Se klart jag har i många år använt mig av Imovane eller Zopiclone då och. Mer i perioder och sällan i andra perioder. Har aldrig upplevt att jag blivit beroende. De har varit en hjälp för att "slippa" dricka i stället i stressade perioder fyllda av oro. Under min utmattning, när det var som värst tog jag en halv tablett varje kväll under flera månader. Det gjorde mig orolig. Läkaren lugnade mig. Och mycket riktigt när första tiden var över behövde jag inte heller någon tablett varje kväll. Behovet försvann helt enkelt. Nu har jag inte den typen av tablett hemma längre. Har tänkt att jag vill bli fri att sova också, precis som vi är fria från alkohol och jag nu nikotinet. Har kommit på att jag somnar väldigt bra till ljudböcker eller radio i lurarna. Den långa sjukskrivningen hjälpte mig verkligen att lugna ner mig inifrån och ut på något sätt. Men det är klart en vecka som jag hade förra veckan, när jag återigen sov superdåligt flera nätter i rad och mitt humör går ut över barnen och andra relationer, då är det inte kul. Visst funderade jag på att ringa doktorn då. Men jag håller mig. Vill vara fri. Vill låta min hjärna arbeta med livet på egen hand. Mycket som jag kämpade med tidigare har jag bestämt mig för att sluta kämpa med eftersom det inte är bra för min hälsa.

Ungefär så tänker jag! Nu får vi se hur många stavfel eller syftningsfel det blev i det här inlägget då :D

Kram!

Hej gänget och tack för era kloka inlägg, skönt att ta del av era erfarenheter. Jag rör mig mellan alla de tankarna- att inte behöva ta till ”hjälpmedel” för något som kroppen kan sköta på egen hand. Till att känna va**an spelar det för roll om det gör vardagen enkel och mindre stressad.
Jag är ibland så trött på att hålla på med min… kropp och mig själv. Men jag vet å andra sidan att mycket av det arbetet krävs och behövs. Den här veckan har jag sovit gott utan en smula tillsatser men jag somnar sent… tar timmar för mig att känna mig redo för sömn. Jag vill också hinna med livet bortanför jobbet, pyssel i hög grad här hemma efter flytten- men även annars så har jag behov av att greja, fixa, se lite på tv, lyssna på en podd, prata med min man. Om jag jobbade 75% skulle det möjligen vara annorlunda men jag varken kan eller vill växla ner.
Så jag landar i att testa utan ett tag. Men inte tveka om jag oroar mig för sömnen en söndag när jag haft sovmorgon. (Alternativet är sömnskola som vill att man ska ställa väckarklockan samma tid- varje dag- och det skulle beröva mig en av mina större njutningar i livet.)
Och apropå det ska jag nu fixa mig en lunch och återaktivera mitt gymkort! Åh vad jag är glad att vardagen håller på att återgå till det normala. Kram på er!

Godmorgon!
Idag har jag gjort något mycket ovanligt för att inte säga unikt: ätit frukost.
Äter ju bara frukost på helgerna, väntar med spänning på effekter av detta äventyrliga.
Har vaknat varje morgon sen i tisdags och känt ”är det inte fredag?” Näe, inte idag heller.
Igår hade vi middag med några vänner, ikväll ska jag på ett mingel och på lördag på FEST! 🎉 Så mycket grejer- väldigt länge sedan. Skönt är att jag varit alkoholfri så länge nu att denna fråga är en icke-fråga men ser verkligen fram emot att träffa vänner. Kram på er denna TORSDAG. 🌱

Frukost. Inget för mig.
Har däremot kommit igång med min runstreak och igår var första gången jag kände att det var riktigt kul, kraft i stegen och inte gråtfärdig i uppförsbacken. Skönt! Ser så fram emot helg (och frukost!), sovmorgon och fixa här hemma. Gå på fest! Numera har jag inga funderingar kring alkohol, mitt fokus är att ha roligt, träffa människor, vara nyfiken. Jag tänker mycket på de som är precis i början, hur kämpigt det är och hur rent omöjligt att se framför sig hur det nånsin ska bli enkelt. Men det blir ju det. Enkelt och bättre, så mycket bättre.
Njut av fredagen alla som kämpar i uppförsbacke, och alla ni som kommit över och har just kraft i stegen. Jäklar vad starka vi är, allihop! Kram 💪🏻🌸

@Se klart Heja dig! Härligt att runstreaken ger resultat 😍 Det låter härligt med fest också - man är verkligen svältfödd på umgänge med vänner IRL.

