@Kungslilja Jag har också gjort programmet och alla får delta😁. Tyckte det var ett bra stöd och man får verkligen fundera på olika saker och hur man kan hantera saker för att lyckas vara nykter. Man kan också ta stöd av och bolla med rådgivarna här, inget jag gjort men vet att många verkligen uppskattat det. Sedan att skriva här med andra och jag använder min tråd som dagbok, har/är oerhört givande. Lycka till🌷💕

@majsan_nu och @vår2022 tack för er input! Ja, en hel del i programmet. Har precis gjort del 1 och fick verkligen fundera. Det är ju inte alltid så snyggt det som skrivs men det är bra att få se det i text.

Har, som tidigare, funderat och reflekterat. Det är ytterst få tillfällen som jag tycker att vin (som jag går loss på) är gott. Första glaset är närmast en plåga rent smakmässigt. För att inte tala om obehagskänslan av lätt berusning. Det är någonting jag tar mig igenom för att få njuta av resterande glas och lycko/avslappnigskänslan en riktig fylla ger. Så dumt! Inte för att jag tror att det kommer göra saken lättare, det är ju hjärnan som vill ha och vill ha och vill ha oavsett om smaklökarna skriker nej där i inledningen. Men kanske kan jag dra nytta av det i ren prevention. Vidare förstått att jag inte kan ha någon alkohol hemma. Hade kvar sedan någon gång från i nyår. Hittade igår och ja, det gick ju inte direkt så bra.... Nu ikväll vid hemkomst åkte det sista rakt ner i vasken. Jo lukten, lukten är ju även den, precis som smaken, inte så angenäm. Nästan värre skulle jag vilja påstå *S*.
Har även försökt indoktrinera HALT. Var riktigt bra på det under första försöket men märker det kommit lite i skym undan. Sover som en kratta och huvudet går i 180 även om än i dimma. Känner igen symtomen från föregående och vet att det måste ridas ut och att det kommer lätta. Orolig nu när jag inte tar Naltrexonen (då jag inte mådde bra av den alls) men tänker att det ska kunna gå ändå.
Kram på er och snart tidigt god natt.

@Kungslilja Vad bra att du hällde ut resten i slasken. Nu gäller det bara att stå ut, kämpa och aktivera sig den första tiden med abstinens. Det blir bättre för varje dag!

Kämpa på och skriv här, det hjälper💪💕🌷

@vår2022 ja, det blir ju sakta så, bättre dag för dag =) vi får hålla i, hålla ut och hålla avstånd!

På sätt och vis, även om det inte gick som planerat vid förra försöket så är jag glad att jag har gått igenom en del av den första tiden en gång tidigare. Såklart hade jag hoppats att inte behöva göra om det men nu är det som det är. Tröttheten är tillbaka. Eller såklart har den alltid funnits men nu mer medvetet. Det känns lite annorlunda den här gången eftersom perioden inte varit lika lång och intensiv. Däremot har de ggr vinet och jag sällskapat under den här tiden varit minst sagt intensiv. Har varit iväg nu under helgen. Särbon/partnern eller vad vi än nu är har druckit vin båda kvällarna. Jag har inte varit sugen. Tröttheten och irritations/rastlöshetskänslan har varit för stor. Hjärnan gått på högvarv och tankarna åkt ostrukturerat som i en centrifug. Jag har märkt att jag är arg. På vad vet jag inte men det lär väl visa sig så småningom. Nu dags för att färdas hemåt mot en annalkande bläig arbetsvecka. Känner mig strålande positiv *S*
Återkommer!
/KL

...och på väg hem kom suget. Just nu är det så stort så att det upptar hela min person. Direkt när jag klev innanför dörren så väldigt irriterad över att jag hällde ut det sista vinet. Jag vet inte om det är för att det är söndag, dvs måndag imorgon, jag behöver städa, diska etc eller om det är för att jag är ensam. Eller kanske bara vanans makt. Innan min första vända här inne så gjorde jag alltid så de helger jag varit borta och kom hem på söndagen. Innan jag gjorde någonting annat hällde jag upp vinet. Bara att hålla i flaskan och höra ljudet lugnade. Tacksam och samtidigt nästan rasande över att bolaget är stängt. Jag behöver nog en hobby. Dvs en ny hobby ;)

@Kungslilja skrev:"Jag behöver nog en hobby. Dvs en ny hobby ;)"

Fast det här är ju också en fantastisk möjlighet att ägna tid åt något du kanske länge funderat på men aldrig känt att du haft tid över till. Gräv lite bara så kommer nog minnen om intressen du haft viljan att kultivera att dyka upp. Vet ju inte exakt vad det skulle kunna vara för dig såklart. Det jag har upptäckt själv att jag har fler saker jag vill göra än det finns tid till.