@trött_och_less_72
Bra att ha en plan 👍
För mig är det ingen skillnad, jag har ju pimplat vin mest varje dag, dessutom har jag slutat jobba. Så för mig gäller att fylla varje dag med innehåll... Fast just nu tar jag det väldigt lugnt, är bara på min tredje vita dag. Det tar på krafterna åtminstone idag känns det jobbigt!
Vi får kämpa utifrån våra olika lägen!
Önskar dig en fin dag 🙂

Hej @tröttochless
Instämmer i att din plan verkar nästintill alkohol-tät. Planerandet är bra på många sätt, men det blir också en sorts autopilot som man ta över om man själv känner sig svag. Självhjälp helt enkelt, liksom hela projektet att låta bli alkoholen. Ha det fint!

@trött_och_less_72 Vad är det som är jobbigt? Skriver ner dina tankar lite och försök beskriva vad du går igenom. Det gör att det blir lättare att förstå vad det är som händer och det blir inte lika lätt att du bara agerar på känslorna.

@trött_och_less_72
Jag känner igen o förstår din känsla. Men du är starkare än vad du tror, det går så mycket upp och ner... Det är bara att vänta ut suget, många har skrivit att tankar är tankar det är ju inte handling! Hoppas du mår lite bättre snart, timme för timme måste jag tänka ganska ofta! Och du, du har så många dagar - var rädd om dom!!! Hoppas det vänder för dig, vi peppade varandra inför helgen o nu håller vi fast vid det eller hur???

@majsan_nu

Japp. Jag tog en lång dusch. Nu ska jag poppa lite popcorn och kolla på nån film med ungarna. Önskar kvällen går fort så man får lägga sig. Jag vet att det känns bättre imorgon.

Kämpa på du också..

Kram..

Superstarkt!! Jag är på dag 5 :) hela denna dag har känts extremt lång! Men har druckit nästan varje dag i ett år, och i måndags gick det för långt. Alkoholen ska BORT. Funderar på att starta egen tråd men tills dess så hjälper det att läsa!

@trött_och_less_72 Hej! Undrar lite hur det går för dig? Längesen du skrev något. Hoppas det går bra o att du har så mycket annat för dig så du inte hinner gå in här...

Tjena. Jo appen säger 38 nyktra dagar. Har inte varit inne här så mycket denna veckan. Det är jämna plågar liksom. Har fokus nu på att träna och försöka komma i form. I helgen kommer en supersvår utmaning. Ska sova i stuga. Plocka svamp och fiska. Blandade känslor. Jag kommer inte ta med öl men mitt sällskap har vin.

Blir säkert så att jag smakar ett glas framför elden. Ursäkter och ursäkter dånar i mitt huvud. Får se hur det blir.

Tack för att du tänker på mig

@trött_och_less_72 38dagar!!! Så bra, själv har jag tio i morgon... Om du gillar alkoholfri öl kanske det är ett bättre alternativ än vin. Var rädd om dina dagar, det är mitt tips.! Fiska o plocka svamp låter härligt. Ha det fint, jag hejar på dig 🙂

jag har hittat två fina alkoholfria öl, mikeller och heineken 0.0%. Är man sugen på öl, så går det lika bra med en sådan, men jag har faktiskt druckit pommac och trocadero istället. Men har faktiskt druckit två alkoholfria öl på en månad.
Jag saknar inte alkoholen alls, har varit på en firmafest där alla utom tre drack, jag var en av dom, jag och kollegan som inte drack, vi hade ont i skallen på lördag, tror det var av ljudnivån, folk blir skräniga i fyllan, och när man själv inte har promillefilter i kroppen, blir det stökigt. Kvällen gick bra och det var minst lika kul som att jag skulle druckit, och fördelen, jag kom ihåg allt, och slapp skämmas, eller ha ångest att man gjort bort sig.
Det skönaste på helgmornarna är att slippa vara bakis, och fundera om man törs använda bilen. Frugan är nöjd, och det känns som att vi får mer gjort.

@Ingesmart Det låter toppen! Man kan i början inte tro på att man kan ha lika roligt utan alkohol i sådana sammanhang - man måste uppleva det själv för att verkligen förstå det. Gripa sig an den nyktra erfarenheten med öppet sinne.

Kram 🐘

@majsan_nu
Tack. Det blev vin förra helgen både fredag och lördag. Vi hyrde en stuga i skogen. Det var ett eget val.

Blev inte så berusad och hade ingen baksmälla. Tänkte på vägen hem från stugan att det var rätt trevligt men kände faktiskt bara mer att alkohol är så onödigt.

Nu har det gått en vecka och jag har inte varit ett dugg sugen. Inte ens igår när det var fredag och inte idag heller.

I november har jag en båtresa att se framemot. Kanske blir nåt då? Känns rätt bra nu faktiskt. Det är 8 veckor dit och jag tänker inte dricka nåt innan det.
Hur går det själv?

@trött_och_less_72 Hej! Så bra att du kan stoppa i tid! Bra beslut att spara ev. dricka vin till längre fram, det kanske inte ens blir av då... En nykter båtresan? Låter som du haft en bra helg i stugan! Jag kämpar på, på måndag blir det tre veckor 😏 Rekord för att vara mig! Så skönt att du inte ens är sugen, för mig går det upp och ner... Styrkekramar till dig o mig o alla andra som kämpar på 🙂

Undrar hur länge det kommer att kännas tomt på helgerna utan alkohol? Jag klagar inte. Jag har vaknat före kl 7 i helgen. Gjort yngsta grabben sällskap och ätit bacon och ägg redan kl 8. Mycket är så positivt men jag saknar mitt öl varje helg även om jag väljer att låta bli.

Jag saknar aldrig alkohol längre. Minns inte hur lång är tid det tog, ett tag, men det handlar mycket om att ge hjärnan tid att återgå till normal-läge, det vill säga möjlighet att på egen hand liksom skapa må bra- och avkopplingshormoner.
En får ha lite tålamod! Heja dig. 🌸

@trött_och_less_72 har ägnat en stund åt att läsa din tråd. Tycker du kämpar på så himla bra! Men så läste jag om förra helgen och då funderar jag lite på hur din plan ser ut framöver? Om du vill dela den med oss?

Jag saknar heller aldrig alkohol längre. Tvärtom kan jag må dåligt över tanken på hur jag mått när jag druckit. Jag bestämde mig för att sluta helt när jag inom loppet av en vecka uppträdde berusad vid två tillfällen för min då 14-åriga son. Besvikelsen i hans blick kommer jag aldrig glömma. Att han har en trygg och förutsägbar tillvaro är det som är viktigast för mig. Han har varit mitt antabus när jag har behövt det.

Kram!