Har äntligen fattat att jag inte klarar detta ensam.Har beställt tid på beroende centrum, och även hittat detta forum. Alkoholen har blivit livsfarlig för mig.Nu är det 4e gången med riktigt allvarliga incidenter. Kan trots all ångest och fruktansvärda skuldkänslor känna att jag ärligt vill ge upp alkohol.Sparka ut skiten ur mitt liv. Skönt att känna att man inte är ensam, kunna ta del och dela med sig av tankar och känslor.

P-A

Tjena. Samma här för några veckor sedan, om än vårdcentralen och inte beroendecentrum. Vände mig först till dem men gick besked att VC var första instans. Oavsett vilket, fick Naltrexon utskrivet och har svarat oerhört bra på det - har ett par vita veckor bakom mig utan några större problem vilket är helt surrealistiskt i min värld. Lycka till oavsett vilken väg du tar, min vän.

Hej! Jag har kommit till samma slutsats; att jag vill ge upp alkoholen helt! Tack för att du delar med dig av din historia. Det hjälper verkligen att känna att man inte är ensam i detta.

Rikan

@frosti Ja, vi är många som delar samma problem. Nära 1milj. personer i Sverige har alkoholproblem av olika grad! Jag har nu fått en tid hos beroendecentrum och hoppas att få hjälp och stöd i att sluta helt med alkohol.Det är nu lite över en vecka sedan jag drack mig medvetslös på en personalfest. Minns ingenting för än jag vaknar på sjukhuset morgonen efter.Jag hade 4 promille i blodet. Livsfara. Skammen är värst. Det har också hänt förr, men efter några månaders uppehåll så har jag tyckt att det är ok med lite vin. MEN DET ÄR INTE OK. Kanske har jag entligen förstått. I detta fina forum känner jag gemenskap. Tack för att ni delar med er av era berättelser och erfarenheter.

Rikan

Japp, har nu besökt beroende centrum för första gången. Kommer att börja med Antabus redan imorgon! Snabba ryck. Känner mig ganska orolig för vissa ev. biverkningar som mani, nedstämdhet,dålig andedräkt och dålig mage. Dessa biverkningar är vanliga. Äter Litium mot just depression. Finns det någon på Forumet som har erfarenhet av Antabus?

Rikan

@Rikan Inte lika tuff nu som igår efter första besöket på Beroende centrum. Sitter i väntrummet för att få första Antabusen. Det känns osäkert att få det dagen efter. Rädd för biverkningar. Är idén så bra när man samtidigt medicinerar mot depression? Biverkningar är just depression el. mani.

@Rikan Hej! Hoppas det går bra, beroendecentrum borde ju veta vilka mediciner som går/inte går att kombinera... Hursomhelst så hejar jag på dig o skickar en stor styrkekram! 0ch välkommen hit till forumet, tror inte jag skrivit det tidigare... Här finns så mycket att ta del av som kan vara hjälpsamt!
🤗

Rikan

Jaha, då var det 3 veckor sedan jag drack. Många berättar om vilken fantastisk känsla det är. Önskade att jag kände likadant. Visst jag fixar det, men kul är det inte, iallafall inte än. Det beror säkert på att jag haft problem och beroende så länge. 30 år minst. Jag har samlat på mig enormt mycket skam och skuldkänslor. Jag har skadat mig svårt och blivit körd med ambulans 2gånger + flera andra allvarliga händelser. Ändå så sörjer jag nu att aldrig mer få dricka! Inget känns roligt. Hur hittar man glädjen i vardagen?

@Rikan Ja, det är konstigt att vi kan sakna något som gör oss så illa.
Det är hjärnan som behöver lära om och det kan nog ta tid.
Har du någon nykter gemenskap förutom detta forum?
Jag plågas också av skam och skuld men att få sätta ord på det gör att det lättar.
Att handskas med all känslor utan alkohol kräver väldigt mycket jobb.
Hoppas det blir bättre för dig snart💖.
En dag i taget.
Kram

