@Andrahalvlek Det blev ju jättebra! ( såg bilderna) Gött att det gick att få fäste med skruvarna i röret utan att skruvspetsen gick igenom röret. Jag trodde inte inte det var riktigt så… grova rör du hade tänkt använda.😅 Nu när du har fått kläm på skruvdragaren så finns det ingen gräns för hur många och stora projekt du kan sätta igång med.😍

Kram

@Torn Snyggt blev det inte, men funktionellt. Och marsvinstjejerna älskade tunneln 😍 De kryper under spångarna också (heter det så?) Får se om de vågar sig upp på platån också. Jag tänkte mig hela tiden sådana där orangebruna avloppsrör, men gråa var betydligt snyggare 😉 Från början tänkte jag ett rakt rör, men jag hittade bara med böjar så det fick bli så.

Kram 🐘

@Andrahalvlek, det låter utmärkt, allt! Och så underbart att marsvinen fattade galoppen direkt! Jag kan nästan se dem framför mig, förstår att de drar uppmärksamheten till sig. Kul att det blev så bra🤗

Om jag inte förvånats tillräckligt av att läsa dagens nyheter så kan jag gå in här och läsa hos dig. Alltid nya saker! Snickare my god. Så kul. Nästa år bygger du väl en egen sup.
Imorrn har jag ledig tid innan hemresa och tänkte som en hommage till dig (och mih) testa att sup-a. Håll en tumme. Kram 🤗

Boys and girls! Jag har sovit! Det gör jag förstås litegrann varje natt, men de senaste TVÅ nätterna har jag sluppit myrkrypningar helt och sovit gott. Knappt jag vågar skriva det 😱 Håll tummarna! Fyra tabletter av ”rätt” magnesiumsort tar jag just nu.

Så ovan att sova gott att jag vaknade kl 5 och hade skallen full med planer. Har redan fått iväg fyra förfrågningar om dejter av olika slag med olika kompisar. Så länge sen sist 😍

Biljetter till Peter & Bruno den 28/1 har jag hunnit boka också. Ska gå dit ihop med två körkompisar. Helt nya kompisar som jag lärt känna via kören. Eller rättare sagt, vi har potential att bli kompisar 😍

Kram 🐘

@Se klart Just det, det var det jag tänkte säga. Passa på att bada nu!😍 Här hemma började det bli rätt kyligt i vattnet.

@Andrahalvlek, gött med sömnen! 😍

Kram

Punkt. Nu har jag uppdaterat den långa listan med alla mina nu alldeles strax gamla arbetsuppgifter. Alla arbetsuppgifter har fördelats under olika rubriker, ”Till xx…” osv. Ingenting ligger och skvalpar, nu finns allt på pränt. Min efterträdare är inte utsedd än, men när vb börjar jobba finns det en to-do-lista att börja med 😉 Jag skiter i hur det blir, nu har jag lämnat över. Punkt.

Och jag är supertaggad inför att börja på mitt nya jobb på måndag 😍 Tillbaka till rötterna. Massor har förstås hänt sedan 1990-2000-talet, då jag gjorde ungefär samma arbetsuppgifter tidigare. Men jag har hyfsad koll på nuläget eftersom jag har hoppat in och vikarierat det senaste halvåret. Nu ska jag skaffa mig stenkoll - och sen ska jag förändra i den takt som behövs. Man ska inte laga något som inte är trasigt.

Kram 🐘

Ikväll var det nästan strössel-läge. Ni vet känslan när man bara vill ha något sött NU och sen går man metodiskt igenom kyl, frys och skafferi i jakt på något gott. Till och med strössel skulle duga! (Jag har aldrig sjunkit så lågt men jag har en kompis som gjort 😉 ) Min poäng är att förklara KÄNSLAN. VILL HA. NU.

Fast jag har ju inga godsaker hemma, för att jag känner mig själv så väl. Så det blev några mini-knäck av surdeg med fikon-äpplemarmelad som förgyllde min fredagkväll istället. Helt okej.

