@Varafrisk god morgon😊.
Vad roligt med dina levervärden. Att värderna har blivit bättre byteder väl att du har druckit mindre alkohol?

Tänka klart är väldigt bra jag läser den för andra gången.
Vet inte heller vem man skulle ge en sådan bok till i julklapp 😉.

Hoppas du får en fin dag.
Kram💖

Godmorgon @Ase 💗

Nja …det är väl inte så mycket mindre alkohol men läkaren sa att det beror förmodligen även på att jag slutat m antabus. Jag tålde verkligen inte antabus. Det var synd för med antabus hade jag kunnat komma långt i min nykterhet men nu får jag ta till andra verktyg.

Har läst en del av Tänka klart tidigare men hade svårt att få till det vilket berodde på att jag drack. Nu vill jag ge den en chans igen. Eftersom jag fick två böcker var det som mitt undermedvetna tänkte att nu blir det nog lättare att lyckas😉

Hur mår du?

Kram💗🌺

Så skönt att dina levervärden blivit normala Varafrisk! Min första tanke var att då kan du börja ta Antabus igen, men visst sa du att du inte någonsin kan det? Boken får bida sin tid i bokhyllan till den finner sin användare. Rätt var det är kanske det dyker upp någon som behöver den.

Ha en fin dag!
Kram!

Tack @Charlie70 ! Precis så är det! Kan aldrig någonsin mera ta antabus. Min tanke nu är att läsa Tänka klart och att koppla upp mig t AA några gånger i veckan.

Ha en fin dag!

Kram💗

Intressant det där med ord och översättningar. Powerless är kanske lättare att förlika sig med för mig. Jag upplevde ju i princip aldrig att jag inte kunde stoppa heller. Problemet ligger inte riktigt där för mig.
Vad bra med levervärdena VaraFrisk. Men sluta ändå tycker jag. En av mina forumvänner härinne från länge sen beskrev sin nykterhetsresa som att hon kände sig så liten, värdelös och eländig, men att hon letade inne i sig själv och hittade sin ryggrad. Där kunde hon börja bygga. ”Hjälp dig själv, så hjälper dig gud” fick jag i mitt huvud när det kändes tungt. Nu är jag inte särskilt religiös, men det är kanske lite det där med power ändå. Vi har det inom oss. Det gäller bara att fortsätta att kämpa, att ge sig själv den presenten som nykterhet är.

Hej @varafrisk hur har du det?
Bra här, lite mulen höstkänsla och det tycker jag är skönt! Nu har jag köpt blommor till mina nya fönster i stan så nu har jag små levande ting som jag kan pyssla om här hemma också. En konstig begonia har jag köpt, liksom uppstammad (dyr) och helt annorlunda än de vanliga lite knubbiga begoniorna jag är van vid. Ny bekantskap.
Hoppas du haft tid för lite fler AA-möten. Är själv nyfiken. Läser du hos @sländan? Hon är också i full fart med AA 👯‍♂️ Och ett hitta rätt sponsor och sådant spännande.
Jag hade väldigt svårt för ordet maktlös tidigare. Som att jag är väl inte maktlös. Nu har jag förlikat mig helt och hållet med det och det betyder också att jag inte behöver strida så mycket. Alkoholen är i sin konstitution sådan att jag aldrig kan ta makten över den. Men jag vänder den ryggen och i samma stund tappar den sitt grepp över mig. Man behöver inte stå och stirra en drake i ögonen. Att acceptera maktlösheten inför alkoholen har givit mig makten över mig själv. Jag bestämmer på den nyktra planhalvan. Kliver jag över till den andra- då är jag åter maktlös. Kanske låter luddigt men i min hjärna är det klart! Njut av din dag. Kram 🤗

Tack till alla er som skriver hos mig! Ni vet...det värmer oerhört mycket:)

Sitter faktiskt inomhus nu och skriver för utomhus är det väldigt varmt...lite åskevärme...när jag skriver ordet åskevärme låter det väldigt västgötskt....men jag tänker ni förstår. Trivs inte i den värmen. Känner mig redo för lite kyligare väder. Även om jag tycker om att plantera blommor i rabatter och krukor så tycker jag även om när säsongen är över. När jag har höstblommor i endast två, tre krukor utomhus...när tomaterna är färdiga...kort sagt när säsongen är över. Det blir liksom ett lugn över det...och jag kan sitta ner i soffan med gott samvete...tända ljus och mysa.

