Jag har sovit helt okej. Ibland ska man ha tur som en tok. Idag blir det att få ihop mina 12.000 steg i ett shoppingcentrum. Inte mitt favvoställe, men vad gör man inte för sina barn 😍

Kram 🐘

God morgon @ah, skönt att du fått sova ok. Jag känner behov av att ta rygg på dina steg- iaf 10’, det låter så lätt när du gör det så ska anamma ditt förhållningssätt. För mig är det enklare med min runstreak - går så snabbt. Steg tar ju lite längre tid. Idag ska jag iaf ut i skogen, då blir det steg.
Så vi kör modern kyrka idag- köpcenter och granskog 💪🏻 kram 🌱

@Andrahalvlek Gå till en skoaffär och prova skor så sliter du ju inte på dina egna skor med stegen. Dock kan de nog börja fundera på vad du är för en när du börjar komma upp i dussinet varv inne i affären.

Shoppingrundan resulterade bara i 4.500 steg 😫 Några steg hit och dit och stå stilla mycket känns i benen men ger inte resultat på stegräknaren. Men dottern var nöjd och det var huvudsaken.

Så mellan shoppingresa inklusive lunch och tillagande av födelsedagsmiddag var det bara att ut och knata i jakt på ytterligare 7.500 steg. Nu efteråt känns det bra.

Kram 🐘

Att sätta sig och köra bil i 2,5 timme direkt efter frukost går minst sagt ut över streaken. Vid 12-tiden fattades 10.000 steg. Direkt efter att jag hade lämnat yngsta dottern åkte jag till ett friluftsområde och promenerade en runda. När jag sen skulle handla på vägen hem så gick jag ytterligare en rask promenad runt några byggnader i köpområdet. Och inne på Maxi travar man ju på några steg antingen man vill eller inte, så nu återstår bara 5.200 steg att få ihop under eftermiddag/kväll. Känns hanterbart.

Jag vill helst fördela stegen hyfsat jämnt över dagen, så att ben och fötter får vila lite emellan. Att traska 12.000 steg på ett bräde är onödigt jobbigt, men 7000-8000 steg vid ett tillfälle är inte ovanligt även om det inte sker dagligen. Att fördela promenaderna på morgon, lunch, kväll funkar bäst helt enkelt. Men huvudsaken är ändå att jag håller streaken - och det ska jag göra!

Annars är det skönt att vara hemma igen, det är det alltid. Marsvinstjejerna hade nästan rensat fatet med grönsaker och tuggat sig igenom halva höhögen och halva skålen med pellets. Zoo-tanten hade kanske rätt när hon sa att de äter som hästar 😂

Min tanke är att de ska få färska grönsaker på morgonen, direkt efter jobbet och innan jag lägger mig. Lite olika sorter vid varje tillfälle på dagen. Så nu har jag fyllt på förrådet med vitkål, gurka, grönkål, morot, gurka och röd paprika. Vi ska se om jag bedömde mängden rätt så lagom mycket för en vecka. Ett marsvin ska äta 80 procent av sin egen vikt dagligen, men jag är osäker på vad de väger. Borde kanske väga dem?

En bunt maskrosblad dagligen vill de gärna ha också, och det är ju lätt att plocka när jag är ute och traskar. Lär nog hitta de lämpligaste ställena efterhand och helst då inte typiska kissestråt för hundar, utan det är nog bättre att plocka lite längre in på en gräsyta. Hundkiss smakar nog inte gott.

Kram 🐘

@Andrahalvlek De äter nyttigt de små liven❤
Hur länge ska du hålla din streak på stegen? Blev nästan lite stressad av hur du försöker få in det i en dsg som kanske är full ändå? Fast jag förstår dig, det ska mycket till för att jag skulle hoppa över min yoga.
Verkar som du haft en bra helg!😍

En anledning till att gå med på Cairy är att man kan få lära sig att andas medvetet (breathwork). Mån, tis, tor vecka 36-37 får man en guidad instruktion via zoom. För mig har medveten andning verkligen varit en viktig nyckel under mina perioder av utmattningsdepression. Andningen är grunden i mindfulness och alla andra typer av meditation, liksom yoga. Förebyggande och regelbundet tränande är viktigt för att man verkligen ska ha tillgång till det när man som bäst behöver det.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Vill bara bekräfta och förstärka det du skriver om andningen. Det är så viktigt! Har direktpåverkan på nervsystemet. Man kan både pigga upp sig och lugna ner sig med andningen.
Finns många relativt nyskrivna böcker i ämnet, jag har främst dem riktade mot yoga, men det är vetenskapsbaserat, inget "flum".

