@Strulan65 Lite så tänkte jag också. Så länge livet är mystrevligt så funkar det nog med ett glas bubbel till fredagsmyset, men när livet skräller till rejält finns ju redan alkoholen i hennes liv och då är det lätt hänt att ta till den som ”medicin”. Vi behöver hitta andra sätt att ”medicinera” oss. Hållbart. Tack för grattis ❤️

Kram 🐘

@Se klart I mitt hjärta också ❤️ Det var där jag började min karriär i början på 90-talet, genom att göra just tidning - göra fina sidor. Och det verkar vara så jag ska avsluta min karriär också. Jobbar samtidigt i en jobbmiljö och en tidsanda där det bara är sajten som räknas typ. Så det är jag och min närmaste kollega som håller fanan högt, ihop med ett gäng på en koncerntidning så vi slipper jobba kvällstid. Vi vill ge papperstidningen den kärlek den förtjänar ❤️

Kram 🐘

Haft en helt perfekt lördag! Sov ända till kl 10, välbehövligt. Sen blev det 1,5 timmes skogspromenad, svettigt. Därefter nästan två timmars lunch med en kompis, och slutligen långmiddag med döttrarna hemma hos deras pappa i huset. Några maskiner tvätt hann jag med också.

Har fyllt på mina depåer med må-bra-energi rejält. En helt perfekt lördag ❤️

Kram 🐘

Skönt att läsa om din lördag. Själv slog jag ev forum-rekord med en höneblund på närmare 4 timmar. Dock var det snarast ett försök att vila bort förkylning.
Hoppas även din söndag blir bra, ladda om och tanka på. Vi behöver det.
Jag vet hur den digitala yran slår mot mer traditionell media men i många fall är det pappret som är grunden för affären- och sajter klarar sig sällan utan.
(Papperstidningar klarar sig ofta utmärkt på egna ben.)
Finns också något med ålder där också som påverkar hur vi ser på papperstidningen?
Heja den, kommer att leva länge till.
Kram 🥰

@Se klart Jag blev så glad när min äldsta dotter, 24 år, tog en prenumeration på SvD med kommentaren ”Det är så skönt när någon har gjort urvalet åt mig”. Då kände jag lite hopp om framtiden. Hon har totaldissat morgontidning i alla år fram till nu.

Medelåldern på våra pappersläsare är annars 67 år, och det fylls inte på i samma utsträckning som det försvinner i slutänden. Men det känns lite mer hoppfullt idag jämfört med för fem år sedan, då kändes det som hela branschen var på väg ner i graven. Och det är pappersprenumeranterna som betalar våra löner! Annonserna för ju tyvärr en tynande tillvaro pga facebook och dyl.

Kram 🐘

Tagit en lååång promenad med äldsta dotter, cirka 9 km. Hon lockade mig att göra utfall på några raksträckor. Ajajaj, jag hoppar nog linedance i eftermiddag, har redan upp nått 13.084 steg och har riktigt ont i benen. Ska dessutom introducera en ny jourare ikväll, så några timmar chill bara-vara är vad jag behöver allra bäst just nu.

Kram 🐘

Imorgon inleder jag en fyraveckorsperiod med endast två tabletter 37,5 mg venlafaxin. Onsdag och lördag. Därefter följer en fyraveckorsperiod då jag tar en tablett per vecka. Sen är det slut. Sen har jag lyckats sluta med den SSRI-tablett som av många påstås vara ”omöjlig” att sluta med. Och jag har gjort det med den långsammaste uttrappningen i världshistorien, sannolikt. Totalt tog det 1,5 år.

Bäst av allt - inga känningar av nedstämdhet, håglöshet eller initiativlöshet. Tvärtom. Trots höstrusk och annalkande mörker. Men jag jobbar ju med mig själv på bred front. Idag har min streak 12.000 steg/dag och 0 socker uppnått 63 dagar. Jag ser till att få dagsljus varje dag. Jag tar D-vitamin som kosttillskott. Jag är noga med att planera in vila och återhämtning - det funkar inte att knöka kalendern full. Jag lyssnar på kroppens signaler när den behöver vila, som idag tex när jag avbokade min linedance och tog en höneblund på en timme och ett varmt bad istället.

Ikväll meddelade min yngsta dotter att hon vill komma till mig och sova över lördag-måndag 😍 Det är första gången sen flytten. Hon har sovit hos sin pappa några gånger, men enbart då storasyster har varit på besök hos pappan. Jag blev otroligt glad ❤️ Nu har hon bott in sig så mycket hemma hos sig själv så att det känns okej för henne att avvika då och då. Nu ska hon inviga mitt gästrum/kontor och sova i sin gamla säng.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Vad härligt AH att du snart inte behöver din medivin längre! Mrn som du säger, du jobbar ju verkligen för att må bra!
Kul med dottern också, det måste kännas skönt att hon är så självständig o trygg😍🌟⚘

Jag vill också fasa ut min medicin. Tar rygg på sig men ska också träffa min doktor så jag kan få lite mindre tabletter. Blir så svårt att dela. Ser verkligen fram emot det! Kram, ha en fin dag!

@Se klart Ja, det är svårt att dela tabletterna. Jag började ju med 75+37,5 dagligen, så jag har kunnat kombinera dessa två styrkor på olika sätt.

Det senaste halvåret har jag hoppat över tabletten helt vissa dagar, från och med idag tar jag medicinen endast två av sju dagar per vecka. Inga symtom alls. Än 🤣

Givetvis är jag vaksam på symtom, men jag är inte rädd för att ev få symtom. Blir man rädd kan man nog nästan framkalla symtom. Jag fyller min veckodosett, tar det som ligger i facket varje morgon, och mer än så tänker jag inte på det.

Just venlafaxin har hemska utsättningssymtom i form av svår ångest. Vad jag läst/sett mig till på youtube så är det extra viktigt på slutet att trappa ut väldigt sakta. Från hög nivå till medelhög nivå reagerar man inte så starkt, men från medelhög till låg nivå och från låg nivå till noll reagerar hjärnan mer.

Jag vill verkligen bli fri från allt kemiskt som påverkar min hjärna, såväl alkohol som SSRI.

Kram 🐘

@Sattva Nu lockar jag med kinamat på lördag och McDonalds på söndag 🤣 Känner mig som en klassisk varannan-helg-förälder som ”köper” min dotters kärlek. Nä, det gör jag inte - jag festar till det lite för oss bara 😍

Kram 🐘

@Varafrisk Det är SSRI-medicin, antidepressiv medicin alltså. Som jag har tagit ända sen min första sjukskrivning för utmattningsdepression år 2007.

Varje gång jag slutat med den har jag blivit deprimerad igen. Men nu har jag ju slutat dricka - och jag är övertygad om att alkoholen var en stor orsak till min ångest och depressioner.

Jag drack inte för att jag var deprimerad och hade ångest - jag fick ångest och blev deprimerad av alkoholen. Det är jag övertygad om. Min psykiska hälsa är oerhört grundstabil sen jag blev nykter.

Kram 🐘

PS. Fel av mig. Det är en SNRI-medicin, som påverkar både serotonin och noradrenalin. Hormoner i hjärnan som även alkoholen påverkar.

”Ett av de 10 mest sålda läkemedlen mot depression i hela världen. I USA skrevs det ut runt 20 miljoner recept på läkemedlet bara under 2007. Att jämföra med 30 miljoner för Sertralin, det mest sålda.”

Och de siffrorna är från 2007 😱