@EsterHanna känner med dig. Det är tufft.
Inte nog med att du har ett barn, dig själv och en relation som du lämnar så ska du rodda i ett fullständigt kaos. De här kriserna tar oerhört mkt energi. Han behöver professionell hjälp, har du funderat på en orosanmälan? Du och din dotter behöver säkert också stöd? För att få guidning, lite trygghet och avlastning.
Han är svårt sjuk och det är en familjesjukdom, alla blir drabbade.
Till slut tänkte jag bara att nu får myndigheter ta över gör jag orkar inte.
Skickar en kram!

@Nora81 , Ja du har rätt. Han är drängfull just nu. Kan knappt prata. Jag vet inte vart han bor just nu men han sa att han ringt till kommunens alkoholhjälp men att han inte får hjälp där. Vet inte om det stämmer men de vill nog han ska vara lite nyktrare före de ens pratar med honom. Han säger att är på väg att "gå ner sig", men jag kan inget göra... Han var full redan vid 10 i morse. Suck. Detta är hemskt.

Dagarna går. Har gjort en anonym orosanmälan till socialtjänstens vuxeninstans. Han var lite mer nykter i måndags och då var jag desperat i telefonen efter alla samtal och försök till facetime när jag arbetar. Sa ifrån rejält. Han kom med argument som "men min bil är sönder", "jag kan inte sova", Jag saknar dig" och svarade att jag bryr mig inte längre.... Orkar inte mer, bryr mig inte-han får fixa det själv nu. Han tog in det och la på luren. Skrev till en gratis-jurist och fick reda på att iom att han flyttat ut, kan han inte flytta in igen, då huset är mitt och äktenskapsord finns. Då kan man begära avhysning.
Skilsmässan reg när tingsrätten tog i mot den , INTE när han blir delgiven-och det är ju skönt! 6 månader....Nu var det tyst hela dagen i går-första gången någonsin. Fick sådan ro , blandat med lite...oro? Lite konstig känsla, är van vid hans tele-terror...Får vänja om mig. Blockade honom ändå-för ville inte ta chansen att få natten störd. Tänk, att jag skriver detta om en sådan snäll och vänlig människa... Alkoholen gör verkligen om folk.

@EsterHanna 🌹
Känns som att du kommit en god bit på väg nu. Bra att du säger ifrån då du tycker han gör orätt.
Det här med telefon ... Bra att du blockar! Du måste få ro.
Jag hade själv på tyst senaste nätter, han har ringt märkliga tider. Antar att han är onykter. Svarade jag, skulle det inte vara konstruktivt för någon av oss. Verkar som att han tänker att ringer jag tillräckligt ofta, svarar hon till slut. 🤯
Han beteer sig annars väldigt märkligt. Som du säger, alkoholen gör verkligen om folk ... 😔 Väldigt tragiskt, ledsamt och frustrerande.
Ha en bra dag. 💕

Måste jag stå ut med hans telefonsamtal? Ingår det i något jäkla kontrakt jag skrivit på? Nej, det gör det INTE! Börjar bli sjukt förbannad på honom... Riktigt arg. Han ringer och drygar sig om hunden, sa att han kan väll ta den då. Nä, det ville han inte-han vill ses och sitta ner och prata om hunden. Tror inte det, hunden stannar här och tänker INTE sitta ner med honom. Tänker faktiskt inte ens svara på hela helgen. Håller på att explodera! Sen ringde en kompis till mig och berättade att han ringt henne, hon svarade inte. Så hemskt. Skäms lite fast jag inte borde...
Kan han inte flytta här ifrån? Måste han klänga sig kvar?

Precis läst tråden och vill bara peppa dig! Förstår att du blir helt slut man slår huvudet i väggen när man har kontakt med en alkoholist. Kan du inte ringa polisen och försöka få ett kontaktförbud? Vet inte hur de funkar men de är inte ok hur han trakasserar dig. Kram till dig som är så stark och som gör allt du kan för din frid och för din dotter! ♥️

@AK Tack, verkligen-för dina ord. Jo, det är en tanke som slagit mig. Jag funderar på att byta nummer till min dotter men ska vänta på ett nyktert tillfälle och säga att en gång till , och jag polisanmäler.
Han ringer till mina vänner dessutom, kan inte tro att han håller på så här. Tack igen för pepp-det hjälpte verkligen!