Tjena! Jag kom att tänka på dig när Adde skrev om att många som blir nyktra ” går” på andra mediciner. Du har varit riktigt smart som håller på att trappa ur yttepytte långsamt!😍 Det är snart dax att ta det sista pillret har jag för mig? Jag har sett så många här som har haft för bråttom och bara Bom! Antingen försvinner från forumet ( troligtvis börjat dricka igen) eller blivit helt under isen, och har fått återgå till att ta medicinen. Fy fan, det verkar vara värre än heroin!

Du ska vara glad för att du snart slipper ta dem.

Kram 🤗

@Torn Ja, det var nog smart gjort att trappa ut yttepyttesakta så att hjärnan hinner anpassa sig. Just den här veckan har jag klivit ner ett snäpp, från fyra tabletter per vecka till tre tabletter per vecka, och där ska jag ligga kvar i fyra veckor. Vecka 48 är jag helt nollad, så det är ett tag kvar. Bäst av allt, jag har inte tillstymmelse till känningar av dåligt mående eller ångest. Så tacksam 🙏🏻

Kram 🐘

Bestämt mig för att jobba hemifrån tis-ons september ut. Därefter är det heltid på jobbet som gäller igen. Lite långsam tillvänjning, och flexibilitet att serva min dotter med den skjuts som hon behöver.

Hon har idag börjat på särvux 1,5 dag/vecka. Hela tisdagen och onsdag förmiddag. Hon ska läsa svenska, so-ämnen och matte. Hon gillar att lära sig saker och hon behöver intellektuell stimulans utifrån sin nivå. Det blir även ännu ett sammanhang där hon är inkluderad, och det berikar hennes liv.

Kruxet är att resor till och från daglig verksamhet ansvarar kommunen för. Resor till särvux ansvarar däremot regionen för, dvs färdtjänst. Så en helt annan bil ska köra henne till ett annat ställe två dagar per vecka. Det skiljer typ 2 km mellan daglig verksamhet och särvux.

Och detta kände jag inte till innan vårt studiebesök på särvux förra veckan. Efter det fick jag skyndsamt ansöka om färdtjänst och i väntan på beslut och verkställande får jag skjutsa henne till och från särvux.

Men det gör inte så mycket, då får jag en chans att läsa av hennes attityd till särvux. Idag var första dagen och hon verkade nöjd. Hon och två andra från hennes boende ska gå på särvux och hon känner personalen sen tidigare. Hon har gått där en eftermiddag i veckan under ett år tidigare, men sen kom Corona och då blev det stopp.

Hon verkar mer motiverad nu att börja ”skolan” igen. Direkt efter studenten var hon inte alls motiverad - ”jag har slutat skolan, jag ska jobba”. Men nu har det gått tre år sen hon tog studenten.

Idag har jag haft ett möte med de chefer som ska ansvara för att mina arbetsuppgifter fördelas och genomförs. En lång lista, men vi hade god samsyn. För mig är det viktigt att väldigt tydligt ”lämna över” till någon.

Jag fortsätter annars med en massa ”sista gången”. Det märks att många av medarbetarna tänker lite likadant. De passar på att fråga mig om olika saker och lämna in ledighetsansökningar innan jag slutar. Det jag hinner lösa det löser jag förstås, resten lämnar jag över.

Kram 🐘

I eftermiddag/kväll ska jag på jobb-kickoff. Första gången på evigheter som jag får träffa alla mina kollegor - men med avstånd givetvis och absolut inget kramkalas. De allra flesta hos oss är ju fullvaccinerade vid det här laget. Det är ju olagligt för arbetsgivare att ha koll på vilka som har vaccinerats och inte, men de allra flesta har ju meddelat när de har gjort det så hyfsad koll har vi ju.

