Hej är så jäkla sårad, har förstört allt dricker hela tiden. Min fru har tröttnat på mitt beteende kallade henne för både det ena och andra för en vecka sedan. Har ett bra jobb är systemingenjör till och med, men vad gör det när man är en idiot. Vet inte vad jag ska ta mig till, jag älskar min fru och mina två barn över allt annat, förstår inte hur jag kan bete mig så illa emot de jag älskar mest i världen, nu är det bara ord jag skulle aldrig kunna kröka ett hårstrå på deras huvud, men ord kan vara oerhört starka och såra, jag menar ju inte det jag säger. Älskar ju min familj så mycket, har sabbat allt, alkoholen tar över allt jag prioriterar bara den, jag ljuger jag förtränger jag hittar på, jag gör vad som helst för att få i mig alkohol jag kan till och med ljuga för mina barn som jag älskar så. Ska ringa i morgon efter hjälp nu är det nog med allt jävla supande är så less på allt. Fan.

Jag tänker att du kan försöka ta en sak i taget precis som du gör. Åk på behandling. Du har alla möjligheter att må bättre på sikt nu. Med eller utan fru. Det har inte gått så lång tid även om det känns så, så det är kanske fortfarande en chockfas för frun. Att ta steget och få nog är ju stort. Det kommer en hel del på köpet och är en jobbig omställning för er båda. Det enda du kan påverka är hur du vill ha det och vad du gör. Det kanske räcker så nu. Jag förstår att det är lättare sagt än gjort och att du brottas med ångest och ånger, men det är inte så mycket du kan göra just nu mer än att ta hand om dig själv. Kanske ordnar det sig med frun, kanske inte, men du kommer att må bättre. Du har fått en chans att ändra livet och det blir bara bättre.

@Strularen Det viktigaste först - och det är din nykterhet. Din fru måste få en chans att landa. Åk på behandlingen för din egen skull. Ta en dag i taget.
Det ENDA du kan veta om framtiden just nu är att ALLT blir värre om du fortsätter dricka.
Tro, hopp & Kärlek till dig!

@Strularen känner att jag upprepar vad andra sagt nu, men fokusera på dig själv och din hälsa nu, du kan inte göra mer än så och ska inte heller göra något mer.

Nämndemansgården är ett bra ställe jag har hört gott om deras internat behandlingar du kommer få en möjlighet att ta hand om dig själv nu på ett unikt sätt.
En dag i taget, skynda långsamt det är mitt mantra.

Strularen

Vet att jag måste ta det lugnt och låta allt landa, men det är oerhört svårt, är ju van att leva i en familj där vi gör allt tillsammans vill att det ska bli som vanligt, har alltid brytt mig om min familj gjort allt för dem, dock har jag varit berusad hela tiden men jag har ändå varit den bästa pappa som jag anser, min fru har blundat för allt eftersom jag har skött allt bra, men droppen kom när jag spårade ur när jag blev väckt hade inte kunnat sova på flera dagar och upp och jobba, hade dragit i mig ett antal öl och somnade typ kl 20:00 blev väckt typ kl 01:00 då kommer det som var droppen som jag ångrar varje dag varje timme varje minut och sekund, jag sa så elaka saker till min fru som man bara inte kan säga till sin älskling, fy fan för mig. Tror inte hon kommer att förlåta mig, jäkla fyllskalle man var. Jag tänker åka på behandling som jag blivit erbjuden och bli den nyktra, glada, stabil och stolta man som jag har varit en gång i tiden där jag kan vara en nykter pappa som mina barn älskar och förhoppningsvis min fru. Hoppas att hon ändrar sig när allt landat 😢

Härligt att höra ifrån dig har tänkt på dig idag. Jag tycker det låter som du landat lite mer, och det tar tid att landa, jag tycker du verkar kommit rätt långt på kort tid. Fokusera på dig nu och ditt mående jag förstår att det är svårt men det är allt du kan göra just nu och gör du den biten rätt och helhjärtat så kommer andra bitar också falla på plats i ditt liv.