Nu har jag ringt mitt telebolag och tagit bort telefonsvararen på min dotters och min telefon. I natt ringde han flera gånger och sen började han igen vid 6-tiden... Blockad så såg bara att svararen gick i gång. Oerhört stressande. Telebolaget tog bort svararen så nu är det lugnt. Och tyst. Han ringde på jobbet en gång, svarade men han är så onykter att jag la på luren. Nu ska jag vila. Så skönt!!

I dag stod en delgivningsman på hustrappan. Letade efter min man för att delge honom om skilsmässan. Ringde honom och han svarade nykter. Delgivningskillen förklarade för honom per telefon, mannen sa att han skulle ringa tbx med sin adress. Vilket han inte gjorde. Delgivningsmannen gav mig ett papper med hans namn och delgivning... Fattar ingenting men hoppas nu de 6 månaderna börjar gälla. Ansökte om skilsmässa den 15 Augusti så nästan 8 veckor har de sökt honom.
Mannen ringde efter en timme och bad och bönade om en chans till... han hade ingenstans att bo, inga pengar, kommer inte klara vintern och hur kan jag göra så här? När han bara råkat dricka 5-6 öl en enda gång?
Jag känner att förnekelsen måste väl ändå ha vissa gränser? Tror de på allvar själva på det dom säger? Jobbigt att stå i mot idag pga nykterheten-lättare när han är onykter.

Lider med dig! Smart att ta bort mobilsvar de har jag också gjort och som du skrev Åsa blockering är ett skönt hjälpmedel!
Jag känner som du EsterHanna att de är så lätt att vara bestämd och säga vad man tycker, göra planer när dom är onykter. Sen är de nån dag med vardag och nykterhet och då smöras och fixas de. Så lätt att inte ”orka” ta tag i de rejält då jag blir så feg. Kram till oss alla i medberoendet och att vi snart får ett lugnt och spännande liv på våra egna premisser! ♥️

Tack för era pepp och kommentarer. I dag var en tung dag. Mannen ringde, onykter men det nekas som vanligt alltid. Han har ingenstans att bo. 2-3 dagar sen är det bar backe som gäller. Sa att han skulle åka hem och ta in på Rehab igen. Men det behövs ju inte eftersom han ej dricker...Suck. Samtalet gick då över i hot om att han ska ta livet av sig. Trots att jag vet, så är det obehagligt. Han säger "Du ska få se vad jag kommer göra"... "hoppas du kommer till min grav" osv...
Hade jag vetat vad han befann sig hade jag ringt polisen. Hur kan detta vara samma man jag giften mig med? Hur kan någon förändras eller bli så här? På så kort tid? Jag sa att jag inte kan ta ansvar för en vuxen människa men det lyssnar han inte på. Usch-blir låg. Och illa till mods.
Tänder ljus. Tittar på film. Går med mina hundar. Fikat med en vän. Vinden viner utanför men här inne värmer brasan. Kram till er alla!

@EsterHanna
Den är så vidrig och ledsam denna sjukdom. 🤯 För egen del vet jag emellanåt inte vad göra av all frustration. Maktlöshet i annans destruktiva leverne, dricker bort barn och jobb. Man lever i olika världar ... Han och jag har kontakt lite nu och då, kanske oklokt men, men ... Gjort klart att det är nyktert som gäller. Du och han lever i olika världar, i olika tillstånd. Det är ju klart att du reagerar, men försök att inte ditt eget välmående dras med ner pga hans beroende. 💕
Fortsätt du att vårda och sköta om dig själv, såsom att tända ljus och umgås med vänner. Kan tänka mig att du lite glömt bort hur man gör sånt i allt kaos. Kram på dig. 🌺

Ja du @EsterHanna, ställer mig samma frågor som du, hur kan denna förvandling ske så snabbt, vi var ju chanslösa i förälskelsen i en annan. Jag grubblar mycket nu, 1 år senare, ville göra ett avslut för mig själv och gick sista gången för att prata om det här till min alkoholterapet. Hon sa att jag behövde ge mig tid att sörja, och så är det nog. Jag är där nu och så jobbar jag med skammen, med tankar jag borde ha förstått. Men jag är fortfarande på det klara att mitt beslut är rätt, inte en dag till med den där grisen, han får nån annan sörja för. Och tänkte på det kortet som din ex man drar, och min med, att skrämma oss med ta livet av sig orden. Det är så grymt även om det kanske inte är deras avsikt. Mitt ex skällde ut mig för att jag hade låst in honom på psyket 1 vecka, han borde veta att så funkar det inte i dagens Sverige.