Hos oss finns inga antivaxare, och inga som är så sjuka att de inte bör vaccinera sig. De som har någon åkomma av något slag har tvärtom varit extra noga med att just vaccinera sig. Även om regeringen nu släpper på restriktionerna, vilket jag tycker är lite våghalsigt, så hoppas jag att de flesta arrangörer av olika evenemang inför krav på covid-pass. Jag skulle i alla fall kunna mig säkrare om jag visste att alla andra i publiken var vaccinerade. Men jag förstår samtidigt dilemmat, att det ska vara upp till var och en att vaccinera sig eller inte. Men då kanske man får avstå från stora publikevenemang tänker jag.

Själv vill jag boka biljetter till Gardell show ”Queen of everything” i november. Avvaktar besked från en kompis som skulle dubbelkolla sitt schema först. Jag är verkligen svältfödd på just scenkonst - och jag kommer att boka in mig på allt som passerar min hörna av världen. Vår lokala teaterförening ligger i startgroparna också, och jag tror att de bland annat skulle livestreama opera från NY och Uzz Nüjen skulle komma dit också. Båda de sakerna vill jag se i höst.

Kram 🐘

Ååhh jag håller med dig AH, längtar också efter konsten. Både den på scenen och den på väggarna. Otränad som jag är får jag nog förbereda mig på att en konsert kan bli en trigger. För det mesta har jag nog druckit öl eller vin i ett sånt sammanhang. Men det är bara att fortsätta tugga i sig elefanten i små och stora tuggor. Ser fram emot framtiden!

Kram!

19 nyktra månader idag, tjoho! Min nykterhet sammanfaller nästan exakt med pandemin. Jag blev nykter i februari och pandemin vällde över oss i mars. Det blir något att berätta för barnbarnsbarnen. ”Jag blev nykter samtidigt som den stora pandemin på 20-talet”.

En barndomsvän till mig, som jag festat galet mycket med i tonåren, skrev häromdagen på facebook: ”Det här är anledningen till att jag inte dricker längre” och till det delade hon ett TV4-klipp som handlade om en rapport om drickandet under pandemin. Känns nästan creepy att båda vi två forna partyprinsessor har valt att bli nyktra ungefär samtidigt, trots att vi numer inte alls har någon kontakt. Vi har efter alla dessa år av tystnad rätt så nyligen börjat följa varandra på facebook, men vi interagerar inte alls.

Hon har blivit en yogafantast och driver som jag förstått det en egen yogaklubb i gbg. Funderar på om jag inte ska ta kontakt ändå. Nu har vi ju nykterheten gemensam, hur mycket mer finns kvar att bygga på? En vänskap som var enormt stark när man gick i högstadiet, men sen dess har man tappat kontakten helt. Fast jag flyttade ju 30 mil när jag var 20 år och jag har ingen kontakt med någon av mina barndomsvänner, förutom att jag följer en del på facebook.

Kram 🐘

@Charlie70 Jag minns att jag gick just på livestreamad opera hösten 2019 med en kompis. Det var under min ”reglerade” drickaperiod. Jag skrev här på forumet om hur stolt och glad jag var över att jag, trots att det hade varit en utekväll, faktiskt hade hållit mig till godkänd mängd dricka. Jösses. Hur tänkte jag? Vem var hon egentligen? Det känns som det var evigheter sedan. Nu är jag inte ett dugg rolig, bara jag slipper dricka cola och vatten. Lite festligare alkoholfria alternativ vill jag unna mig en utekväll.

Kram 🐘

Grattis bästa @andrahalvlek! Ja visst är det intressant 🤨 att tänka tillbaka på de märkliga system av tankar man brukade underhålla i hjärnan… jag minns när jag köpte halva flaskor vin mot ”slutet” och packade i min ryggsäck. Jag tänkte att personalen nog tänkte att jag var en äkta måttlighets-drickare= hahahah…
Nuförtiden går jag inte på systemet. Min man handlar om han tycker behov finns, jag har ju inga. Igår bjöd vi några kompisar på middag, två flaskor gick åt.
Njut av dagen, kompis. Kram 😍