Hej är så jäkla sårad, har förstört allt dricker hela tiden. Min fru har tröttnat på mitt beteende kallade henne för både det ena och andra för en vecka sedan. Har ett bra jobb är systemingenjör till och med, men vad gör det när man är en idiot. Vet inte vad jag ska ta mig till, jag älskar min fru och mina två barn över allt annat, förstår inte hur jag kan bete mig så illa emot de jag älskar mest i världen, nu är det bara ord jag skulle aldrig kunna kröka ett hårstrå på deras huvud, men ord kan vara oerhört starka och såra, jag menar ju inte det jag säger. Älskar ju min familj så mycket, har sabbat allt, alkoholen tar över allt jag prioriterar bara den, jag ljuger jag förtränger jag hittar på, jag gör vad som helst för att få i mig alkohol jag kan till och med ljuga för mina barn som jag älskar så. Ska ringa i morgon efter hjälp nu är det nog med allt jävla supande är så less på allt. Fan.

Skönt att höra att du sover så bra. Jag tror också att både ångest och sug kommer att klinga av med tiden. Tänker också att du kan försöka slappna av och ge dem lite tid. Repar du dig och blir den fantastiska pappa du varit så har du allt att vinna och det kommer att lösa sig med tiden.
Förstår att det här är superjobbigt och du är helt fantastisk som lyckas hålla dig nykter.

Strularen

Har idag fått en kallelse till Karmansbo. Ska dit på tisdag, känns faktiskt bra, är lite orolig hur allt kommer att bli med hemmafronten om de kommer att ta ännu mer avstånd till mig nu. Hoppas att de inte glömmer bort mig min fina familj

Strularen

Ja jag vet ge dem tid, jag ska verkligen göra det, frågan är om jag ska sluta höra av mig till dem, för det är ju aldrig nån som svarar ändå 😢 blir bara besviken och ledsen för varje gång jag hör av mig så svarar ingen.. usch blir så ledsen.

Jag tror att mycket kommer att falla på plats där på behandlingen. Du har ju varit med om väldigt omvälvande förändringar just nu. Och du sitter i en jättesvår situation med en osäkerhetskänsla och längtan efter dina kära. Du hör av dig och vill att de ska svara. Å så gör de inte det.
Just den situationen kan du inte ändra på. Du kan inte få dem att svara om du skickar 10 sms till. Risken är då istället stor att du får ett irriterat sms tillbaka och blir ledsen.
Jag tror att du behöver ha lite tilltro till dig själv och din betydelse. En pappa är betydelsefull och viktig. En pappa som tar tag i och förändrar sig är en riktig förebild. Någon man levt med är också viktig. Du är ju inte bara den person som drack för mycket och var elak. Du är ju allt det du varit sen ni träffades också. Det finns mycket goda chanser till att du kommer ur det här som en ”större” person, så se på dig själv med blida ögon. Jag har ju en teori om att när man aktivt blockerar vissa känslor.. i ditt fall oron över barnet, så blockerar man också kanske den del av hjärnan som är förnuftig och säger stopp till alkoholen. Att då hamna i ett missbruk är kanske lättare. Det finns förklaringar och betyder inte att man är en sämre person. Dina nära och kära kommer inte att glömma dig. Försök att fokusera på dig själv och ta dig framåt. Du är bra och viktig. Du har sett problemet och gör något åt det. Det är stort!
Ps förstår att det är skitjobbigt och att du nästan blir besatt av att få kontakt, men det smartaste är nog att försöka låta bli. Lätt att säga, svårt att göra. Ds

Strularen

Tack för oerhört kloka ord, när det är så här så kan jag inte tänka klart, jag är i grunden en smart människa som kan lösa de flesta problem, men nu är det som du säger, en del av hjärnan är som blockerad, jag kan inte tänka logiskt längre är helt lost i mitt funderande. Jag är så svag så jag nappar på varenda förslag som folk ger mig för att det ska bli bättre, tack snälla du som hjälper mig i denna horribla situationen jag befinner mig i ♥️♥️@Sisyfos