Jag har bokat min första biljett! Den 6/11 ska jag se Gardells queen-show med en kompis. Och det lär snart bli fler biljetter bokade - som jag har längtat efter scenkonst.

Kram 🐘

Åh @andrahalvlek jag är med dig! vill boka allt, var inne igår på både Dramaten, dansens hus, mfl och det kändes som en stor godisskål. Vill också se Gardell, läste en otroligt bra intervju med honom i veckan på Expressen Kultur. Ja nu vaknar anden (inte i flaskan då)
Kram!

Hade vänner på middag, innan dess en aw med barn och deras vänner. Känns som sociala livet återvänder, stor glädje för mig men kommer knappast att återgå till barhäng, jag stannade en knapp timme, helt nöjd med att gå hem. Vännerna kom tidigt och gick vid 21, vi hade förvarnat om trött värdpar så det blev ost, chark och bröd, sallad. Sen bakade jag en äppelkaka med kavring och hemlagad vaniljsås.
När de gått hem knöt jag på mig löparskorna och körde mitt pass på 2,5 km. NU är det godnatt från eder Se Klart. Har inte förmedlat något hjälpsamt alls här, så idag är forumet min dagbok.
Kram 🥰

Ja, så kan man också ha det en fredagkväll. Jag gillar faktiskt de där dagboksinlägget som görs här på forumet. Din beskrivning av en underbar fredag. Hade du druckit hade du aldrig kunnat springa kl 21.men sen kan jag ju tänka att du är lite uppe i varv när du kör på så också.
AW, middag, löpning check, check, check. Men det kanske gjorde att du kom ner i varv snabbt?
Alltså jag menar inte att vara dum nu, men jag jobbar själv extremt mycket med att vara här och nu och det du beskrev om fredagen skulle jag ha kunnat göra tidigare. Checkat av mitt schema, på väg till nästa aktivitet - inte på plats helt nån stans. Möjligen i löparspåret då, där kan man bli brutalt medveten om här och nu.
Men jag tror att du har kommit längre i närvaro än jag har. Och det blir bättre för mig också nu. Kanske är jag där och kan ha tre aktiviteter en fredagkväll för det låter både mysigt och sunt på sätt och vis.

Hej @sisyfos
Nej det är inte alls optimalt men tillläggas är att jag stängde nej jobbet klockan 15 redan.
Att jag inte lagade någon mat till gästerna. Och att löpningen verkligen gav enorm urladdning.
Nej såna kvällar hör till ett annat liv, men just denna blev bra. Somnade sedan redan vid 23-tiden. Men så bra att du påminner, uppskattar mycket! Kram.

Lycka är lördag morgon med noll spår av alkohol i systemet, gott kaffe, utvilad man eftersom han somnade efter vin-middag redan kl 22 hehe.. Känner mig frisk, stark, så glad att min kropp liksom börjat ”svars på” mitt spring. Idag blir en dag utan planer. Spika upp tavlor. Sortera lite grejer. Återhämta sig som i: hämta sig själv åter. Njut av lördag, kram 🤗

