@Ase 💗ut med ilskan oavsett vad den beror på. Låt dig inte krävas. Är det möjligt att bli akut sjuk så du slipper följa med🤔Jag förstår att det inte enkelt att dra sig ur nu men…jag lider verkligen med dig. Men som sagt var låt inte detta hindra dig att visa din känsla💪🏻

Kram💗

Nu är jag äntligen hemma igen egentligen skulle vi sova över men jag körde hem. Höll nästan på att köra på ett rådjur.
Jag har haft trevligare än vad jag trodde men hade gärna åkt hem vid 12 men klockan var 2 innan jag fick med maken.
Ilskan blev till gråt istället som inte heller kom ut. Men nästa gång jag blir arg ska jag försöka få ur mig det. Jag ska jobba på att bli en person som står upp för mig själv.
God natt 💖

Ilska ja, det är lite svårt det där med känslor. Jag har haft ganska nära till känslor som ilska tidigare, inte varit rädd för att stå upp för mig själv när det behövts, men i relationer så vet jag inte alltid om ilska är det bästa. Det var ilsket hemma under min uppväxt och det ledde aldrig framåt. Jag var också ilsken på sambon när jag slutade, men släppte inte ut det. Stängde inte in det heller, på nåt sätt så kan man hantera det ändå, det handlar lite om att acceptera och förstå sina känslor. Riktar man dem utåt så är risken den att den input man får tillbaka bara gör det värre.
Men att stå upp för sig själv är aldrig fel. Det gäller bara att vara i det, och inte projicera på någon annan.
Lite så gör tonåringar tycker jag. Man får ta lite skit som har med deras ångest att göra. Bemöter man det med annat än ilska blir det bättre resultat.
När alkoholen inte lägger sig som en våt filt över alla känslor så blir även glädjen större.
Livet skarpare. Nu har du gjort en dryg månad. Tror det tog två för mig första gången innan jag verkligen fick en känsla av att vara ”här och nu.” Det var så underbart!

Maken har åkt iväg och kommer inte hem förrän på söndag natt. Det är så skönt att vara ensam med barnen. Jag har mer energi och känner mig friare än på länge. Det är sorgligt att jag känner så men har fått erkänna för mig själv att det är så.
Ser verkligen fram mot helgen. Det ska regna men det gör inget, ska ta dagarna som de kommer och bara vara.

Tack alla som har gett respons i min tråd. Läser allt och tar till mig alla kloka råd och reflektioner.

En dag i taget och idag dricker jag inte!
Kram!

Jag har skummat, läst din tråd @Ase. och jag känner mig tacksam och glad att ha fått möjlighet att göra det.
För en tid sedan skrev du ungefär att du "känner du blivit mer ödmjuk och förlåtande mot andra". Jag hoppas nå dit. Ett "aha" om att jag dömmer både mig själv, och andra både medvetet och omedvetet. Blir min värsta fiende. Ska försöka bära med mig det. Tack!

Jag hoppas den frihetskänsla och lyckan du känner för kommande helg får hålla i sig =)

Jag har varit så orolig för hur folk ska tänka om att jag inte dricker alkohol men det är ju helt galet. Människor får tänka och tycka vad dem vill om mig. Det har kommit till mig sista dagarna att jag bryr mig faktiskt inte om vad folk tänker eller tror.

Jag vill inte dricka alkohol och arbetar jätte hårt med mig själv för att det ska få förbli så. Jag ska vara stolt över varje dag som jag låter bli att dricka alkohol. Aldrig mer skämmas för att tacka nej!

Läser och lyssnar på allt om beroende och missbruk som jag kommer över. Går på AA-möten online. Gör ett program som ska hjälpa mig att reflektera och lära om. Lägger ner jätte mycket jobb på nykterheten.

Just nu känner jag mig ganska stark och har en tro om framtiden. Kanske kanske jag har hitta min väg?

En dag i taget och idag dricker jag inte!

@Ase Läst hela din tråd! Du har ju gjort ett jättejobb - imponerad! Önskar att jag kommer så långt också... Jag är ju en bit på väg men inser att jag har en lång väg kvar. Du har beskrivit din resa så fint! Önskar dig allt det bästa 🤗

@Ase skrev:"Människor får tänka och tycka vad dem vill om mig. Det har kommit till mig sista dagarna att jag bryr mig faktiskt inte om vad folk tänker eller tror."

Yes! Spot on 🤩 Heja dig!

Kram 🐘

Tack fina @Lillek @majsan_nu @Andrahalvlek @Varafrisk 💖.

I kväll har jag varit på fest och det har gått bra. Dansat, skrattat och sjungit och haft riktigt roligt😊.
Men det bästa av allt när klockan var tolv tackade jag för mig och tog bilen hem.
God natt 💖

Jag börjar skriva något hela tiden men raderar igen. Det är något jag vill få sagt men får inte ur mig det på det sätt jag vill. Något är det som skaver som inte kommer ut.
Jag kämpar på men vet inte vad jag ska ta för steg här härnäst för att komma vidare. Eller jag vet nog men vågar inte.
Min helg var ganska svår eftersom jag har varit så trött. Kände ett stort behov av att bara få vila från mig själv ett tag men istället för vin blev det godis.
Jag har varit ganska passiv ett tag och behöver komma igång igen. Det är som att jag går omkring och väntar på något som jag inte vet vad det är.

Nu har jag jag åtta nyktra helger bakom mig och i veckan blir det två månader.
Det är bara att kämpa på en dag i taget.

@ase har du kollat dina järnvärden? Är du känslig för den mörkare tiden?
Många får ju årstidsbundna perioder av lite nedstämdhet. Jag tjatar om träning. Hjäper mig just nu väldigt mycket att klara vardagen good enough. Kram.