Strularen

Hej ja jag fick komma hem nu i helgen och vi pratade i går, men det blir så komplicerat så jag orkar bara inte, hon vill att jag skaffar en egen lägenhet, för hon vill vara ifred, kanske att vi kan bli särbo sa hon. Och sedan nästa sekund ändra sig och sa att hon aldrig skulle orka med mig och att allt som hänt skulle aldrig kunna glömmas, känner mig otroligt splittrad och vet varken ut eller in, men jag tänker att jag åker iväg nu på tisdag till Karmansbo för jag har svårt att tänka för långt och ha en bra framförhållning kan inte tänka mig att flytta, allt vi gjort i huset, renoverat hela huset, jag har hela garaget fullt med prylar, motorcyklar, moped projekt, svetsar och verktyg, ska jag bara släppa allt och flytta och sälja allt. Är hemma nu i alla fall själv med hunden, de vill ju gärna dra iväg direkt när jag kommer hem 😢 @Sisyfos

Strularen

Ja men vad ska jag göra, finns ingenting jag kan göra åt saken, håller mig nykter iallafall men det verkar ju inte hjälpa de heller så det spelar ingen roll vad jag gör, kommer nog inte att få tillbaka min fru. Åker iväg till Karmansbo p tisdag som sagt, det känns faktiskt bra, tror och hoppas att det kan leda till något bra, men hur det blir vet bara han där uppe i himlen, tack i alla fall för att du stöttar mig @Tofu

Ja, jag håller med Tofu. Du har gjort fel, gjort bort dig, men det är bara en del av den du är och du tar tag i det nu och även om det var illa, så är det överspelat. Du kan inte leva ditt liv genom att betala tillbaka och skämmas. Att leva med skammen det gör du redan, men din fru kan inte ensam diktera er framtid. Det finns separerade som har dubbla bostäder där föräldrarna delar på en lägenhet och bor varannan vecka med barnen i huset. Det finns många lösningar.
Känns trist att de lämnar dig hela tiden, men det är kanske så att de har planer som måste göras. Kan du delta? Eller är du hemma för att ta hand om hunden? Som Tofu skriver så är det nog klokt att försöka ta tillbaka din plats i familjen. Du har tagit tag i livet, det är imponerande att du har tagit så många steg. Förhoppningsvis får du fler nycklar på behandlingshemmet. Lycka till nu och hoppas att du får krama dina barn lite.

@Strularen skrev:"Ja men vad ska jag göra, finns ingenting jag kan göra åt saken, håller mig nykter iallafall men det verkar ju inte hjälpa de heller så det spelar ingen roll vad jag gör"
Jo, det kommer att spela stor roll. Nykter har du alla chanser, om du fortsätter dricka har du inga.
Men du måste ha tålamod, något som vi alkoholister är dåliga på.
Det har inte gått särskilt lång tid, och tillit måste vi förtjäna.
Åter igen – ge din fru den tid hon behöver för att våga börja lita på dig igen.
Fokusera bara på din nykterhet, den är den nyckel som du behöver för framtiden.

Kom på en sak till som kan vara viktig i det här sammanhanget. Har läst om det på anhörigsidorna och det är att när ett sånt här korthus rämnar så hamnar till viss del all fokus på den som missbrukat. Hen får hjälp. Vet inte om det är läge att säga till din fru att hon kanske behöver nån att prata med hon också. Ni har båda varit med om riktigt jobbiga saker och det sätter spår. Ibland på anhörigsidorna så har jag läst om bitterheten en del anhöriga känner när all fokus hamnar på den som missbrukar och hen förväntar sig och får uppmuntran för att hen blir nykter, medan den andra i förhållandet känner sig osedd.
Och ibland är helt osedd.
Nu har ju Tofu tyvärr raderat alla sina trådar( @Tofu ❤️), men jag tror att hon gjorde en så viktig resa när hon flyttade perspektivet från sig själv till de andra i familjen lite mer. Som Blenda skriver så spelar det stor roll att du är nykter. Börja där, och börja i dina goda sidor, det som var du en gång, före alkoholen. Ta ansvar för det som hänt och visa förståelse för din fru, men du behöver heller inte kräla i stoftet. Det du kan göra tror jag är att se dina familjemedlemmar, uppmärksamma dem, saker de gör. Lite lagom såklart, men visa att du ser just dem. Och gör det du tyckte om. Om det var att meka, gör det. Gör saker du mår bra av.