@Kungslilja Bra jobbat alla dina dagar! Jag kan inte minnas biverkningar av Naltrexone, men första veckorna var tuffa generellt. Men jag hade verkligen bestämt mig för att bli nykter. Efter t mån med medicinen kände jag mig bäldigt trygg att jag skulle klara mig utan. Jag insåg rätt tidigt att jag inte skulle, kunde, ville dricka mer nånsin. Jag var alldeles för beroende och levde inte livet som jag ville. Nu känner jag enbart tacksamhet för nykterheten!

God morgon/förmiddag @Andrahalvlek
Tack för välkomnandet. Sent eller inte, ett välkomnande eller inget alls... jag är tacksam över att ha hittat hit. Det verkar finnas så mycket värme och medmänsklighet här.
Grattis och wow till 600 dagar! Så starkt. Förstår att du har en hel del goda råd och tips vilka jag gärna tar del av så ska, efter jag skrivit av mig lite in och läsa hos dig. Det med negationen ska jag ta till mig direkt. Det är ju precis som hos barn, de hör i princip aldrig ordet inte. Det känns heller inte som att jag förbjuder mig/nekar mig själv någonting. Har snubblat på just det många gånger tidigare där det har vänts ifrån: "jag ska inte dricka någonting ikväll" till att "det bestämmer jag väl själv/får jag göra om jag vill". Vilket i skrift inte ens är ett logiskt resonemang *S*.
Tyvärr hann barnen tala ihop sig över telefon vad gäller i em. Annars hade jag rakt av kört på den vita lögnen. Det jag kom på att jag kunde göra ytterligare är att minska tidsramen vilket jag gjort. När vi kliver innanför dörren tänker jag dra till med en migränkänning/varsel. Att dricka på en sådan är som att bädda för total katastrof. Det får nog vara så en tid, dvs att jag ljuger. Såklart sanningen måste ut men just nu är jag inte redo.
Jag hoppas att du har en fin söndag och att din kommande vecka kommer vara rent arbetsmässigt bättre än den föregående =)

Hej @Sattva, tack för svar. Jag tänker, utefter det du skriver, att jag helt enkelt får utvärdera läkemedlet allt eftersom. Jag hoppas landa i både tanke och handling där du befinner dig nu. Målet. Är så imponerad av dig och alla andra här inne, ni visar att, oavsett om ni har en krokig väg med återfall eller en mer...rak väg, att det verkligen kan gå. Det ger mig hopp. Och det känns så väldigt skönt att inte vara ensam i det här.

Förmiddag dag 6. Solen skiner och systembolaget är stängt. Som om det vore min födelsedag ;)
Sovit som en kratta och huvudet gör ont men det får väl vara så helt enkelt. Känns som att jag skulle behöva semester.
Lite oro inför besök hos väninnan ikväll men som jag skrev ovan till Andrahalvlek ska jag skylla på migränkänning/varning redan vid ankomst. Hjärnan arbetar redan på högvarv om att jag ska dricka citronvatten. Jag älskar citronvatten.

Hade min särbo över igår eftermiddag tills nu imorse. Höll mig sysselsatt med att leta efter ett nytt bord till vardagsrummet. Vandrandes runt bland allt det fina och alla "mindre fina prislappar" slog det mig hur mycket pengar jag lagt på alkohol. Helt sjukt! Har försökt att hitta en snittsumma och om man räknar in både fin-ful och bib så snittar det kanske på ca 80:-/dag. Så jag har öppnat ett konto och fört över 5x80 och tänker sedan, föra över ytterligare 80:- för varje dag. Tänker att en visuell syn kanske kan vara en hjälp på vägen. Det är ju galet mycket pengar. Speciellt i ett ensamhushåll där jag hela tiden sagt "vi har inte råd..." samvetet inte på topp.

I morgon är det måndag. Den värsta dagen på hela veckan. Rent arbetsmässigt är den vidrig. Det är ofta måndagarna som drar igång drickandet. Det var den förra måndagen jag drack ca 1/2 bib och sedan hittade hit. Jag är rent ut sagt SKITRÄDD för morgondagen!
Men first thing first: idag ska jag klara dag 6.

Tack alla att ni finns!

( Såg nu att jag missat att tacka @Ase och @Minabästaår för inläggen ovan. Inte helt med på hur sidan fungerar, citerandet och svarandet. Tack för att ni finns!, hoppas ni har haft en lika bra och kanske än bättre helg än jag =) )

@Kungslilja Just det, en dag i taget. Ibland en timme i taget om det så krävs. Med små pyttesmå steg kan också du få ihop en lång nykter tid.

