Jättefint Mamsen med en sponsor. En bra AA grupp kan vara toppenbra för många. Jag var med på några möten tidigare. Prövade olika kommuner i min närhet, eller nära mitt jobb..Varmt och välkomnande överallt.Sedan tyckte jag att Forumet ❤️, räckte för mig..Jag har ju andra i min närhet som är nykterister, som jag även kan samtala med om alkohol och livet.. En bror till mig går fortfarande på AA efter många år som Fri. Bra jobbat Mamsen..👍🏽🍃🌺

@Torn @miss lyckad tack! Går ju bara på möten online, bor i en mindre ort och vill inte gå här. Så jag hoppas verkligen att den här gruppen får vara kvar även efter pandemin.
Det är så viktigt att man hittar bra stöd som verkligen funkar, ensam är inte stark!

Men det här vädret alltså...så deprimerande! Regn, regn och regn... Har inga planer för helgen alls, gubben jobbar.. Vad ska ni andra göra?

Funderar lite på syftet med det här öppna forumet.. Jag antog att de flesta använder det som en kombo av dagbok och få möjlighet till andras input. Så har jag använt det i alla fall. Blev ikväll varse om att så inte är fallet för alla, en del verkar bara vilja ha ja-sägare i sina trådar. Lite sorgligt kan jag tycka.. Om man inte kan släppa sitt ego kommer man aldrig kunna förbli nykter.
Ju fler perspektiv man får på ett problem, desto större chans att man utvecklas både som person och i sin nykterhet.
Önskar allt gott till alla här inne, oavsett om ni håller med mig i allt eller inte.

God natt!

@Mamsen skrev:"en del verkar bara vilja ha ja-sägare i sina trådar."
Hej Mamsen, jag har varit lite dålig på att vara inne på forumet sista tiden. Jag har läst ikapp lite nu. Spännande med din sponsor och AA. Jag har själv varit inne på den linjen och ska ta mig i kragen att komma iväg på ett möte för kvinnor som är på Måndag. Fy så läskigt det känns, men jag ska ge det en chans och se om det är något för mig.
Du skrev något om -ja sägare i sina trådar.
Hur menar du? Ja till vad 🤔
💕 sländan

@Mamsen skrev:"Om man inte kan släppa sitt ego kommer man aldrig kunna förbli nykter."
Fin insikt, jag tror att vi båda är lite nyförälskade i AA ;)
Har själv en tendens att gå "All in", och bli lite manisk i början, för att sedan få en backlash och tröttna. Det gäller nästan allt nytt som jag testar på, och det är väl en del i beroendepersonligheten. Men inom AA är alla så övertygande när de berättar att programmet faktiskt funkar, och jag väljer att tro på dem :)

Forumet används nog olika..Det finns kommentarer i min låååånga tråd som jag inte förstod, som inte passade mitt sätt att tänka om alkohol..Men dom fick skriva som dom tänkte och tyckte. Vissa skriver massor, andra då och då..Jag tror forumets rubriker talar för sig..Ibland har folk tagit illa vid sig..Oftast har det blivit uppklarat.😅..Jag tycker det viktigaste är att må så bra som möjligt, sluta med beroenden, som gör oss eller omgivningen illa, ta hjälp av det som passar oss bäst..Kram🍃🌺🍃

@Mamsen Jag välkomnar alla former av input och tycker att det berikar att ha olika sätt att se på saker och ting. Sen kan man ju alltid lägga fram det på olika sätt när man har olika åsikter i en fråga. "Du är dum i huvudet" blir kanske inte lika väl mottaget som "Har du funderat på detta?"

Sen kanske vi alla har vissa saker som vi är mer känsliga för att få ifrågasatt. Religion t.ex. är ju en sådan sak där man pratar om att införskaffa blasfemi-lagar och dylikt, vilket jag tycker vore förfärligt och inte värdigt en rättsstat. Jag tycker att man ska kunna ifrågasätta allting och kunna bli ifrågasatt. Men där kan man ju också ha lite finess.

Jag försöker att släppa taget om den negativa energin och fokuserar på den, för den mesta, positiva energin som ändå finns här inne.
Kan bara hoppas på att alla finner sin väg, släpper sitt ego och vågar se sin egen del i det som sker i livet.

Summerar den här lördagen och känner, trots allt, tacksamhet. Tacksam att barnen haft en bra dag med lek hos kompisar. Och att jag fått tid till mig själv - som spenderades med att rensa/städa i badrumsskåpen och en hel del läsning i AA:s stora boken.
Imorgon ser det ut att bli lite bättre väder här, så ska försöka komma ut en sväng. Behöver lite ny luft känner jag!

Har jobbat klart med steg 2 och lämnat över det till min sponsor idag. Steg 2 innehåller ju ganska mycket hopp men sätter samtidigt igång en massa tankar och funderingar..
Fick frågan idag om jag känner nåt sug? Nej, inget alls just nu svarade jag helt ärligt. Ett par timmar senare tittar vi på en serie och en kvinna tar ett glas vin och ska lägga sig i badet - och genast tänkte jag att det där såg så mysigt och trevligt ut! Mysigt med ett glas vin! Stannade liksom upp direkt efter den tanken! Blev liksom förvånad av min egen tanke! Nu har jag lite svårt att släppa den... Men jag somnar nykter och det är jag tacksam för!

@Mamsen Hur lyder frågeställningen i steg 2? Har lite dålig koll på AA. Oerhört nyttigt att vända in och ut på sig själv kan jag tänka mig. Vin-flashar får vi alla då och då. Jag brukar skratta åt dem. ”Och vad kom du ifrån nu då?”

Kram 🐘

@Mamsen undrar också hur det gått, några dagar sedan du var inne nu. Jag fick kämpa länge med tanken på att det är mysigt med ett glas vin. Först efter ett halvår kändes den tanken mer som en fantasi än verklighet. Numera är inte tanken otänkbar men handlingen.

Kram!