Yngsta dottern blev så glad att hon nästan ville komma hit direkt! Mammas tjej ❤️ Fördelen med att inte vara sambo med en man är att jag bestämmer själv 😉 Under alla 24 år som jag var sambo med barnens pappa så ville jag ha hund, men han sa nej. Ett år efter separationen hade jag hund. Men det var mer logistik än jag hade förstått innan, även om jag verkligen njöt av varenda dag vi fick ihop i fyra år. Älskade pudelpojken ❤️

Men nu är jag lite klokare så en ny hund får vänta några år, tills jag vet var jag ska bo framöver. Lägenheten är bara ”tillfällig”, även om jag har bott här i snart 8 år 😂 Jag vill helst också få tag på en pigg pensionär som jag kan ha ”delad vårdnad” med hunden om. Så att hunden får en dagmatte/husse. Nästa gång vill jag ha en valp också - och det kräver sin insats. Marsvin är plättlätt i jämförelse.

De har legat i sina ”grottor” hela kvällen, men jag har tagit upp dem en och en och klappat på dem och pratat med dem. De har fått färska grönsaker och jag hoppas att de äter lite under natten. Mycket hö och marsvinspellets har de fått också. Stackarna, det måste kännas urläskigt att bli stoppad i en väska och sen bli inplacerad i en helt okänd miljö. Men de har ju varandra i alla fall ❤️

Kram 🐘

@Andrahalvlek Vi behöver se över redigeringsfunktionen eftersom vi som sköter Alkoholhjälpen har ett ansvar för det som står här. Med det nuvarande systemet har det blivit ett problem när användare tar bort sina inlägg i efterhand och vi inte vet vad som skrivits. Det är viktigt att vi kan hantera detta för att vi ska kunna behålla den anonymitet som finns här. I andra sociala medier så både spåras och identifieras användarna istället i större utsträckning, vilket vi inte vill göra.

Vi hoppas att vi kan hitta en bättre lösning inom kort, men just nu så får ni skriva till oss under frågor eller genom att trycka "Anmäl" och skriva en kommentar, så fixar vi ändring eller borttagning.

Vänliga hälsingar
/magnus

@Andrahalvlek Grattis till tillökningen!! Det är så mysigt med djur! Skulle jag välja yrke igen (oxhvhade betyg så det räckte) hade jag velat bli veterinär. Marsvin, är det de större? Vad heter de andra, hamster? Åh så mysigt!❤

@Andrahalvlek Vad mysigt med Marsvinen! 😍 Dom behöver inget hjul att springa i på natten va? Min dotters hamster lever fortfarande, och den slutar aldrig med att föra oväsen på natten. 😂

Kram

@Torn Hamster är aptråkigt. De sover hela dagarna och springer i hjulet hela nätterna. Funkar inte att kela med alls, de har noll intresse av det. Luktar illa också, eller deras avföring och urin snarare. Kanin har jag haft, älskade Kiwi ❤️ Marsvinen är precis lagom stora, att kela med också. De gillar att bli kelade med, när de väl har vant sig vid mig. De lär pipa högljutt, nästan sjunga, så det blir väl den största utmaningen.

De ska vara väldigt sociala och kan bli riktigt tama om man umgås mycket med dem. Jag har dem i vardagsrummet precis bredvid min tv-fåtölj så det finns mycket tillfälle att interagera med dem. Funderar på hur jag ska kunna bygga en ”rasthage” med brädor i en del av vardagsrummet också 🤔 Som en stor träram liksom, sen gäller det bara att kliva över och inte snubbla 😂 Jag har till och med fått inhandla en såg för det här projektet 😱 Att jag fick till deras hus med varsitt eget ”rum” är jag otroligt stolt över!

Alla jag känner som har haft marsvin är helt lyriska. Mycket personlighet i en liten kropp tydligen. För mig känns det bra att de har sällskap av varandra också. Att syskonskaran är intakt. Marsvin behöver en liten flock, precis som vi människor ❤️

Kram 🐘

Härligt med dina marsvin AH. Nästan alla djur har ju sina personligheter..Det är kul att se. Våra skogskattsblandisar som exet har kvar, hade precis samma gråa färg..Men ack så olika. Den lilla gråa mammakatten uppfostrade sina 3 söner med en rejäl lavett ibland om pojkarna bråkade. 😺😺😾😺

@miss lyckad Det ska bli otroligt spännande att lära känna dem. Just nu är de aptråkiga, vägrar helt att komma ut ur sina ”grottor”. De är skräckslagna stackarna. Jag pratar med dem och sticker in en hand och kliar på dem lite ibland, och igår tog jag ut dem och hade dem i famnen en stund så att de fick känna min lukt. De tittar på mig storögt.

Det finns massor av youtube-klipp som marsvinsfantaster har lagt upp, så jag tror det blir jättebra så småningom när de har vant sig vid miljön och mig. Ett tips jag fick var att ha en ”hälsningsfras”, som ett lockrop typ. Så det har blivit ”komsikomsi”. Vad fånig man blir med djur 😍 Bebisrösten kommer fram direkt. Det finns en evolutionär orsak till det tror jag, det lite högre tonläget gillas av barn och djur.