Ni kanske minns att jag i ett tidigare skrev om att jag behöver stänga dörrar för att inte ge alkoholen något utrymme. Det har väl inte gått så bra. Men...vad jag känner...har kanske sagt så här tidigare...jo det har jag gjort ....så gör vi ju..vi med beroende vi alkisar....vi eller rättare sagt jag säger att nu är jag nära...nu har något ändrat sig inom mig. Jag har sagt det otaliga gånger. Mitt stora problem är att jag inte följer min plan. Så jag behöver se över den igen för att kunna göra den hållbar. Stänga ytterdörrar men framför allt ta beslut. Det finns några beslut som jag behöver ta vilket innebär att nu finns det liksom ingen återvändo. Det ena är att gå på AA's online möte (har endast varit på ett möte) och det andra är att gå vidare till Det vidare livet. Jag känner att om jag går till Det vidare livet...så kan jag inte hålla på som jag gör nu...och det beror inte på mina vänner som finns där eller jo..lite... eller syftet med den gruppen...utan mer för mig själv...att nu får det vara slut....nu går jag vidare. För det är verkligen mitt nästa steg...att gå vidare.

Samtalet med min läkare var inte endast positivt utifrån att levervärdena hade normaliserats utan han är så otroligt noggrann. Vi pratade om beroendet. Att det inte endast handlar om fysiskt beroende utan att beroendet kan vara så situationsbundet..han gjorde jämförelser med exempelvis rökare. Även om jag har ett fysiskt beroende så tror jag att mitt beroende är så otroligt situationsbundet...vanor. Vi bestämde att han skulle ringa mig om några månader. Han sa.."det skulle vara så himla kul om du lyckades". Och det värmde så mycket! Fick även brev från läkaren som gjorde min gastroskopiundersökning. Hon tog ju lite prover som man nu hade fått svar på vilket visade att allt var bra.

Så...nu krävs en jäkligt noggrann planering...som är hållbar...som är ärlig...utan öppna dörrar..och fallgropar.

Kram till er alla:)

Jag känner ju inte dig alls Varafrisk men får ändå känslan av att du har fått en andra chans nu när alla prover visar att det inte är fara på torpet. Stäng nu dörrarna bara och så kommer du ut på vår sida. Krävs inte mycket planering för det egentligen, om någon. Ta fram ditt tjockaste pannben och stäng dörrarna. I går finns inte längre. Det enda du har är i dag och i dag är du nykter.

Du hade mycket ont i magen. Är det bättre? Har du fått någon diagnos eller är det oklart varför?

Kram!

@Varafrisk Du har helt rätt. 1) Bestäm dig inifrån och ut, verkligen BESTÄM dig. 2) Stäng alla bakdörrar, spika igen dem. 3) Skapa nya nyktra vanor. 4) Flytta gärna in under ”Det vidare livet” om det känns hjälpsamt för dig.

Kram 🐘

God morgon @varafrisk
Jag tror inte heller du ska planera för mer än en dag. En dag då du ska vara nykter. Idag.
Sedan en dag till. Imorgon. Den planen tar du imorgon. Du kan med gott samvete lägga allt annat planerande på hyllan. Ibland kan omständigheter och planerande bli istället FÖR. Det som är grejen.
Att sluta dricka. Bli frisk. Att planera distraherar. Det ser ut som om man är sysselsatt med något viktigt medan man undviker det enda som är viktigt.
Att sluta dricka är skitjobbigt. Men inget är jobbigare än att dricka.
Så idag tycker jag du ska bestämma dig för att inte göra det. Ta höjd för vanor, situationer. Lämna kreditkortet hos mannen. Be om hjälp där hemma istället för att bära allt detta på egen hand. Kram 🥰

Tack vänner💗

@Charlie70 Nej, jag har inte fått ngn diagnos. Kanske på gränsen t magkatarr men eftersom jag inte har sura uppstötningar så tänker man att det inte var det. När jag tog antabus blev jag mycket bättre i magen. Så jag tänker att utan alkohol blir det bättre. Jag har inte varit schysst mot magen under många år. Och, det är precis så jag känner som du skriver att jag har fått en andra chans och den måste jag ta vara på.

@Andrahalvlek om jag ska vara ärlig så är det nog …eller i alla fall nästan första gången som jag känner SÅ starkt att bestämma mig är verkligen vad som krävs NU!