Varför detta sötsug? Jag har jobbat ett bra tag med att avsluta mitt nu gamla jobb, idag var det finalen och jag kom i mål med rak rygg = värt att fira. Jag åt dessutom gyrosrulle till middag, dvs vitt mjöl = väcker sötsug. Lärdom? 1) Aldrig ha godsaker hemma. 2) Alltid ha vettiga alternativ hemma att mata sötsaksmonstret med. Bästa av allt - jag har redan lärt mig den läxan, så därför hade jag inget gott hemma. Jag är otroligt tacksam för att jag inte längre får ett sådant överjävligt sug på alkohol 🙏🏻

Det blir tidigt i säng!ä, vilket det förvisso ofta blir på fredagar i mitt nya nyktra liv. Men imorgon ringer klockan 7 eftersom jag har en heldagsutbildning med tjejjouren på zoom och jag måste hinna med min morgonpromenad innan det.

Nu när jag släpper rekryteringen på jobbet så ska jag gå all in på att rekrytera fler volontärer till tjejjouren istället. Två nya jourare är jag på gång att introducera just nu. Grundutbildning imorgon (som inte jag håller i utan det är vår moderorganisation som håller i utbildningen men jag tänker delta) och sen ska jag coacha dem vid varsitt chattillfälle under oktober. Det är bra första gången att ha någon vid sin sida och fråga fortlöpande, även om jag enbart tänker finnas till hands via video i messenger. Det kan nog bli bra.

Chill helgkram 🐘

Intressant med myrkrypningaena. Har du mätt ditt magnesiumvärde nån gång? 4 tabletter låter ju rätt mycket, men om det funkar är det ju bra. Är det olika på olika sorter alltså. Inte lätt att navigera i tillskottsdjungeln. Jag har lite oroskänslan i benen ofta. Ska testa magnesium igen tror jag, men just det hade jag inte brist på.
Sötsug har jag så extremt sällan, tror kanske det är lite därför jag inte upplever att jag har sug av alkohol heller. Men det senaste året har jag ibland varit väldigt godissugen. Inte hamnat i strösselträsket men åt minimaschmellows (troligtvis likvärdigt) nån gång. Alltså jag tycker ju att det är alldeles för sött. Nu har sötsuget försvunnit och jag ogillar sött igen. Och det är ofta så att jag faktiskt ogillar sötsaker. Och jag använder godis på samma sätt som alkohol - för att piggna till. Eller alkohol använde jag väl för att slappna av också. Men det har varit lite medicinering över mitt godisätande också. Det är det jag menar.
Jäklar vad duktig du är AndraHalvlek! Nåt så viktigt som Tjejjouren. Tänker att det finns så många som behöver stöd och hjälp. Ha en fin helg!

Tack @Sisyfos ❤️ Trött i skallen nu, men ändå vid gott mod. Varje gång jag går jourutbildning påminns jag om varför jag gör det här. Jag ÄR en engagerad människa, jag behöver engagera mig för att må bra. Det är bara den eviga balansen mellan att ge och få som är viktigt att hålla koll på.

Jag vet inte om man kan testa om man har magnesiumbrist. Nästan alla har det mer eller mindre. Magnesium finns i spannmål och eftersom mycket mat är processad idag har många brist. Värre brist får man om man svettas mycket, som under klimakteriet tex. Sen är man säkert olika känslig för brist också.

Jag har testat otaliga sorter med magnesium. De som funkar för mig är Magnesium Meda 120 mg. Jag köper dem billigast på apotea.se.

Jag borde göra en sådan där totalkontroll i hårstrån som Sattva (?) gjort. Jag borde veta vad jag faktiskt har brist på. Ska bara komma till skott. Någon gång.

Kram 🐘

Det är knappt ingen skillnad på min läggtid på vardagar och helg längre. Idag kl 21.30 började jag förbereda mig för sängen. Samma tid som annars. Sen brukar jag förvisso inte släcka ner paddan förrän kl 23, men jag känner mig lika färdig för sängen nu som jag gör vilken annan dag i veckan.

Har ju inte tagit någon höneblund idag heller, det brukar jag annars göra på helgen. Men mina 12.000 steg har jag fått ihop tack vare promenad innan utbildningen började kl 9.30, på lunchuppehållet och efter utbildningen. Heja mig! Riktigt trött i skallen är jag, det blir jag av att lära mig nya saker. Även om det mest var repetition för mig idag.

