Det är inte lika roligt att räkna dagar nu, känner mig bara rastlös och vill vara tillbaka på 11 veckor som var så länge som jag klarade sist. Vet ju hur mycket arbete jag la ner då och vet att jag behöver lägga ner ännu mer för att lyckas denna gången.
Samtidigt så vet jag att jag kan avstå a men inte ensam jag behöver stöd från andra. Forumet här är bra men jag behöver tala om mitt missbruk. När jag kan sätta ord på saker som ger mig ångest så löser det upp sig på något sätt. Det försvinner inte men tankarna blir inte lika plågsamma, för när jag sätter ord på saker så låter de nästan aldrig så hemska som de är i mitt huvud.
Jag skriver också ner tacksamhet varje kväll och jag har så mycket att vara tacksam för om jag bara öppnar ögonen!

Nu ska jag åka och bada och tvinga med yngsta dottern :). Det är fortfarande riktigt skönt i vattnet och det går att ligga i en bra stund.
Efter det blir det tidigt i säng.
Imorgon är det fredag och det ska bli så skönt att få helg.

I dag dricker jag inte.

@Ase hoppas du fortfarande håller i nu. Alkoholen är väldigt lurig och det händer saker när man gjort ett sådär längt uppehåll som du gjort. Eftersom du ändå har gjort de veckorna så tror jag att du kommer igen lite snabbare än sist. Det är inte särskilt länge sedan. Å så min käpphäst, kolla upp att du mår bra i övrigt, tycker jag. Jag fungerade utmärkt utåt med svår järnbrist och periodvis missbruk. Men när man får ordning på sina värden så inser man att det nog ändå inte var som det skulle riktigt tidigare. Hjärnan var tröttare, initiativkraften sämre. Du kanske mår alldeles utmärkt och att det bara är alkoholen som spökar, men annars är det värt att kolla upp.
Å det där med tankarna. Lyssna på Närvaropodden. Det finns många bra avsnitt om att systematiskt arbeta med sina tankar. Just nu när du fortfarande är i svallvågorna efter en period är det värre, men jag tror att du kommer att få enklare att styra tankar utan alkoholen. Så håll ut nu!

@Ase fattar att det känns tufft. Nu har jag inte läst alla de senaste inläggen här men har du funderat på AA? Eller att ta kontakt med beroendeklinik för samtalsstöd där. Jag gjorde det senare. Kunde själv välja hur mycket stöd jag behövde. Då ringde en kurator upp mig så ofta som jag behövde och vi pratade om att det som rörde missbruket. Verkligen suveränt och enkelt. Det finns hjälp på så många olika sätt! När jag var klar med beroendekliniken bad jag dem att dölja ALL journalföring för läkarvård som inte har med beroendet att göra (tror inte det kunde döljas under tiden jag var aktiv patient där men är inte 100).

Kram!

Hej @Varafrisk 💖
Det går framåt och jag får tillbaka lite mer självförtroende för varje dag.

Jag har funderat mycket på det där med att stänga dörrar som du och din kurator talade om 😊.
Så jag tänker att jag ska börja stänga dörrar en efter en. Tex trötthet, verkligen arbeta in att jag aldrig dricker på trötthet och när den är stängd så är den stängd och så kan jag börja stänga nästa dörr.

Värt att prova iallafall 😊.

Kram 💖

@Ase Hej! Du har varit superduktig och det kanske är både hjärna och kropp som håller på och återhämtar sig? Jag håller tummarna för dig!

// Thomas

@Tombor tack! Jag kan nog behöva många tummar 😉.

Jag tar en dag i taget och idag har jag skrapat ihop 15 dagar och gjort mitt 16:e löfte.

Idag dricker jag inte.

Något jag har märkt sedan jag började det här arbetet mot nykterhet det är att jag har blivit mer ödmjuk mot mina medmänniskor i mina tankar. Detta är en stor förändring av min hjärna och något jag är jätte glad för och mår bra av. Jag är mycket mer förlåtande och ödmjuk i mina tankar mot andra. Förut störde jag mig på andra och orkade ofta inte lyssna aktivt men det håller på att förändras. Att jag inte hade så stort tålamod och förståelse för andra var inte något jag tänkte på innan. Detta är inte något jag arbetat aktivt med utan det har kommit i takt med att jag jobbat med mig själv.
Det är väldigt skönt att inte gå omkring och störa sig på andra människor.

I dag är jag ledig och eftersom jag inte drack något igår är jag pigg idag och det känns jätte skönt. Tänker att jag ska åka till havet om en liten stund och det kanske blir årets sista bad i havet. Jag ska åka själv eftersom jag mår bra av att vara själv och då har jag ork och energi när resten av familjen dundrar in i eftermiddag.
Städning och tvätt får vänta.

I dag dricker jag inte!

@Ase Man brukar kalla det harm i AA-kretsar. Att man går runt och stör sig på alla i sin omgivning. När man slutar med det har man jobbat med sig själv på ett bra sätt som gynnar nykterheten. Bra jobbat!

Kram 🐘

Har fått sjukdomsbegreppet förklarat för mig utifrån aa perspektivet i kväll. Vilken aha upplevelse. Nu får jag se hur jag går vidare med detta.
Mycket att ta in och bearbeta i mitt huvud just nu.
Har gått på några möten tidigare men har nog inte riktigt fattat.
Jag kan inte låta bli att skratta lite åt tanken på om någon hade sagt till mig för ett år sedan att jag skulle gå på aa möten så hade jag trott att den personen var galen.
Man vet aldrig vilka vägar livet tar och nu blev det så här för mig.

Idag dricker jag inte!

Hej @Ase 💗

Så synd att min mikrofon inte fungerade idag på mötet. Ngt tekniskt fel, tänker jag. Men så gott att höra din röst. Vi bor inte hundratals mil ifrån varandra och kanske kan vi ses någon gång.

Varm kram💗