I början var jag inte övertygad om hur länge jag skulle vara nykter. Jag fick bara nog en dag. Efter en nykter månad hade jag det värsta bakom mig och livet kändes okej. Så det fick bli en nykter månad till, och en till… Rätt snabbt kom jag dock till känslan att jag inte längre ville dricka. Nästa steg i den utvecklingen är att jag sen lång tid tillbaka är tacksam över att jag slipper dricka 🙏🏻

Livet som nykter är så mycket bättre på så många sätt. Tidigare var mitt liv en enda lång transportsträcka till nästa fylla. Så mycket tid jag har lagt på att planera inköp, göra inköp, dricka och vara bakfull. Flera timmar varje vecka. Timmar som jag kan använda till att fylla mitt liv med roligheter 😍 Och MYCKET pengar sparar man, som kan användas till roligare saker.

Kram 🐘

Hej @kungslilja och vad skönt att du redan nu kan vara lugn i att denna måndag blir bättre än den förra.
Annars är jag inte för att planera så långt- så tidigt i nykterheten. Man kan hamna i situationer där en kvart känns lång. Och då är det skönt att ta en kvart i taget.
Vad gäller lögner kring att inte dricka så kör bara på med vad som passar dig! Du är viktigast just nu. Nykterheten prio ett. Det gäller att förstå det med hela sin kropp och psyke. Trött? Vila. Fortfarande trött? Vila mer. De allra flesta av oss som druckit för mycket har gjort det under flera år. Ofta har vi druckit för att ”orka lite till”. Så du kan bara tänka dig. Vila behövs.
Hoppas kvällen blir bra nu! Kram 🍁

@Se klart och @Andrahalvlek
Ni har helt rätt! Jag får beta av den alkoholfria stigen sund för stund, med pyttesmå steg. Det är så skört. Måndag imorgon och ju närmre den kommer desto oroligare blir jag för att det väldigt lätt kan gå åt pipan. (Speciellt nu när min arbetssituation förvärrats just måndagar. Gått från att vara tunga till att nu bli riktigt tunga i arbetsbörda). Jag får möta den så. Kanske rent av sekund för sekund. tack för kloka ord!

Kvällen gick bra. Inga lögner behövdes, men hade lugnt tagit till både en, två och tre om det behövts ska jag erkänna. Jag vill verkligen det här. Även om det känns tusans motigt och svårt så jo jag vill. Jag klarade dag 6. Mitt första riktigt stora prov kommer imorgon efter arbetet. Rädslan har inte släppt snarare ökat. Funderade nyss på om jag skulle ta dubbel dos av tabletterna imorgon. Har beslutat mig för att låta bli. Är lite "tabletträdd".
Jag rent ut sagt hatar måndagar, har alltid gjort. Dom har aldrig brukat blivit vackra, inte ens i tanken under en kraftig berusning/fylla. Just nu snurrar bara tankarna kring just det: Måndag, den stora tröttheten när jag snubblar ut från arbetsplatsen vimmelkantig och bara vill hem, få hjärnan att varva ner med vin. Jag är i skrivande stund inte sugen på vin, inte alls. Det första glaset brukar jag tom inte ens tycka är gott. Det är det 2a till 8e som smakar bra. Just på måndagar smakar dom mer än bra. Dom får mig att glömma dagen, som om den aldrig hade hänt. Som ni hör är jag helt besatt av måndagar. Besatt och riktigt rädd. Jag vet helt enkelt inte hur jag ska hantera det. Inte alls.
Önskar er alla, oavsett vart och vad ni befinner er i en bra start på veckan.

@Kungslilja Grattis till 6 dagar! 💪 Jag har nu läst din tråd och önskar dig välkommen hit. Jag känner igen mycket av hur du upplever saker och ting från min första skälvande nyktra vecka för snart 2 år sedan. Håll ut nu, kämpa på! Det blir snart bättre. Ett tips för i morgon är att göra något helt annat efter jobbet än vad du brukar göra. Jag stack tex ofta iväg med bilen under de första veckorna. Åkte i väg och bara körde runt på små vägar ute i obygden. Stannade till och tog promenader lite här och där. Ingen alkohol så långt ögat nådde, frisk luft, tiden gick och jag peppade mig själv att den här gången skulle jag inte börja dricka igen, vad som än hände! Jag tror det var bra, det blev mindre jobbigt då med sug och annat jobbigt. Och så fick jag rensat skallen ordentligt, och började jobba bort skammen. Eller om du är jättetrött efter jobbet, sov så mycket du kan bara. Kroppen behöver läka. Försök prioritera dina egna behov så mycket som det bara går. Det här fixar du!

