Godmorgon!

Ska försöka smälta allt under dagen som skrivits i min tråd under veckan och i synnerhet igår kväll och nu på morgonen. Känner mig lite matt. Det är så lätt annars att det jag skriver blir både försvar och förklaring.

Kram🦋

God morgon
Jag vet inte men i min värld så är det väl inte så hemskt farligt att skriva på olika sätt. Jag vet att du blir irriterad ibland @varafrisk men det blir man ju på människor.
Vill allra mest tacka för och framhålla @blendas inlägg med att söka hjälp på tex AA.
För mig är maktlösheten en helt avgörande tanke, men också den enda som givit mig makten tillbaka.
Jag har makten över mitt liv så länge jag inser att jag är maktlös inför alkoholen. Kram 🤗

Ja...vad ska man säga...utan att försvara och förklara...fast det är kanske där man hamnar ändå...vi får väl se.

Jag tänker att man kan skriva olika och formulera sig olika här på forumet men att man ändå ibland kan tänka sig för. Jag har sagt det många gånger och jag säger det igen, jag tror inte att det finns någon som vill någon annan något illa här på forumet. Metoden "att ruskas om" den metoden har aldrig hjälpt mig...att bli bemött som man inte förstår...är ingen framgång för mig. Mrx, hur tänker du att jag tänker runt alkoholen?

@Blenda...jag har inte förkastat 12-stegsprogrammet på något vis. Är du med på fysiska möten på AA nu? Har man det? Känner till det lite grann. För många år sedan var jag på ett AA-möte i en stad ca fem mil bort...jag har tänkt testa on line.

Under tiden som jag har skrivit här så har jag fått en mängd råd...och jag har inte förkastat råden....och jag är inte så naiv att jag tror att jag ska bli nykter genom att skriva här år ut och år in....så är det.

Jag tänker...att det är ju inte för att jag inte förstår som jag inte har slutat dricka alkohol.....inte heller att jag inte förstår vilka konsekvenser det har...och när jag tänker på konsekvenserna...så går det som en kall rysning genom hela kroppen...så är det.

Det känns lite som om luften gick ur mig...och jag tappade energin att skriva mera...i alla fall just.

Kram

@Varafrisk skrev:"Är du med på fysiska möten på AA nu?" Ja, där jag bor tror jag att det har funnits grupper med fysiska möten hela tiden, och att man har delat upp och haft möten i flera olika rum med stora avstånd.
De två månader som jag har deltagit har det i alla fall varit "som vanligt". (Jag har provat online också men för min egen del ger det inte alls lika mycket. Men jag tycker inte om digitala möten i jobbet heller, har lite svårt att kommunicera med människor utan att ses. Skriva går bra, och jag är nästan översocial när jag träffar människor "på riktigt", men online & telefon är jobbigt för mig. Lite knepigt.)
Hoppas du hittar tillbaka till energin både för att kämpa vidare och att fortsätta skriva, kram!

@Tofu Tack snälla för att du frågar💗

Ja, jag tycker att Mrx gick väl hårt ut igår. De orden som skrevs var inte på något vis behjälpliga för mig. Jag blev som en slagpåse.
Kanske inlägget gjorde att jag inte vill berätta så mycket i fortsättningen. Jag har valt att vara väldigt ärlig när jag skriver dels för att jag tycker att man ska kunna skriva om det obehagliga och inte behöva vänta skriva tills man varit nykter ex antal dagar dels för att de som kanske inte vågar skriva ska kunna skriva.

Jag har inte makten över mitt liv pga alkoholen men jag har inte tappat lusten till livet. I em och kväll har min dotter varit hemma. Har precis skjutsat hem henne. Snart ska jag lägga mig och läsa.
Min man sitter och tittar på tennis på TVn.

Tack för dina ord, Tofu. Tack för att du också reagerade.

Godnatt🤗

@Varafrisk känner med dig. Att oroa sig för barnen när de inte mår bra är det värsta som finns.
Kram 💖

Något som jag tycker om är att åka på utflykt tillsammans med min man. Och barnen när det passar. Men min man och jag åker gärna på utflykt. Har det i våra gener, tror jag. När jag växte upp åkte mina föräldrar och jag ofta på utflykt. Somliga vara jättekul medan somliga var mindre roliga....som tex när vi åkte på bygden för att titta i "markerna"...tror att andra skulle säga åkrarna...men mina föräldrar och i synnerhet min pappa ville titta hur långt exempelvis sådden hade tagit sig. Vi kunde även åka ut för att titta om vi såg älgar...många gånger åkte vi till områden som var mer älgrika. Det var kul att se älgar men sådden var jag mindre intresserad av så jag satt oftast i baksätet och läste. När jag blev tillräckligt stor för att både kunna vara ensam hemma och våga vara ensam hemma...ja då stannade jag hemma.