Jag glömde skriva igår att jag går på behandling på Nämndemansgården just nu men öppenvård, det är en sk högintensiv behandling 3 halvdagar i veckan i 12 veckor och det är det bästa jag gjort, jag är så tacksam för all stöd och hjälp jag har fått så jag vet att du kommer få extremt bra stöd och hjälp och komma ut helare på andra sidan.. Det har jag gjort 3 månader nykter idag kan ärligt säga att det inte hade gått utan den hjälpen.
Avslutningsvis jag tror på dig, du fixar detta.

Strularen

Hej på dig, ja det finns bara en väg nu, ska klara detta vad som än händer. Gud va bra att det går bra för dig med behandlingen måste kännas helt obeskrivligt bra.
3 månader det är sjukt bra 👍🏻 Önskar dig all lycka i världen. Men kommer ångesten och suget nånsin försvinna känns som det alltid kommer vara med mig, och det vill jag inte hoppas det blir bättre snart 1,5 vecka nu @starten på det nya

Vilken fin målbild, att bli den glada, stabila och stolta pappa som du vet att du är som nykter. Och oavsett hur det blir med din fru så kommer dina barn att få sån glädje av att få ha dig nykter i sina liv. Jag tror din fru behöver se att du verkligen går vidare och blir stabilt nykter innan hon ens vågar tänka på en framtid tillsammans. Men det gissar jag ju bara, och kanske vet inte ens hon själv hur det blir. Men du kan bestämma över din nykterhet. Din starka vilja att må bra igen och att du är klok och tar hjälp gör att du har bästa förutsättningar att klara det. Tro på dig själv och ha tålamod. Och tillåt dig att känna...

Strularen

Ingen svarar när jag messar godnatt till mina älskade. Varken min fru eller mina döttrar, känns så sjukt ledsamt, dessutom blir man orolig att det hänt någonting, men jag vågar inte ringa. Vad ska jag göra? Ska jag strunta i att ta kontakt med dem eller ska jag fortsätta. Vet inte vad jag ska göra jag vill ju bara att vi ska kunna säga godnatt till varann 😢😢

Du hade skrivit igen medan jag skrev mitt senaste inlägg. Vill bara tillägga att åtminstone för mig så har jag mycket mindre ångest sen jag slutade dricka alkohol. Så jag tror att både ångest och sug kommer minska vartefter för dig.

Kan det vara så att barnen redan sover? Andas, led tankarna till något annat, det kommer att bli bra. Stressa inte upp dig.. Lyssna på ett avsnitt av Alkispodden kanske? Eller på någon musik du gillar?

Strularen

Tack för så fina ord som stöttar mig så oerhört mycket, trodde aldrig att jag skulle få så mycket stöd av så fina människor 💖 tusen tack♥️ @Kennie

Och fortsätt att höra av dig, dina barn kanske behöver få vara lite sura och avvisande, det kan ju bli så om man varit orolig för någon och sen vågar slappna av, de kommer ändra sig om du visar dem tålamod och omtanke.

Strularen

Eftersom det är mina barn, mitt kött och blod så kommer jag aldrig kunna sluta höra av mig. Tack för allt stöd som sagt var. Ska nog själv lägga mig för att sova snart, det sjuka är att jag sover så bra om nätterna nu när jag är nykter, även fast jag har sån ångest så sover jag som en gud @Kennie

@Strularen Jag förstår att det känns tufft just nu och att det känns så mycket med allting, men försök att fokusera på det du kan påverka så kommer förhoppningsvis saker att falla på plats om du har tålamod.

@Strularen Tack, jag kämpar på en dag i taget och lovar mig själv varje morgon att jag ska vara nykter.

För mig satt suget mycket i vanor, jag var van vid att dricka ja konstant egentligen när jag inte arbetade. Suget kom när jag var på väg hem men när jag hade brutit vanan att inte gå till systemet så försvann suget rätt snabbt. Jag tror det gäller att bara känna suget och sedan släppa det och veta att det går över. Ångesten jag är nog som Kennie där så drack jag på grund av ångest men även stress så när jag slutade så klingande det också av, jag vill inte säga någon tid eftersom alla är olika det viktiga är att veta att det går över och det blir bättre..

Strularen

Tack alla härliga vänner, känns så bra att vara med er och kämpa mot ett bättre liv. Nu ska jag sova och drömma om att allt blir bra och att min familj vill ha mig tillbaka 💔 godnatt och sov gott alla härliga människor ♥️