@Kungslilja Du fick ett jättebra råd av @Torn - gör helt annorlunda! Min upplevelse är att nykterhetsarbetet till 70-80 procent handlar om att skapa sig nya nyktra vanor.

I början tänkte jag nästan dagligen ”den här känslan brukar jag dricka vin på”. Sen tänkte jag i nästa sekund: ”Men det ska jag inte göra längre, så då får jag göra något annat.” Eller så får man bara stå ut. Djupandas sig igenom det jobbiga. Hitta andra sätt att koppla av. Avkopplingen kommer, men det tar lite längre tid. Själv badar jag badkar på kvällen som avkoppling 😍 Efter kvällspromenaden.

Känslor är bara känslor och tankar är bara tankar. De går alltid över. Och de lyfter inte glaset till munnen. Du behöver inte agera på dina känslor och tankar. Faktiskt. Du bestämmer.

Kram 🐘

Nu är måndagen här. Jag vill inte stiga upp ur sängen. Tar med mig de goda råd jag fått ovan av @Torn och @Andrahalvlek. Även en hel del tyska böner till ´Gud´ har sänts. Känns lite som att gå mot en säker avrättning, stramar i bröstet. Jag kommer inte dö. En stund i taget. Ska se varje stund i sig som en seger.

@Kungslilja Du kommer klara det! Tänk att vad som än händer så ska du inte dricka. Det kommer bli lättare och lättare. Och ju fler dagar du har klarat, desto större insats. 🌼⚘💥🌟

Anonym31513

@Kungslilja Nej, du kommer inte att dö. När viljan att dricka sätter in, försök då tänka att detta är bara en tanke eller en känsla och inget som jag behöver agera på. Det tänket tycker jag är hjälpsamt.

@Kungslilja Hej och tack för det du skrivit om din första vecka utan alkohol. Min första dag här och jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Det hjälper mig att veta att jag inte är ensam. Dina insikter och det du delar ger mig hopp att jag också kan klara en dag, en vecka, en månad! Kram🍁☀️

Go kväll @Sattva och tack som checkar av. Det känns så stort att få läsa, förstå, att det finns andra här som genuint bryr sig och har hejat/och trott på mig genom dagen.
Jag har klarat det! Grät på väg till jobbet, dels över arbetssituationen, dels för att jag var så rädd för ett misslyckande. Det visar mig hur skört det är, och starkt vinets makt är över mig. På väg hem från arbetet gick hjärnans tankar i bejakande banor om att åka förbi systembolaget. Tankarna gick knappt att, även om jag försökte, hejda. Det var som en papegoja. Upprepade ett mantra. Var jättearg när jag gick av på rätt hållplats och hela vägen hem, för att jag inte handlade. Ilskan släppte först några timmar senare då maten var lagad, uppäten och läxor avklarade. Det som jag tror har varit de 2 mest betydelsefulla avgörandena är 1: Jag ska checka in här. 2: I någon tråd läste jag att det tar 10 dagar för alkoholen att helt gå ur kroppen och jag vill så gärna veta vem jag är utan alkoholen!
@Lavendelblomma du har helt rätt. Vad man känner är en sak, vad man gör en annan. Jag förstå det men än är jag långt ifrån säker på att mitt görande har kontroll över min känsla och vise versa. Det kommer säkert med tiden vill jag tro =)
@Vildasvanar: Välkommen! Är så pass ny här att jag inte har några goda råd att dela med mig av men kan intyga att du kommit till ett bra och varmt forum. Jag följer dig gärna och hejar på dig rakt igenom!
Är helt slut.
Kram till er alla och riktigt (så gott vi nu kan få till det ;) ) god sömn.

@Kungslilja Heja dig! Tänk på HALT (hungrig, arg, ledsen, trött). Åtgärda alltid de fyra punkterna om suget kommer vällande 🙏🏻 Det du upplever nu när suget anfaller är psykisk abstinens. Den lättar lite för varje dag. Jag fick vin-flashar då och då länge, men efter ett tag skrattade jag åt tankarn ”hallå, vart kom du ifrån?” Tänk på suget som en trotsig treåring. ”Jag hör vad du säger, men nu gör vi som jag har bestämt.”

Kram 🐘

@Kungslilja GRATTIS till din seger! Du klarade det!! Och ju fler dagar du investerar i dig sjäkv, desto större insats att förlora. Varje dag bygger ett värdefullt kapital💪🌷🌼👍