@Backen123 - det blir så jobbigt för de kollrar runt hjärnan, precis som du beskriver. Det är ju ingen människa som kan låsa in någon annan... Men det orimliga blir en verklighet som vi dras in med i... Jag dras också med skammen...Ni gifte er ju nyss, säger folk. Det är ju precis vad man vill höra. Jag säger, han dricker och känner sen att nästa outsagda fråga är "men visste du inte det"?
Och min tanke är just den, visste jag inte? Jo. Anade kanske men såg inte "tydligt" . Det tog tid. Denna fina människa dolde ett stort missbruk för mig ända från början... Jag reagerade mera på att han inte fick något gjort, aldrig kom till skott...tacka tusan för det när all kraft måste ha gått åt att dölja, smyga och ljuga. Som att kämpa på en sjunkande båt. Han var som en tonåring. Och nu är han som ett övergivet barn, totalt handlingsförlamad och bara skriker. Gör ingenting, tar inte tag i någonting. En dag- pengar- supa- en dag-pengar-supa...
Jag har fått mer gjort här hemma än på de år vi varit tillsammans... Har bättre ekonomi, kan betala för saker jag inte hade råd till, bättre relation med min dotter, umgås med vänner och efter ha velat runt hittat energi att fortsätta framåt med nya ideer. Mitt liv var på standby på grund av honom. Han tog all energi och jag trivdes ändå med hans sällskap. Han är en fin, snäll och god människa. Som nu är en helt annan person.
Skammen-att jag borde förstått-den har vi gemensamt...men man ser inte tydligt. Man gör så gott man kan just då. Och nu har vi i alla fall haft styrkan att ändra våra liv , vi har klivit av deras drama. All heder åt oss, vilken bedrift!!!!
Stor kram !!!

@Tröttiz Du har så rätt Tröttiz , att vårda oss själva är viktigt. Att du har kontakt med din ex man är ditt val, du känner säkert när det räcker och att när din gräns är nådd. Bra att ni inte lever tillsammans.... Det hjälper ju till. Är så tacksam att man har något eget att stänga dörren till. Kram och fin dag till dig!

@Tröttiz Du har så rätt Tröttiz , att vårda oss själva är viktigt. Att du har kontakt med din ex man är ditt val, du känner säkert när det räcker och att när din gräns är nådd. Bra att ni inte lever tillsammans.... Det hjälper ju till. Är så tacksam att man har något eget att stänga dörren till. Kram och fin dag till dig!

Fick papper från tingsrätten idag. Skilsmässan går i genom den 13 April-22.
Känns som en evighet men spelar ingen roll egentligen, jag har sakta börjat promenera bort, bort från ständig oro och ständiga tvivel och misstankar. Så skönt!
Sen undrar jag ju vart den fina mannen tog vägen? Han är borta och det sups och ljugs som aldrig förr. I går ringde han och var så full att han inte kunde prata. Tyst långa stunder och jag satt lika tyst själv. Till slut sa jag bara "Herre gud, vad full du är-sök hjälp!" Tystnad!
Har bytt tillbaka till mitt efternamn.
Städar ur. Han försvinner sakta mer och mer. Skrev ett meddelande i helgen till mig: Jag dör, kan någon hjälpa mig... Svarade inte...men tänkte att tänk om han dör nu... Han ringde två dagar senare och lät som inget hade hänt. Orkar inte ens kommentera det hela. Suck!

@Tröttiz -Ja det stämmer, förundras över hur "lätt" det var när jag väl tog steget. Det var det som var svårast-att låta allt krascha. Kapitulera! Jag lever ett liv och bra saker händer en efter en, små och stora... Det är som han aldrig bott här, fast en del saker finns kvar. Så märkligt. Hoppas du mår fint! Kram