@Andrahalvlek skrev:"Nu är jag inte ett dugg rolig, bara jag slipper dricka cola och vatten"

Jag tycker du är jätterolig! 😂 Och väldigt snäll, som har hjälp en stor mängd alkisar att komma till rätta med sitt drickande. Stort grattis till 19 månader!🤩😍

Kram

Tack @Se klart ❤️ Jag besöker inte heller systemet utan jag botaniserar i det alkoholfria utbudet i livsmedelsaffärer istället. Vid ett av mina sällsynta besök på krogen för ett tag sedan så tyckte jag att deras utbud var uselt, så jag messade dem länken till nonallco.se så att de kan bättra sig på den punkten. Att bara ha Carlsberg som alkoholfri öl i utbudet är ärligt talat riktigt uselt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Hej o jättegrattis! Du är fantastisk på att kommentera o peppa oss både nya o gamla! Det är väldigt uppskattat o värdefullt ska du veta 👍🙂👍

Jag tänkte på det här med din nyktra barndomskompis. Jag tycker helt klart att du ska ta upp bekantskapen med henne! 😍 Varför inte, du har ju inget att förlora på att prova. Jag hade gärna haft nyktra vänner, men tyvärr känner jag inte till någon från förr som inte fortfarande är lurad av alkoholdjävulen.

Kram

Jag har återupptagit lyssnandet på sommarpratare. Lyssnat på Jonas Karlsson, Peter Jöback och Olga Persson. Den sistnämnda är ordförande (chef?) för Unizon, en paraplyorganisation till en massa kvinno- och tjejjourer. Otroligt bra prat!

Kram 🐘

Hej!

Har delvis läst din resa under mina nyktra 16 månader och
framförallt noterat alla dina kommentarer hos såväl gamla som nya
forumvänner, detta är ju så bra - BRA JOBBAT!! :)

@Andrahalvlek Jag var faktiskt vaken efter midnatt, fast jag inte ska vara det, och hade tänkt att gratulera, men det blev inte så. Härligt med 19 månader! Fantastiskt jobbat och jag kan bara stämma in i hyllningskören angående ditt arbete här på forumet!

Igår fick dottern sitt beslut om färdtjänst med posten. Det tog 8 dagar från att jag postade ansökan till att hon fick beslutet med posten. Känns väldigt ovant att vissa saker kan gå snabbt. Jag var inställd på att köra henne i några veckor, men det räckte med en vecka. Skönt.

Hon är väldigt stolt över sitt färdtjänstkort. Sötnöt ❤️ Det gäller i fyra år och över hela länet, så det borde ju funka att boka färdtjänst vart hon än ska liksom. Vi får se hur det utvecklar sig. Läkarbesök och sådant vill ju vi föräldrar fortfarande följa med på, och då kan vi lika gärna köra.

Ända sedan hon föddes svårt sjuk är jag innerligt tacksam över att vi bor i ett land som faktiskt tar hand om de allra sjukaste och mest behövande. Vi har i alla fall haft tur med det mesta, vi har aldrig känt att vi inte får den hjälp hon/vi behöver. Men samtidigt har ju inget löst sig automatiskt - allt har krävt en insats från min sida.

Och jag är verbal, strukturerad och lösningsorienterad så jag tar mig fram i byråkratins djungel hyfsat lätt. Många föräldrar har inte den förmågan, de vet inte ens vilka rättigheter deras barn har. Det är sorgligt, att samma sak inte gäller för alla oavsett hur försigkommen man är. Men det går väl igen i allt typ, inte bara när det gäller stödinsatser.

Å andra sidan kan jag inte bära andras problem med att få stödinsatser. Jag kan bara berätta hur jag gått tillväga i olika sammanhang - och sen är det upp till var och en att härma om de vill. Precis som med nykterheten - det är fritt fram att härma mig! Kan jag, så kan du.

Kram 🐘

Grattis till tid..💕🍃💕..Såg på Willys att dom hade ganska stort sortiment av a-fritt öl..Jag dricker ju inte det heller..Men skulle ha när jag kokade kräftor..Jag drack ju bara öl och andra drycker för att bli berusad..Smakade f-n många gånger, men min hjärna som är beroende, krävde alkohol..Hoppas du har det fint, och att du har sol..Idag sitter jag i shorts. 🤗💕

Tack @miss lyckad ❤️

Jag drack aldrig öl för att bli onykter, så för mig är alkoholfri öl inte triggande alls. Jag tycker att det är gott. Vatten dricker jag till vardags och läsk/cider är för sött tycker jag.

Kram 🐘

Stort grattis till nitton månader, fantastiskt! Och tack för din generösa närvaro här på forumet❤️! Har läst stora delar av din första tråd och tagit del av alla tips. Trevlig helg!