Kram 🐘

Nästan ett dygn tog det innan marsvinstjejerna vågade sig ut ur sina ”grottor”. Nu hör jag att en av dem dricker vatten och en kort stund sprang de och jagade varandra och pep. Jag sitter i ett annat rum och jag går inte in där just nu, då sticker de säkert och gömmer sig igen.

De färska grönsakerna de fick igår kväll åt de inte. Nu fick de en ny måltid med färska grönsaker serverad och jag la några gurkskivor precis utanför respektive grotta. De gillar tydligen gurka och kanske kan lukten locka ut dem tänkte jag. Imorgon åker jag ju till Eksjö så då får de busa och härja bäst de vill på egen hand tills jag kommer hem vid lunchtid på måndag. Maten lär ju räcka i alla fall 😂

Kram 🐘

Du är faktiskt för söt @andrahalvlek, tack för att vi får hänga med i ditt liv, som känns så himla späckat med aktiviteter utan att det verkar stressigt. Du är grym! Kram 🌱

Nu är det officiellt höst. Jag har haft tre kliutslag de senaste två dagarna. Trögboll som jag är började jag med allergitabletter först idag, hoppas det hjälper. De här utslagen som kommer just vid årstidsväxlingar är ett så märkligt fenomen. Det är så knäppt att jag aldrig ens skulle våga söka hjälp för det. ”Öh, när det växlar från vår till sommar eller sommar till höst så får jag liksom rätt så stora utslag som kliar fruktansvärt mycket. Jag bara MÅSTE klia sönder dem, så jag får stora sår och skorpor”.

Nä, jag tar allergitabletter istället. Något kajko med immunförsvaret måste det ju vara. Första utslagen fick jag den hösten då yngsta dottern var nyfödd, så på något sätt är det nog stresstriggat också. Och att åka utomlands under vinterhalvåret funkar inte. Min kropp går bananas när temperaturen skiftar så mycket så snabbt. En maj åkte vi till Cypern, från 14 grader till 27 på ett dygn, och jag fick ett tiotal utslag på varje ben som höll mig vaken hela nätterna. Vidrigt. Men jag trivs bäst i Sverige ändå - jag och min kropp är synkade på den punkten.

Älskade marsvinstjejerna har börjat äta 😍 Hela kvällen igår puttade jag till dem allehanda grönsaker nära grottöppningar. Sakta men säkert tog de sig en pytteliten bit utanför sina grottor för att hämta hem ett byte. Det tuggades friskt på vitkål, gurka, morot, paprika och persilja. Under natten tömdes fatet. Nu på morgonen har de fått en ny laddning, som nästan försvann helt medan jag gick på min morgonpromenad.

När jag kom hem från rundan fick de en bunt maskrosblad, och innan jag kör ska de få ett stort rågat fat med grönsaker, massor med hö och pellets. Så de klarar sig fint till måndag. En av dem är lite mer spensligt byggd än de andra, så hon behöver mycket mat. De ska se ut som välgödda falukorvar som knallar omkring, modell kort och tjock falukorv. Otroligt söta är de 😍

Jag tog ut dem en och en igår också och pratade med dem och kelade lite. Deras 👀 tittar verkligen storögt på mig. Lilla nosen sniffar ivrigt, det rister lite i kroppen på dem av rädsla. Fick dem lugna med småprat och smekningar på nos/panna och lite ryggmassage. Det blir nog jättebra det här. Måste lära mig klippa deras klor också, men de har pyttesmå fötter. Kiwis och Lakrits klor var betydligt lättare att klippa.

Chill helgkram 🐘

Poddtips: Cairy-podden ”Missbrukets gåta” avsnitt #2 ”Erkännandet - Micke Gunnarssons oskalade sanning om sitt alkoholmissbruk”.

Jag har följt Micke på Instagram i många år. ”Mickes figurer” är legendariska 🙏🏻 Otroligt stark berättelse! Att det fanns ett missbruk i grunden för Mickes livsvisdom hade jag ingen aning om. Men jag är inte förvånad.

Chill helgkram 🐘

PS. Att vara uppe tidigt på lördagsmorgnar är helt magiskt. Man är nästan helt själv ute 🙏🏻

@Andrahalvlek så fint med marsvinen och ditt bygge! Jag är säker på att ni kommer få det jättefint tillsammans. Har aldrig haft egna marsvin men brukade passa grannens förr i tiden. Mysiga och väldigt sällskapliga. Tänk bara på att djurskyddslagen stipulerar daglig tillsyn även om det finns mat och vatten i överflöd. Skulle sjukdom inträffa får inte djuret åsamkats onödigt lidande genom brist på tillsyn.

Hoppas ni får ett fint firande av äldsta dottern i helgen! Har sagt det förr men jag säger det igen, jag beundrar er familjesammanhållning trots att ni är skilda. Önskar vi kunde ha detsamma men undrar om det någonsin kommer att bli så.

Kram!

En mysig lördag med korvgrillning och middag på restaurang. Galet ont i benen ni, totalt 18.000 steg. Måtte jag ändå somna som en stock, med yngsta dottern i bäddsoffan bredvid mig och hennes pappa på en luftmadrass i samma rum.

Nåväl, allt blir som det blir och går som det går. Imorgon blir det ännu mer steg, fast i ett shoppingcentrum i en större stad. Dottern önskar dig en del saker som vi lovat att betala, vilket blir hennes present. Himla praktiskt.

Kram 🐘