@Rehacer Det är ju ganska väntat att det kommer sådana här stunder. Har du några knep du har att ta till för att distrahera dig själv? Kanske dra igång ett litet projekt av något slag att förlägga din tankeverksamhet på?

Rehacer, att göra om, vilket bra namn, så hoppfullt!

Har läst din tråd och fäste mig vid ”Att möta mina känslor och börja reda ut varför jag vill fly från dom gör mig livrädd.” från ditt första inlägg. Blev så berörd och påmind om hur ofta jag i ensamhet har druckit på höga krav från omgivningen, eller på sorg- eller oroskänslor, i en slags flykt. Alkoholen har dövat den akuta oron och allt har kännts bra, för en stund. Men egentligen har jag bara kommit allt längre bort från mig själv.

Det finns många vägar att gå, men jag vill gärna tipsa om 10-veckorsprogrammet här på sidan, om du inte redan hittat det. Det fungerar bra för mig, tycker att jag i arbetet med det får hjälp med att reflektera över mitt beteende och hur jag utifrån det kan hitta redskap att bättre hantera tillvaron när den blir svår. Smärtsamt ibland, men skönt att se problemen i ljuset, tycker jag. En lättnad. Så för mig är programmet som en hand att hålla i på vägen, ett steg i taget.

Kanske är det något för dig, kanske inte. Men är säker på att du kommer att hitta dina redskap på vägen!❤️

Tack @Lillek! 🧡
Jag började 10-veckors programmet förra måndagen, så imorgon tar jag avsnitt 2. 😊
Första veckan har gått bättre än jag någonsin hade kunnat drömma om! Så jag jobbar vidare.
Tack för hejarop!
Kram

majken_r

@Rehacer Hej, eller godkväll. Har också påbörjat programmet. Är på dag 13 utan vin. Det går mest bra. Men ibland kommer det, suget. Rösten som börjar förhandla. Suck. Nu blir det lite meditation och sängen. Ta hand om dig🙏🏼

majken_r

@Rehacer Hej, eller godkväll. Har också påbörjat programmet. Är på dag 13 utan vin. Det går mest bra. Men ibland kommer det, suget. Rösten som börjar förhandla. Suck. Nu blir det lite meditation och sängen. Ta hand om dig🙏🏼

Idag checkar jag av dag 9.
Imorgon har jag mitt första delmål, tvåsiffrigt. Känns sååå bra!
Nästa mål är 14 dagar, den dagen sammanfaller med att jag åker ner på semester till Spanien. DET blir en utmaning att vara där en vecka, ensam, utan billigt spanskt vin… 😱

@Rehacer Grattis till snart 10 dagar! 🥳🥳🥳 Den milstolpen tar vi ut i förskott tycker jag, eller hur?

Angående Spanienresan tycker jag att du ska ta dig an den utmaningen med nyfiket och positivt sinne. ”Nu ska vi se hur det blir att semestra utan alkohol”. Jag har tänkt mycket på alla dessa semesterresor då man har druckit större delen av dygnet - så mycket man har missat på grund av det. Obegripligt hur man kunde göra så. Men det är alltid lätt att vara efterklok, nu vet jag bättre. Och jag ser verkligen fram emot min nästa nyktra semesterresa 😍

Kram 🐘

majken_r

@Rehacer förstår kanske utmaningen med Spanien. Men tänk så skönt att inte dricka. Vara klar i huvudet 🙏🏼🥰 Blir också nyfiken utifrån egna funderingar, brukar du resa ensam?

@Rehacer Bra jobbat. Det minns jag inte när jag var senast 😳.
Spanien kommer bli underbarare än någon när du är pigg och äventyrslysten. Mina senaste resor har handlat om solstol med dryck, pub och restaurang..

Hej,
Tack för att ni finns och läser @amarone @ knickan @majken_r och @andrahalvlek 🤗
Jag försökte vara nykter en månad i januari, då klarade jag 7 dagar.. så mina 10 dagar (idag) är stort!
Att åka utomlands har för mig aldrig varit = dricka från morgon till kväll.
Det är först de senaste 5 åren som alkoholintaget ökat, ökat markant från år till år. Så de senaste årens resor har innehållit en del vin, men inte mycket mer än ”normal-intaget” hemma. Inga supar-resor med andra ord.
Men jag tror det blir enormt svårt att inte dricka nästa vecka. Det blir verkligen en utmaning. Men samtidigt skulle det vara kul att få vara nykter och lite mer klar i skallen i solsängen. Kanske t om göra lite utflykter och inte enbart fokusera på vinglasen. Vi får se. Min inställning är att jag ska vara nykter.

@Majken_r Att resa ensam är underbart!
Jag gjorde min första utomlandsresa ensam för 10 år sen. Skulle byta jobb och hade semester mellan jobben. Åkte ifrån man och barn torsd-sönd. Det är fortfarande en av mina bästa och skönaste resor jag gjort! (Det var även innan alkoholen var min allra bästa vän..).
Jag har åkt utomlands många ggr ensam efter det. Såklart är det trevligt med sällskap men jag gillar lugnet när jag är själv. Har vänner och familj runt mig nästan alltid annars, så dessa resor har tidigare varit rekreation för mig (innan alkoholen tog platsen före välmående).
Därför är det extra spännande att åka iväg nu.. utan att dricka. Sista resan innan Corona drack jag från lunch till kväll varje dag.. Jag hoppas det blir en resa som är hälsosam, jag ska verkligen jobba för det!
Kram 🤗

majken_r

@Rehacer Det är något jag verkligen vill göra, resa iväg själv. Lämna man och barnen hemma. Återhämtning, vila. Ska ha semester en vecka i höst och kommer göra något för mig själv då. Oavsett om det blir att åka iväg långt eller boka in mig på hotell på stan så ska det bli skönt!
Men, vindrickandet som jag inte riktigt klarar sen en tid tillbaks ställer till det lite i huvudet.. Är så ihopkopplat med guldkanten på livet, att koppla av, att njuta.. Så jäkla arg och ledsen att det blivit såhär. Nåja! Även min lediga vecka kommer bli en utmaning. Men ser samtidigt fram emot att klara av det, att visa mig själv att det går! Kram till dig