag som går. Skitdagar kommer då och då, men det blir allt glesare mellan dem. Håll i, håll ut!

Kram 🐘

@mikael69 Hej o fortsatt lycka till! Jag har ingen erfarenhet av antabus men bra att det verkar funka för dig... o att du inte verkar må dåligt av dom! Jag är snart inne på min tredje vita vecka - det går upp och ner som för som så många andra här i vårt forum. Bra att vi kan peppa varandra! Önskar dig en fin dag!