Rikan

Ja, tiden går. Nu har jag kommit till dag 44. Har hjälp av Antabus en tid. Tyvärr blir jag väldigt trött av den, men jag står ut ett tag till.Tror det skulle gå utan, men jag har valt att gå all in för säkerhetsskull. Personalen är jätte bra på Beroende centrum. Måste åka dit 3 gånger i veckan för antabusen, men man får också en pratstund med sköterskan som frågar hur man mår och hur det går. Jag har inget starkt sug, men i vissa situationer som t.ex vid viss mat saknar jag vinet. Ta några glas vin medans man lagade mat . Slappna av och få känna ett behagligt rus. Tyvärr kunde jag inte hantera mängden utan drack upp allt.Eller ännu värre drack jag mig till kraftiga blackouts och några gånger medvetslöshet som blev ambulans och intensivvård. Jag har kommit in medvetslös av alkohol, men också med skador. Har nu för 44 dagar sen hamnat på det man kallar den totala botten. Läkaren talade om för mig att jag hade 4 promille!! Hon skrev i min journal att jag inte skulle dricka alkohol i huvudtaget Jag minns ingenting, fattar inte vart jag är när jag vaknar på intensiven morgonen efter. Tydligen har jag bara sjunkit ihop på stolen på vår personalfest.Det var en avslutningsfest för oss säsongsanställda. Jätteroligt i början till ca 23.00.Sen tappade jag kontrollen. Det konstiga är att jag inte minns att jag blev för onykter.Dessutom frågande läkaren mig om att de också fått utslag av benzodiacepin i blodet. Jo, jag tog en halv tablett på fredagen. Över ett dygn före festen. Trodde inte det var någon fara!! Det var mer än jobbigt när jag skulle svara på det. Jag är 58 år och ville bara gömma mig. Som tur är var jag säsongare och behöver inte möta några kollegor. Alla måste ha sett mig lastas in i ambulansen. Livebandet fick nog sluta spela. Jag sabbade sista delen av festen. Det var den ultimata botten jag nådde. Så var det berättat. Det är bara här i forumet man vågar berätta. Ska även gå i en samtalsgrupp på beroende centrum nu i November. Tack allihopa som skriver. Många bra insikter,tips,råd och ärlig-varm stöttning i ALLA lägen.

@Rikan Shit, vilken jävla tur du hade ändå. 4 promille 😱 Förstår att du är fast besluten att vända alkoholen ryggen. Om vi inte slutar dricka så slutar det med döden förr eller senare. Min pappa dog pga sitt alkoholmissbruk vid 61 års ålder. När jag var 50 år insåg jag att jag traskade i hans fotspår, eftersom blackouter var mer regel än undantag och min tolerans hade levlat upp ett snäpp. Idag visar min app Nomo att jag har varit nykter i 632 dagar. Kan jag - så kan du!

Kram 🐘

Rikan

@Andrahalvlek ja.det var svårt att förstå att jag fick i mig en sådan mängd. För mig finns det inga val. Dag 45 nu. Det måste kännas bra att du hållt upp så länge! Vad fick dig att sluta?

@Rikan Att jag på riktigt förstod att jag levlat upp ett snäpp i mitt drickande pga ökad tolerans och upprepade minnesluckor, och att jag skulle sluta som min pappa. Man kan säga att jag backade från stupet. Min pappa rasade till ravinens brant för oss båda.

Kram 🐘

@Rikan och @Andrahalvlek
Jag undrar hur mycket promille jag haft i mig när jag några gånger haft blackouts och inte minns något på slutet av en kväll eller när jag vaknar på morgonen och har värsta blåmärket på sidan av låret. Har ramlat i badrummet men minns inte, har bara ont och värsta blåmärket. Usch! Det kan ju gå hur illa som helst! Detta är jobbiga minnen men viktiga för det hade ju gått så långt i drickandet med ökad tolerans som jag inte ville kännas vid. Talesättet ”där alkoholen går in, går vettet ut” är verkligen sant!
Grattis @Rikan till dag 46 idag🌟. Jag firar dag 11 idag😁. Tack för allt stöd @Andrahalvlek💕

@Rikan jag har börjat med Antabus igen. Det är fantastiskt bra hjälp då man inte har något annat val än att vara nykter. Tröttheten kommer tydligen inte från medicineringen utan att man faktiskt slappnar av. Att dricka kräver en hel del planering, både före, under och efter. Själv tycker jag det är underbart att kunna sova gott en hel natt. En av de bästa vinsterna med att vara nykter. Har haft möjligheten att ta en power nap på em också.

Lite nyfiken, jag tar Antabus två gånger i veckan. Får man olika doser då?

Och grattis till alla dina nyktra dagar 🥰👍❤