Utbildningen är delvis otroligt dyster. När man får ta del av info om porrindustrins framfart känns det som att få ett knytnävsslag i magen. Hur sjutton ska vi på något sätt kunna motverka den kvinnosyn som porren förmedlar? Strypsex, analsex, gagging (osäker på stavningen), örfilar och ord som slampa och hora är vardagsmat i så kallad gratisporr som en 12-årig pojke kan få ta del av inom några sekunder via sin mobil. De hjärntvättas från unga år. Och flickorna hjärntvättas också - hur ska de kunna säga nej och stå upp för sina gränser?

Men samtidigt blir jag stärkt i det faktum att det vi gör är så viktigt. Varje tjej vi faktiskt kan hjälpa är så värd jobbet vi lägger ner. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Alla kan gräva där de står. Och ett viktigt budskap vill jag förmedla till alla: TA PORRSNACKET MED ERA BARN! Hur pinsamt och jobbigt det än är.

Säg till era barn att det de ser på porren är inte okej 🤬 Säg till era barn att om de konsumerar mycket porr så kan de i värsta fall bli porrimpotenta. Det innebär att deras förväntan på sex blir så snedvriden att de inte längre tänder på helt vanligt Svenssonsex. Fatta vilken misär! Porr är ju också ett missbruk faktiskt, det är tydligen svårt att låta bli att glo på när man väl har blivit fast. (Den som vill ha mer fakta inför porrsnacket kan söka på Gail Dines på youtube.)

Hoppas att jag får sova gott i natt. Imorgon blir det kyrkoval, träna linedance i tre timmar och chatta i två timmar. Däremellan ska jag vila, vila, vila.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Verkligen en viktig insats du gör för tjejerna!💪🙏
Ja jsg får ta och prata med mina ungdomar om porr. Tror inte de kollar, men vad vet jag?? Jag har en syster som också är väldigt engagerad, och hon pratwrbom att lägga filter i deras skärmar. Det är nog lite sent i såfall, de är för gamla för det.
Låter som du har en full dag framför dig! Är det första gångennpå linedancen?
Själv ska jag strax iväg på yoga. Resten av dagen hundpromenader och förbereda yogajobb.
🌼🌟💫🌷⚘🎈

@Sattva Ja, det blir första gången med linedance. Men jag har dansat förut, för några år sedan. Så det är en gammal hobby som jag nu återupptar.

Jag kan verkligen rekommendera dig att söka på Gail Dines på youtube. Kolla ihop med dina ungdomar. Den film på 30 min som vi fick se igår heter ”Pornland” och den är vidrigt bra. En rejäl ögonöppnare för oss som tror att porr är som det var för 30-40 år sedan. Det som var mjukporr då har flyttat in i populärkulturen, och det som var hårdporr då är mainstream nu. Det som visas nu är regelrätta övergrepp, och jag överdriver inte. Man kräks nästan när man ser det.

Just filmen ”Pornland” tror jag inte finns på youtube pga upphovsrättigheter som man måste köpa sig till. En uppföljare är på gång, en ”Pornland 2”. Det behövs eftersom den är några år gammal, men den är ändå helt vidrig. Hur tvåan blir vill jag inte ens sia om. Gail Dines är en hjälte som orkar ta den här striden. Porrkriget.

Kram 🐘

Halkade in här och såg att ni snackar porr. Följ gärna polisen Simon Häggström och organisationen Talita. Ibland ser man kommentarer på Simons sida som är så otroligt korkade så det är svårt att greppa dem. Hur delar dessa män sin uppfattning till sina barn ????

@Adde Det gör jag redan! Simon Häggström och Talita gör ett jättebra jobb. Hoppas fler blir inspirerade att följa dem. Inom porrindustrin är pedofilporr tydligen ett stort segment. Urk 🤮

Kram 🐘

@Andrahalvlek önskar jag hade en bråkdel av din energi ;-) Du är verkligen beundransvärd i allt du tar dig för. Var du likadan under tiden du drack eller gick överskottsenergin till att dricka då? Genuin undring från min sida.

Kram!