Idag gjorde min man och jag en utflykt ca fem mil bort. Åkte till en gårdbutik som sålde färg, tapeter, produkter av Ernst, doftljus mm. Det serverades även enklare rätter och fikabröd. Vi åt en suveränt god svampsoppa med hembakt bröd. Köpte ett doftljus som ska lukta magnolia och en liten fin korg som jag ställde in i badrummet för att tex kunna lägga handkrämstuben i. Gillar såna prylar. Har även lagat lite mat för veckans kommande matlådor.

Idag kom dag två...inte beroende på det trista inlägget i fredagskväll ....på ett sådant inlägg skulle jag kunna dricka istället..utan för att jag orkar inte vara så fruktansvärt trött...tung i skallen...ont i magen. Behöver vara pigg på jobbet för att orka. Och ja...det är ju en mängd orsaker varför jag inte ska dricka. Hjärnan vill ju gärna luras när man klarat några dagar men nu tror jag på dag tre i morgon. Men som sagt var...idag kom dag två...och det känns skönt!

Ha en fin söndagskväll!

@Varafrisk låter som en toppendag du haft med din man😊.
Blev lite full i skratt om att åka för att titta på markerna. Kan förstå att du inte tyckte det var så kul som barn 😂. Men det blir fina minnen av det som inte är så roligt också💖.

Skönt med två dagar 👍💪

@Varafrisk Det låter som en härlig dag!🤗 Att titta på sädesfält som växer låter dock lika intressant som att titta på när målarfärg torkar.😅 Tur att du kan välja själv numera. Gött med dag 2! 💪

Kram

@Tofu Så du har raderat dina trådar!😱 Men du känner ju bäst själv hur du vill göra. Hoppas du hänger kvar och skriver här på forumet ändå. Det skulle bli väldigt tomt utan dig. 🤗

Vända blad… måste bara kommentera det där om att vända blad och radera trådar. Jag kan förstå att man gör det och samtidigt inte. Det är intressant att läsa tillbaka i andras trådar ibland och när jag läste min tidigare tråd inser jag att jag skriver om historien. Förskönar lite. Samtidigt har jag mått bra av att radera en del andra saker. Hade sparat några grejer som gjorde mig ledsen och arg så fort jag såg dem. Har såklart inte glömt ännu, men nu slipper jag i alla fall läsa.
Hoppas också att du stannar Tofu!
Dag två VaraFrisk, bra jobbat! Nu vet jag inte hur långa uppehåll du har haft, men för mig har det varit lättare efter dag 5-6. Håller med Tofu, du känna rätt färdig med alkoholen. Nu gäller det att komma ihåg det några dagar. Lycka till med det och skönt att ni hade en sån fin dag.

Skönt med en sån härlig utflykt och skönt med dag 2 till ända. Imorgon blir en bra dag det med, bestämt av oss. Kram 🌱

majken_r

@Tofu detta blev min första morgonläsning. Så intressant och bra. Tack o kram. Nu har jag lite mer att fundera på🙏🏼

@Tofu Håller med dig till hundra procent! Tycker dock att det är synd att du har raderat dina gamla trådar, det hade väl räckt med att starta en ny tråd för att markera nytt? Tycker jag. Av den anledningen finns min gamla tråd kvar här under ”Förändra mitt drickande”. Som en historieskrivning. Jag tänker att den kanske kan hjälpa någon annan, och då finns det en god anledning till att den skrevs från början. Sen kan jag själv gå tillbaka och läsa om jag vill, men det lär jag inte orka. Jag lever väldigt mycket i nuet - nu, nu, nu. Det har nykterheten lärt mig.

Nu kör vi dag tre tycker jag @varafrisk 😍

Kram 🐘

@Varafrisk Vilken fin helg du har haft! Jag och min man älskar också utflykter. Hoppas din vecka blir bra och att du kan rida på den goda våg som du startade denna helg. Jag tänker på dig mycket och håller tummarna! Kram 🧡

Li-Lo

Hej Varafrisk och alla andra.

Nu är det måndag och vi går igenom helgens inlägg. Vi har valt att ta bort en del inlägg i tråden då de uppenbart skrevs under påverkan av alkohol och även hade en ton som kan uppfattas konfrontativ och därmed sannolikt inte hjälpsam.

Passar på att säga till de som undrar över vår roll här. Utöver ett visst ansvar för vad som skrivs här tar vi i admi ibland kontakt med användare utanför "forumrummet". För att erbjuda stöd eller för att guida användare i hur vi önskar att kommunikationen bör vara.

För att vi snabbare ska kunna vara hjälpsamma så finns möjligheten för er att trycka på "anmäl"-knappen.

Med det sagt önskar jag er alla en fin dag!

Vänligen
Li-Lo
Alkoholhjälpen