@Tofu Mitt problem är att jag till största delen dricker ensam, hemma. Har vanor. Fast situationer som att gå på restaurang, bo på hotell triggar. Det var väldigt länge sedan som jag drack alkohol m vänner. Är bjuden t kompisar i oktober där det brukar bjudas på mycket alkohol men eftersom andra vänner är med brukar det inte bli ngn fylla. Jag har aldrig haft ngt behov av att dricka mig full där men tyckt om god mat och dryck. Har jag bara klarat av att vara nykter en tid före denna kväll, tror jag att jag ska kunna tack nej men inte om exempelvis bjudningen skulle vara imorgon.

@Se klart Det är precis som du skriver…att planeringen ser ut som man håller på med ngt viktigt istället för att ta itu med det är som är viktigt …att sluta dricka. Till ngt annat…kul med nya blommor t lägenheten. Har det blivit mer inköp?

Kram🥰🌺

Kan ju inte redigera…jag skrev att det var länge sedan som jag drack med vänner vilket innebär att jag har inte träffat vänner på lång tid där alkohol funnits med. Det beror inte på att jag avstått.

@Varafrisk du har ju kommit längre i dina tankar och resonemang runt alkohol än oss som är nya på forumet. Det märks att du arbetat med detta länge. När du ger pepp och råd så känns du "gammal" på forumet.

Tycker som de andra om du tror det hjälper dig den sista biten så flytta över 😊.
Men glöm mig inte bara 😉.

Jag önskar dig en fin kväll💖

@Ase ..oavsett var jag befinner mig kommer jag aldrig glömma dig💗Du vet…jag undrade hela tiden var du fanns när du inte var inne och skrev.

Önskar även dig en fin lördagskväll💗

Kram💗

Godmorgon💗

Har läst Sinnesrobönen, Dagens text ur ” Just idag- 365 tankar om sinnesro” samt en krönika ur ” Lita på att det ljusnar”. Min önskan är att få en kontinuitet i detta för att orden ska få tag i mig…nu är det mest ord.

Ska plocka fram frukost när jag skrivit klart. Älskar frukost på helgen. Min man och jag ska sedan åka en höstrunda. Titta på lite konst, kanske köpa ost, titta på andra hantverk. Fika el om det blir lunch.

Tanken är att jag ska koppla upp mig t AA. Nykter idag. Några dörrar står och svajar. Ska hitta ett bra lås…jag vet att det finns!!

Kram💗

Anonym31513

Tittar in och säger hej. Så modig du är som varit med på AA-onlinemöte! Heja dig!
Det låter jättemysigt att åka på en höstrunda. Kram!

@Varafrisk du låter väldigt bestämd och jag hoppas du hittar riktigt bra lås under dagen så du kan vara med på AA mötet ikväll😊.
Önskar dig en fin dag💖

@Varafrisk skrev:"Min önskan är att få en kontinuitet i detta för att orden ska få tag i mig…nu är det mest ord."
Jag brukar oftast meditera en liten stund först, för att stänga av alla tankar och bara vara i mig själv.
Kram 💕 sländan

@Lavendelblomman💗Skulle varit m på AA-online ikväll men min dotter var hemma så det får bli en annan dag. Jag var inte så himla modig, hade ingen kamera på och sa inget men lyssnade.

Tack @Ase💗idag var det inte svårt eftersom systemet var stängt. Har köpt 3,5% öl på Ica men det lockar inte längre som tur är.

@Sländan💗Vet inte riktigt hur man mediterar. Eller jo jag förstår väl på ett ungefär. Har kollat youtube. Har gjort det ngn gång men behöver göra det mer aktivt m kontinuitet.

Ska läsa ett kapitel i ”Tänka klart” å sedan blir det Godnatt 😴🤗

Godmorgon☀️

Ny dag ny vecka nya möjligheter. Har egentligen inte så mycket jag vill säga el kanske massor men inte så intressant. Känner mig lite stressad för några saker på jobbet som drar ut på tiden för mig. Har funderingar på att söka ett jobb som finns ute. I em ska jag träffa diakonen som jag känner, det känns bra. Jag skulle ju ev deltagit i en grupp i M-kyrkan som riktade sig t människor m olika beroenden, blev tyvärr ingen i höst pga pandemin. Maken och dottern ska iväg på fotboll ikväll för att se en match i Allsvenskan, så mysigt att de gör detta tillsammans.

Nej, dax att fixa t sig för att sedan möta denna måndag🙏🏻

Kram💗