@Se klart Låter som en riktigt härlig lördag!! Tror vi är så olika var vi hämtar kraft. Pratade med min syster om det, det här med introvert, extrovert. Både jag o maken är introverter. Det kostar oss energi att umgås med folk. Därtill att vi båda har ett jobb som går ut på att interagera med andra. Människojobbare, som jag kallar det för. Så kan man vara som min syster, som ÄLSKAR att träffa människor, bjuda hem folk etc etc. Det ger henne energi. Så kan man nog vara en blandtyp.
Kruxet är väl att hitta en acceptans för den man är o trivas med det. Göra val efter det så att man mår bra. Jag väljer ofta bort sociala saker med jobbet. Jag orkar bara inte och jag träffar kollegorna mer än några andra människor. Jag fattar ju grejen att det är bra att umgås utanför jobbväggarna också, men det kostar mig för mycket.
Njut av din lördag!!!😍

@sattva jag har klurat mycket på det här med introvert och extrovert. Spontant känner jag mig mer introspektiv- viktigt med tid för mig själv, blir energisk men också väldigt trött av det sociala.
Jag upplever nog att både pandemin och nykterheten gjort saker och ting lite tydligare, jag har lättare att sortera- ja eller nej. Tidigare var det mer ett grummel lite ångest blandat med oro- de sista två åren oroade jag mig för att jag skulle dricka för mycket. Jag hade inte kontroll.
Nu, som ikväll när vi ska gå bort ser jag mycket fram emot kvällen! Jag vill prata med andra, jag känner mig nyfiken och med förväntan.
Men jag vet att den håller i sig ungefär tre timmar. Så runt klockan 22 kommer jag att gå hem, också för att få en timme med mig själv. Så i grunden är allt annorlunda. Jag utgår från min ork och lust. Jag gör nästan inget som jag måste eller borde. Vilken frihet! Kram och ha en fin dag!

Igår var jag på fest, riktig old school lägenhet med massor av människor, drinkar öl vin, snacks och dans. Väldigt kul var det. Babblade med nya människor även om det var en stund av tröghet i mig inför detta att dyka in i sällskap, kliva fram, hallå hej vem är du? Det var nära vänner till oss men inte många jag kände förutom dem då. Ja kul men jag kände liksom inte det där euforiska tjoho som man kan göra när man dricker- jag kände mig också mycket nöjd när jag kom hem, kunde läsa lite, vaknade rätt så tidigt, äta min goda frukost! Sammantaget blir det 110% bra liv. Nu packar vi upp böcker men snart är vi klara här i nya hemmet som blir så fint att jag vill inte bara nypa mig i armen utan liksom ruska om mig för att fatta. Så glad.
Nu-njuter av söndag pga imorgon ska jag resa bort flera dagar på konferens… tar det när det kommer. Kram på er!

Ja @andrahalvlek det var som att det var så lätt att komma i ordning här. Som att allt hittat sin plats utan krångel. Fint hemma oavsett hur det är - smått eller stort, är viktigt. Kram 🌱

Sitter i taxi mot Arlanda och konferens. Brukar kunna stressa upp mig över tillfällen som det här. Det har aldrig varit några tillfällen då jag druckit mycket, hade oftast något överjag som höll i, var väl inte för att jag var duktig utan troligen bara en tidsfråga så som jag betraktar mitt missbruk. Jag tänkte förut ofta kring ”jag har aldrig”. Ett väldigt pinsamt sätt att legitimera sitt drickande.
Nu känner jag mig rätt lugn även om såna här tillfällen ställer höga krav på att leverera inför andra. Det har jag inte sällan medicinerat med en halv tablett piller som håller puls och nerver i styr. Nu hittade jag inga såna tabletter så det får vara. Jag känner mig lugn och blir jag stressad så är det som det är. Inte så mycket farligt kan hända.
Mer chill med andra ord.
Jag är personligen mycket tveksam till att ett företag skickar anställda utomlands. Det här året har väl lärt oss allt om att det mesta kan vi göra inom Sverige, vi behöver inte ens alla vara på samma plats.
Ska försöka njuta av lite sol också, och mina springturer som äntligen börjat ge resultat i form av att jag inte vill gråta i uppförsbackarna.
Kram och ha en fin måndag!